Het gros van de teams uit de eerste amateurliga genoot vorig weekend van een voetballoos moment. Vandaag is het opnieuw bittere ernst want dan ontvangt ASV Geel de Ajuinen van Eendracht Aalst (www.eendracht-aalst.be). De opponent verkeert, zoals onze blauwwitten, in een niet echt rooskleurige positie met een 14e plaats in het klassement. Eendracht Aalst was, samen met Rupel Boom, de enige ploeg die wel aan de bak moest vorige week. Het versloeg in carnavaleske toestanden de Steenbakkers met 2-1. In de 35e minuut kwam het 0-1 achter na een doelpunt van Damblon. Vlak na rusten hing Van den Eynde de bordjes gelijk en een kwartier voor tijd mocht de opgespaarde confetti de lucht in wanneer Binst de eindstand op het scorebord zette. Door deze overwinning doet Aalst haasje over met ASV Geel; het telt nu 22 punten, één puntje meer dan onze Zotten.Met 28 gemaakte doelpunten doen de zwartwitten het exact even goed als wij. Topscorer is de Senegalees Mbaye met 6 doelpunten. In zijn kielzog volgt De Rock met 4 goals. Deze populaire rechterflank  werd de laatste weken echter buiten de kern gelaten, wat de Aalsterse supportersschare absoluut niet zinde.  De Neve, Mitu en Sterckx met elk 3 treffers maken de top 5 vol.

Tijdens de winterstop haalde Eendracht Aalst met doelman Geens (Lierse), verdedigers Ryckaert (STVV) en Burssens (AA Gent), middenvelders Van den Eynde (Temse) en Gilis (OHL), en aanvallers Vekemans (OHL) en Binst (RWDM) een halve ploeg versterkingen binnen. Na een heuse soap is onze tegenstander momenteel aan haar 3e coach van het seizoen toe. Na het ontslag van De Cock nam Van Borm (ex-Knokke) even over, maar wegens niet – bevredigende resultaten werd deze al snel aan de deur gezet voor de 46 jarige Van Renterghem. Hij werd weggeplukt bij de beloften van AA Gent. Tijdens het seizoen 2009-2010 had hij de Ajuinen ook al eens onder zijn hoede gehad. Op de 5e speeldag (30.09.2018) speelden beide ploegen reeds tegen elkaar in de heenronde. Den Iendracht won toen het pleit met 3-1. Mbaye bracht na 2 minuten de thuisploeg al op voorsprong. 5 minuten voor de rust kon Osah Bernardinho gelijkstellen. Met tegengoals van De Rock en Dekuyper ging ASV Geel helaas onverdiend de boot in in Oost – Vlaanderen.

Twee weken geleden gingen onze Zotten met de billen bloot in Seraing. Nadat Panos Nakhid vroeg in de wedstrijd een hoopvolle 0-1 kon verzilveren, kwam al snel de ontnuchtering. In een mum van tijd hadden de Walen de scheve situatie rechtgetrokken. In de tweede helft zetten ze puntjes op de i en ASV Geel kon met een zware 5-1 terug de bus op naar de Kempen. Bovendien waren enkele spelers gehavend uit de strijd gekomen : Jeanke Hoebregs met een lichte hersenschudding, Nathan Nuyts met een pijnlijke enkel en Marko Vardic met een kneuzing aan de heup. Het vrije weekend kwam voor coach Bart Janssens daarom vanzelfsprekend niet ongelegen om zijn poulains mentaal weer op scherp te krijgen en de blessures te laten genezen.

Hoebregs, Nuyts en Vardic zijn inmiddels volledig hersteld en blijven bij de kern. Jesse Bertrams heeft donderdag een lichte training afgewerkt, maar ondervindt nog behoorlijk wat hinder van zijn schouder. Het is zeer twijfelachtig dat hij tegen Eendracht Aalst zijn plaats onder de lat al terug kan innemen. Mocht dit niet het geval zijn dan maakt Justin Dautzenberg mogelijk zijn wederoptreden als tweede doelman. Zorgen zijn er ook rond Christophe Martin – Suarez: hij was ziek en is twijfelachtig voor zaterdag. De ziektekiemen hadden ook Rudy Lumanza en Dennis Seyen te pakken, want zij moesten de laatste training staken. Simon Van Geet heeft een enkelblessure opgelopen en zal evenmin in actie treden. Said Thyskens heeft getraind, maar heeft toch nog een hinderlijke reactie, dus ook voor hem geen match dit weekend. Holly Tshimanga speelt vrijdag met de beloften en komt mogelijk bij de kern. Tom Janssens en Jens Verbeek blijven out.

De brede selectie waarmee blauwwit Eendracht Aalst zal bekampen bestaat uit :

Doel : 1. Justin Dautzenberg – 23. Jesse Bertrams (?) – 25. Pieter Caubergh.

Verdediging : 2. Nathan Nuyts – 3. Marko Vardic – 4. Lorenzo Matarrese – 17. Jeroen Vanderheiden – 21. Dennis Seyen (?).

Middenveld : 6. Ibrahim El Ansri – 8. Robin Peeters – 16. Jean_Michel Hoebregs – 19. Matisse Thuys – 23. Faysel Kasmi.

Aanval : 10. Sonny Baik – 14. Panos Nakhid – 15. Rudy Lumanza (?) – 18. Fadel Gobitaka – 20. Osah Bernardinho – 99. Christophe Martin-Suarez (?) – zn. Holly Tshimanga.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Marnic Claes. Hij wordt aan de lijn bijgestaan door de heren Thomas Lucas en Timmy Vande Velde.

Alle supporters met blauwwit hart worden zaterdagavond voor deze superbelangrijke clash op De Leunen verwacht. Onze spelers hebben jullie vocale steun dubbel en dik nodig. Want door inzet, passie en strijd komt overwinning, Voor ons zijn die punten … Allemaal Samen !!!