Zaterdag komen er Luxemburgers op bezoek in het Leunenstadion. ASV Geel ontvangt op speeldag 9 Royal Excelsior Virton. De club met de groen-wit-rode uitrusting uit de Gaumestreek werd opgericht in 1921 en draagt het stamnummer 200. Zij spelen hun thuiswedstrijden in het Stade Yvan Georges met een capaciteit van 4.000 plaatsen.

In het seizoen 16/17 eindigden zij op een zeer knappe 3e plaats in de rangschikking. Vorig seizoen kende de club, net als ASV Geel, een zeer turbulente periode met financiële problemen waardoor zij ternauwernood hun licentie voor eerste amateur konden bemachtigen. Er werd toch nog op een 10e stek afgesloten. In het tussenseizoen strikten zij met Flavio Becca een kapitaalkrachtige investeerder en werden er torenhoge ambities vooropgesteld. De club trok een handvol klasbakken aan zoals Anthony Moris (ex-KV Mechelen), Guillaume François (ex-Beerschot Wilrijk), Raphael Lecomte (ex-Roeselare ; kapitein van de ploeg), Alessandro Cordaro (ex-Zulte Waregem) en Aurélien Joachim (ex-Lierse). Bovendien stelden zij de ervaren Marc Grosjean  aan als coach. Deze zal echter geen plaats meer nemen in de dug-out. Deze week werd zijn contract ‘in onderling overleg’ ontbonden. Ongetwijfeld hebben de huidige tegenvallende prestaties hiermee te maken. Virton kampeert op een povere 7e plaats met 12 punten. Na een knappe 6 op 6 de eerste twee matchen met 6/0 doelsaldo zit er zand in de motor, dit kostte de kop van de trainer. Opletten doen we voor Jérémy Grain, die al de meeste doelpunten wist te maken bij Virton.

Bij de thuisploeg heeft Bart Janssens puzzelwerk. De gekwetstenboeg begint immers aardig vol te lopen. Zaterdag zullen Verbeek (verrekking), Nakhid (adductoren), Janssens (bekken), Peeters (rug), El Ansri (knie) en Lagouireh (kuit) er niet bijlopen. Bovendien zijn Mataresse en Thijskens onzeker. Beter nieuws is er van Nathan Nuyts, die ondanks de neusbreuk toch kan spelen.

Onze Zotten zullen, ondanks de vele afwezigen, gebrand zijn op een sterke prestatie, na de toch wel matige vertoning van vorige week tegen Châtelet. Winst betekent immers dat men de kleppers van Virton bijhaalt in de rangschikking. Inzet, passie, strijd en overwinning zal altijd de strijdleuze moeten zijn.

Supporters met zijn allen naar het stadion! Komaan, Zotten!

Kern : Caubergh – Dautzenberg – Seyen – Matarrese (?) – Nuyts – Van Geet – Vanderheiden – Thijskens (?) – Hoebregs – Thuys – Lokando – Bernardinho – Gobitaka – Merabai – Lumanza – Martin Suarez