Nu zaterdag, 10 november komt Rupel – Boom op bezoek in het Leunenstadion. Onze tegenstander, die speelt onder stamnummer 2138, heeft blauw, wit en zwart als clubkleuren. Koninklijke Rupel Boom FC ontstond door de fusie van Rupel Sportkring en Boom FC in 1998. Boom FC was in de jaren ’70 en ’80 een vaste klant in 2e nationale en dwong zelfs een keer de promotie naar 1e klasse af. De Steenbakkers konden daar echter niet bevestigen en het ging steil bergaf met de club. Financieel had men te zware inspanningen moeten leveren en uiteindelijk mondde dit uit in een faillissement en een fusie met Rupel SK. Deze fusie gaf een nieuw elan aan de club en vanuit 3e provinciale timmerde men terug aan een weg naar boven. De ploeg kon zich vorig jaar tot kampioen van de 2e amateurklasse kronen en promoveren naar de hoogste amateurreeks. De architecten van dit succes waren Dave De Herdt (T1) en Urbain Spaenhoven (T2)  Vorige week werden zij, tot consternatie van iedereen, door concurrent Lierse Kempenzonen weggeplukt. Bij FC Eppegem vond het bestuur al snel een vervanger voor dit duo met Greg Vanderidt.

In het tussenseizoen haalde Rupel Boom verschillende spelers uit de beloften van 1A en uit 1B. Het jonge team (gemiddelde leeftijd 22,2 jaar) doet het tot op heden verrassend goed in eerste amateur: het staat op de 9e plaats met 13 punten en een doelsaldo 21 voor / 16 tegen. Vorige week verloor het echter thuis tegen het sterke Deinze met 1-2. Hun beste schutters zijn Lennard Hens en Lucas Damblon. Zij scoorden beiden al 4 keer. Damblon speelde 2 seizoenen geleden nog in Geelse loondienst. Verder kennen we ook nog ongetwijfeld Yannis Augustijnen van zijn Geelse passage en Michiel De Looze mocht in de voorbereiding een keer komen testen bij ASV Geel.

Na de nederlaag van vorige week uit bij Dender, zijn onze jongens er ongetwijfeld op gebrand om een sterke prestatie neer te zetten. In het eigen Leunenstadion heeft men immers al 3 keer de driepunter kunnen thuis houden en dat smaakt naar meer. Lorenzo Matarrese keert terug in de kern na een lichte blessure. Najib Lagouireh maakt voor het eerst sinds lang terug zijn opwachting. Ibrahim El Ansri zal nog een tweetal weken buiten strijd zijn met een verrekking aan de kruisbanden. Ook Robin Peeters en Tom Janssens liggen nog in de lappenmand. Volgende spelers staan geboekt met 2 gele kartonnetjes : Christophe Martin Suarez, Matisse Thuys en Jens Verbeek.

Zaterdag onthullen we (hopelijk) de nieuwe goaltune en na de wedstrijd (vanaf 22:15) zijn de spelers en staff weer on tour in het stadion (praatcafé). Supporters, allemaal samen op post om onze Zotten vocaal te ondersteunen! De wedstrijd vangt aan om 20:00u en staat onder leiding van de heren Lonnoy, Sbaghi en Gilen.

De kern van ASV Geel voor de wedstrijd: Caubergh – Dautzenberg – Seyen – Matarrese – Nuyts – Van Geet – Vanderheiden – Verbeek – Thijskens – Hoebregs – Thuys – Lokando – Bernardinho – Gobitaka – Merabai – Nakhid – Lumanza – Lagouireh – Martin Suarez