Dit weekend speelt ASV Geel zijn voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen RWDM. De Brusselaars bevinden zich momenteel op een mooie zevende plaats in de stand met 39 punten. Zij staan hiermee op gelijke hoogte met Rupel Boom en FC Dender EH maar hebben een slechter doelpuntensaldo (-1). Het won 11 van zijn matchen, speelde er 6 gelijk en verloor er 10. RWDM heeft een behoorlijke thuisreputatie, want het wist 25 punten op de eigen heimat te behalen.

Sinds de winterstop houden onze blauwwitten gelijke tred met de fusieploeg, want beide ploegen behaalden sinds nieuwjaar 16 punten. Met een gemiddelde leeftijd van 26,8 jaar heeft onze tegenstander een zeer ervaren spelerskern. Het team is gestoffeerd met ex-spelers uit de Proximus League (Fabre, Ruyssen, Weuts, Bouekou en Sory Bah) en uit de beloften van de Jupiler Pro League (Celestine, Cools, Amrani en Kindermans). Bij de oude supportersgarde van De Zotten doet de naam Vincent Vandiepenbeeck misschien nog een belletje rinkelen. Deze 34 jarige verdediger speelde in een ver verleden nog bij KFC Verbroedering Geel. Topscorer van het team is linkerflank Bova met 9 treffers. Mbuba en Brouckaert hebben er 6, Sory Bah 4 en Binst, intussen verkast naar Eendracht Aalst, sluit de top 5 met 3 goals. De A kern van deze traditieclub staat onder leiding van de Kroaat Brncic (47), die voorheen als trainer ook aan het roer stond van Seraing, Patro Eisden, Union SG en Verviers.

Vorige week verloor RWDM in eigen huis met 0-1 tegen de nummer 12 uit de stand: KSK Heist. Na een teleurstellende pot voetbal zette Ventose na 3 minuten de eindstand al op het bord. Brncic moest heel wat manschappen aan de kant laten voor deze wedstrijd wegens blessure. Met Mabika (knie), Vandiepenbeeck (knie), Geoffrey Cabeke (spierscheur), Amrani (spierscheur), Fabre (knie) en Timmermans (spierscheur) waren maar liefst zes titularissen onbeschikbaar. Tot overmaat van ramp moest ook Bova met een neusbreuk vroegtijdig naar de kant. Anthony Cabeke en Liard incasseerden tijdens deze match een gele kaart. Voor Cabeke is dit zijn 6e kartonnetje; hij is er bijgevolg niet bij tegen ASV Geel.

Op de vierde speeldag (15 september 2018) gingen onze jongens al op bezoek in het imposante en nostalgische Edmond Machtensstadion. Een voltreffer werd het toen niet want ASV Geel ging met 4-1 onderuit. Mbuba (16’) en Brouckaert (37’) brachten de ploeg uit Molenbeek op een geruststellende 2-0 voorsprong. Christophe Martin-Suarez (41’) wist op penalty terug wat spankracht in de match te brengen maar in de tweede helft diepte Bova (75’ en 84’) met twee schitterende doelpunten de stand verder uit.

Vorig weekend ging ASV Geel onverstoorbaar op haar elan verder en won het na Dessel Sport ook van topclub KSK Lierse KZ. Blauwwit pleegde een regelrechte hold up op het Lisp met drie doelpunten in de eerste 40 minuten. Wat zeker tot tevredenheid van de coach moest stemmen, was het feit dat Geel op een zeer volwassen manier de overwinning over de streep trok in de tweede helft. Enige smet op het blazoen waren de twee gele kaarten van Jeanke Hoebregs. Onze captain zal gemist worden tegen RWDM, maar dit biedt de gelegenheid aan andere jongens om hun kunnen te tonen.

Rudy Lumanza, Dennis Seyen, Holly Tshimanga en Sonny Baik spelen vrijdag de beloftenwedstrijd. Verder staat er een klein vraagteken bij Panos Nakhid die last heeft van een lichte amandelontsteking. Jens Verbeek (enkel) zet verdere stappen in zijn revalidatie.

De brede kern van ASV Geel waaruit coach Janssens zijn keuze zal maken bestaat uit :

Doel :  1. Dautzenberg – 25. Caubergh – 32. Bertrams.
Verdediging : 2. Nuyts – 3. Vardic – 4. Matarrese – 5. Van Geet – 17. Vanderheiden – 21. Seyen.

Middenveld : 6. El Ansri – 8. Peeters – 11. Thijskens – 12. Janssens – 19. Thuys – 23. Kasmi.
Aanval : 9. Tshimanga – 10. Baik – 14. Nakhid (?) – 15. Lumanza – 18. Gobitaka – 20. Bernardinho – 90. Martin Suarez.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Toeback. Hij floot op de 4e speeldag al onze thuiswedstrijd tegen Oudenaarde (2-0). Langs de lijn wordt hij bijgestaan door de heren Colebunders en Dillen.

Voor de laatste twee thuiswedstrijden is de actie 1+1 gratis van toepassing. Al onze trouwe abonnementshouders mogen tegen RWDM en FC Dender EH gratis één extra supporter meebrengen. Op vertoon van het abonnement kan aan de loketten één extra ticket verkregen worden. Supporters, het seizoen loopt op zijn einde, maar de strijd is bijlange nog niet gestreden! Laat ons de volgende weken nog eens volle bak achter onze blauwwitten scharen en de kelen schor schreeuwen, want ASV Geel heeft deze vocale steun zeker nodig om de ultieme gooi naar het behoud te doen! Wat enkel door inzet, passie en strijd komt de overwinning. Allemaal Samen, Forza Geel !!!