Zaterdag, 24 november aanstaande om 20:00 speelt ASV Geel op de 13e speeldag tegen RFC Seraing, een club met een rijke geschiedenis. Bijna de hele 20e eeuw speelde “RFC Sérésien” in het gekende Stade Du Pairay. De Metallo’s kwamen als sinds de jaren 20 in de nationale reeksen uit en klommen zelfs op tot in eerste klasse in hun topperiode. De club kon haar hoogconjunctuur echter niet bestendigen en duikelde op een gegeven moment zelfs tot in de provinciale reeksen. In 2013 werd RFC Sérésien overgenomen door de Franse tweedeklasser FC Metz waar Dominique D’onofrio sportief directeur was. Men had de ambitie om zo snel mogelijk in de Belgische Tweede Klasse te kunnen spelen. Maar de sportieve weg via promoties zou echter minstens drie seizoenen duren, dus werd gezocht naar een club in de hogere reeksen waarvan men het stamnummer zou kunnen overnemen. Uiteindelijk vond men een oplossing bij tweedeklasser Boussu Dour Borinage.

Sinds 2014 speelt de club zo onder de naam RFC Seraing met stamnummer 167, dat voorheen toebehoorde aan BD Borinage. Al snel raakte RFC Seraing in problemen, nadat ze een verbintenis was aangegaan met investeringsmaatschappij Doyen Sports die via die samenwerking invloed kreeg op het transferbeleid van de club, wat verboden is. Seraing kreeg van de FIFA een reprimande, een boete van 136.000 euro en een transferverbod voor vier transferperiodes. In januari 2016 werd het transferverbod door het arrondissement Luik ongedaan gemaakt.

De laatste 2 seizoenen finishte RFC Seraing in de subtop van de eerste amateurklasse. In seizoen 16/17 eindigde men op de 7e plaats met 48 punten, vorig seizoen strandden de roodzwarten op de 5e plaats eveneens met 48 punten. De Zotten konden vorig jaar op de openingsspeeldag met 0-2 gaan winnen op Le Pairay (goals van Karadayi en Christiaens), in de terugronde kregen we thuis een pak slaag (1-5 ; Sam Vanaken opende de score op strafschop). Momenteel vinden we RFC Seraing terug in de buik van het klassement op een 9e plaats met 15 punten. De ploeg scoorde tot op heden 19 doelpunten en liet 17 keer tegenscoren. Opmerkelijk is dat ze vooral in de thuismatchen vlot de weg naar de netten vinden (12), op verplaatsing loopt het heel wat stroever (7). Vorig weekend speelde Seraing thuis 2-2 gelijk tegen Heist, nadat het een 0-2 achterstand kon ophalen. Topscorer is de Senegalese centrumspits Moussa Gueye met 7 goals. Het team staat onder leiding van de 38-jarige Luikenaar Christophe Gregoire (ex-Moeskroen, Anderlecht, Gent en Charleroi).

Bij ASV Geel gaan ze zaterdag op jacht naar de broodnodige driepunter. Dit zal zonder titularissen Matisse Thuys, Christophe Martin Suarez en Jens Verbeek moeten gebeuren. Tegen Dessel keken zij vorige weekend tegelijkertijd tegen hun derde gele kartonnetje aan en zullen daarom vanop de tribune moeten toekijken. Robin Peeters is na een lange revalidatie terug aan het trainen, maar voor een selectie is het voorlopig nog te vroeg. Goed nieuws is er voor onze spelmaker Ibrahim El Ansri die weer in de kern zit. Tom Janssens (adductoren) en Said Thyskens (ziekte) blijven afwezig.

Kern ASV Geel : Dautzenberg – Caubergh – Seyen – El Ansri – Matarrese – Nuyts – Van Geet – Vanderheiden – Hoebregs – Lokando – Bernardinho – Gobitaka – Merabai – Nakhid – Lumanza – Lagouireh.

Supporters op post, allemaal samen achter ASV Geel!