Zaterdagavond ontvangen we op de 22e speeldag in het Leunenstadion RFC Luik (www.fcliege.be). De Luikenaars kamperen momenteel op een  veilige 10e stek in de rangschikking met 25 punten. Onder impuls van hun indrukwekkend thuispubliek werd het gros van de punten in eigen stadion behaald met 6 overwinningen en 3 draws. Op verplaatsing heeft onze tegenstander het moeilijk om punten te sprokkelen. 4 keer werd er gelijk gespeeld en er werd nog niet gewonnen. Les Sang et Marine konden 27 doelpunten scoren, en kregen er 24 tegen. In de top 5 van hun topschutterslijst vinden we volgende namen terug : Yadi Bangoura (9), Sergio Teruel (6), Yoshi Mariën (4), Curtis Kabeya (3) en  Eric Vandebon (2). Met centrumspits Yadi Bangoura en centrale verdediger Benjamin Van den Ackervecken lopen er 2 jongens met een ASV Geel verleden in hun rangen. Van den Ackervecken kreeg vorige week een rode kaart en is dus geschorst voor de wedstrijd

Voor het 4e seizoen op rij staat de 52 – jarige Dante Brogno aan het hoofd van het team. Brogno kennen we nog als speler van RSC Charleroi. RFC Luik hield zich tijdens de winterstop gedeisd want er vielen geen in- of uit bewegingen te noteren. Vorig weekend haalde onze opponent een regelrechte stunt uit door de nummer 2 uit de rangschikking, SK Deinze, met droge 3-0 cijfers naar huis te sturen. Vlak na rust kon Bangoura op snelheid de counter uitspelen en de 1-0 op het scorebord zetten. In de 72’ dikte hij zijn seizoenstotaal nog aan en in de 83’ zette Yoshi Maeriën de ploeg van Regi Van Acker helemaal schaakmat.

Op 2 december ging ASV Geel op de 14e speeldag in Luik met 3-0 de boot in. Al vroeg in de wedstrijd kon Teruel, na een fout in de zestien van Jeroen Vanderheiden, op strafschop de 1-0 scoren. Na 60’ werd het 2-0 door Vandebon en 4 minuten later deed Bangoura met een afgeweken schot het licht uit voor ASV Geel.

Onze jongens moesten na de zure nederlaag tegen rechtstreekse concurrent KSK Heist deze week hun wonden likken. Intern werd er met een aantal spelers een hartig woordje gepraat en Bart Janssens wees iedereen nog eens duidelijk op zijn plichten. Van een motivatieprobleem kon er geen sprake zijn, maar de Geelse coach miste de voorbije match de grinta in zijn ploeg die de tegenstrever duidelijk wel liet zien. Dat het nu een “mission impossible” zou worden, zoals in sommige kranten al gestipuleerd werd, is alleszins een brug te ver aangezien er in 9 matchen nog 27 punten te verdienen zijn. Maar dat dit ASV Geel volgende zaterdag uit een ander vaatje zal moeten tappen, dat moge duidelijk zijn !

Voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag kan Bart Janssens geen beroep doen op Thyskens, Dautzenberg, Janssens en Verbeek, die nog out zijn met blessures. Tshimanga bouwt verder zijn conditie op maar is nog niet wedstrijdfit. Nuyts is na zijn 2 gele kaarten van vorig weekend geschorst.

De brede kern die RFC Luik partij zal geven bestaat uit: 32. Bertrams – 25. Caubergh – 21. Seyen – 3. Vardic – 4. Matarrese – 6. El Ansri – 5. Van Geet – 17. Vanderheiden – 16. Hoebregs – 8. Peeters – 19. Thuys – 3. Kasmi – 20. Bernardinho – 18. Gobitaka – 10. Baik – 14. Nakhid – 90. Martin Suarez.

Supporters, de Geelse entourage vond het absoluut hartverwarmend dat jullie vorige week zo nadrukkelijk aanwezig waren op Heist. Ondanks het tegenvallende resultaat rekenen wij ook zaterdag weer op jullie vocale steun. Enkel wanneer we Allemaal Samen aan hetzelfde zeel trekken, kunnen we tot resultaten komen. Dit is een uitdaging en dit moet lukken! Forza ASV Geel!