Thes Sport, de fiere leider in eerste amateur, zakt volgende zaterdag af naar De Leunen voor de eerste wedstrijd na de winterstop. De club uit het naburige Tessenderlo legde in de heenronde een vrijwel vlekkeloos parcours af. Na 16 westrijden resulteren de mannen van Looi 40 punten. Dat zijn er intussen al 7 meer dan naaste achtervolger Deinze. Enkel uit bij Dessel (2-1 verlies), uit bij Deinze (1-1) en thuis tegen Virton (1-2 verlies) liet men een steek vallen. Zij borduren hiermee gewoon verder op de goede resultaten van de afgelopen jaren, en doen hiervoor beroep op een handvol bekende ex-ASV Geel – spelers :

Jo Christiaens, jarenlang de polyvalente captain op De Leunen, sloeg vorig jaar tijdens de winterstop de deur achter zich dicht door de gekende moeilijkheden en vertrok naar Oosterzonen. Na de fusie met Lierse besliste hij een half jaar later om over te stappen naar Thes Sport.

Sam Vanaken, centrale verdediger en broer van Club Brugge speler Hans, hielp ASV Geel tijdens de terugronde nog bij de sportieve redding, maar koos nadien ook voor onze opponent.

Nick Hulsmans, rechtsachter en kuitenbijter, maakte ook het moeilijke seizoen vol, maar werd eveneens weggeplukt door de buren.

Kenneth Kerckhofs, middenvelder en Gelenaar pur sang, viel vlak na de winterstop uit met een zware knieblessure en besliste op het einde van vorige jaargang om zijn carrière verder te zetten bij de geel-blauwen.

De gemiddelde leeftijd van de spelerskern van Thes is 25 jaar en ligt hiermee een pak hoger dan bij ons. Met een indrukwekkend doelsaldo van +25 (36 doelpunten voor; 11 doelpunten tegen) zal het voor onze Zotten absoluut geen sinicure worden om punten te halen. Topschutters van dienst zijn o.a. Kevin Oris (12), Tim Jeunen (8), Marco Battista (5) en Martijn Stefani (5). Oris en Jeunen zijn zaterdag echter geel geschorst en zullen er niet bijlopen bij onze tegenstander. In de heenronde verzamelden keeper Bernd Brughmans en Sam Vanaken de meeste speelminuten ; zij maakten in alle wedstrijden de 90’ rond. Coach bij Thes Sport is de 45 jarige Bart Vanhoudt. Hij begon zijn trainerscarrière bij Olympia Wijgmaal (waar ASV Geel vorige zondag nog een potige oefenmatch afwerkte). In 2017 nam hij over van Wouter Vrancken, die toen naar Lommel verkaste.

Op de eerste speeldag verloor ASV Geel tegen Thes met 2-1. Onze jongens domineerden ruimschoots de wedstrijd maar verloren uiteindelijk onverdiend met 2-1. Lumanza veegde in de 35’ een 1-0 achterstand weg, maar Oris bezorgde ons in de 68’  een koude douche. Tijdens de feestdagen oefende blauwwit tegen Wellen (0-4 winst) en tegen Wijgmaal (0-0). De sportieve cel zat ook niet stil en wist met de 23 jarige Faysel Kasmi alvast een creatieve middenvelder te strikken.  Met ploegen als Lierse, Standard en Beerschot-Wilrijk kan hij heel wat adelbrieven voorleggen. Het visum van de Zuidkoreaan Sonny Baik, die in de voorbereiding uitgebreid testte, zou nu in orde zijn, maar men wacht nog op de nodige aansluitingsdocumenten. Zo pas werd met Jesse Bertrams ook een nieuwe keeper aangetrokken. Deze 24 jarige Nederlander heeft de nodige lengte onder de lat (1,93m) en komt over van Cambuur (NL). Voorheen verdedigde hij de kleuren van Jong PSV en Lommel. Het valt echter te betwijfelen of hij voor de match van dit weekend al speelgerechtigd geraakt.

Voor de wedstrijd tegen Thes kan Bart Janssens geen beroep doen op Ibrahim El Ansri. Hij incasseerde tegen Oudenaarde zijn derde gele kaart en is geschorst. Voor Jens Verbeek zit het seizoen er helaas op. Hij blesseerde zich in de oefenwedstrijd tegen Wijgmaal en wordt binnenkort geopereerd aan zijn enkel. Achter de naam van Jean-Michel Hoebregs staat een vraagteken. Ook hij heeft last van zijn enkel.

De ruime kern voor zaterdag : Dautzenberg – Caubergh – Seyen – Matarrese – Nuyts – Van Geet – Vanderheiden – Thijskens – Janssens – Hoebregs (?) – Kasmi – Thuys – Peeters – Lokando – Bernardinho – Gobitaka – Lumanza – Lagouireh – Nakhid – Martin Suarez.

Wij verwachten u massaal om onze ploeg luidruchtig te ondersteunen. Kom eerst zeker even langs het secretariaat, want de nieuwe lading supportersmutsen en sjaals zijn gearriveerd. Laat ons er een ongeziene remonte van maken! Allemaal samen!

Foto: Omer Tits