VOORBESCHOUWING ASV GEEL – K. SK HEIST

In speelronde 7 spelen we zaterdag opnieuw thuis tegen “De Zwanen” van KSK Heist. De club met stamnummer 2948 werd opgericht in september 1940 en heeft meer dan 20 ploegen in competitie. Zij spelen net zoals wij in de blauw witte kleuren en werken hun thuiswedstrijden af in het Gemeentelijk Sportcentrum van Heist Op Den Berg met een capaciteit van 7.000 plaatsen. In het seizoen 2009/10 promoveerde de club voor het eerst naar de toenmalige tweede klasse. Na de competitiehervorming in 2016 komen zij uit in eerste amateurklasse.

Heist kende 2 mooie jaren met een knappe 4de en 6de plaatst. Nu  staan ze slechts 10de met 7 punten. Na een 0/9 in het begin van het seizoen, haalde Heist een knappe 7/9 tegen Aalst, Dessel en Lierse. Doelpunten kwamen van Ventose (2), Pulcinelli (1) en Troonbeeckx (1). In de 16de finales van de Crocky Cup verloren ze dan weer van Zulte Waregem met 1-2. Dit jaar haalde Heist heel wat jeugdige spelers bij eerste klasse ploegen en ook Jason Adesanya speelt nu voor de zwanen (ex ASV Geel). Sinds 2016 wordt Heist geleid door Karel Keleman.

Na onze tweede thuisoverwinning gaan we volop voor de derde en een 9/9 in eigen huis, maar onderschat nooit ‘de vijand’. Heist klopte vorige week Lierse, ging de week ervoor punten wegsnoepen bij Dessel en versloeg Eendracht Aalst. Aan ons om te laten zien wat we waard zijn. In het Geelse kamp zou Ibrahim El Ansri 4 tot 6 weken aan de kant staan met een verrekking van de kruisband. Beter nieuws is er van Nathan Nuyts die weer gestart is met looptrainingen.

En allemaal samen!

 

Foto: Luc Slagmolen