Voor de 10e speeldag trekt ASV Geel op zaterdag, 3/11 naar Dender. FC Verbroedering Dender Eendracht Hekelgem ontstond op 1 juli 2005 uit een fusie van o.a. KFC Denderleeuw en Verbroedering Denderhoutem. Zij spelen onder stamnummer 3900 met zwart – blauw – rode clubkleuren.

Hun thuiswedstrijden werken zij af in het Van Roystadion, Stadionlaan 5, 9470 Denderleeuw. De kortste weg om, vanuit het Leunenstadion, de thuishaven van Dender te bereiken is via de E313, de A12, de Brusselse Ring en de E40. Na ruim 100 km en in +/- 1u 10 minuten bent u ter plaatse (hopelijk zonder file …)

In het seizoen 2016/17 eindigde Dender op een knappe 4e plaats in eerste amateurliga. Vorig seizoen liep het heel wat minder en strandde het op de 12e positie. Dender en Geel speelden toen 2 keer gelijk. In Dender werd het 2-2, thuis 3-3. Na 9 wedstrijden staat Dender naast onze Zotten in de rangschikking op de 12e plaats met 9 punten, met een doelpuntensaldo 10/16. Het team van onze tegenstander staat onder leiding van de 52 jarige Westvlaming Francky Cieters. Hij is ex-speler van o.a. Waregem, Kortrijk en Harelbeke. Hun topschutter is de Italiaan Ignazio Cocciere met 5 goals. We gaan deze jongen goed in de gaten moeten houden want in het nabije verleden vond hij altijd de weg naar de netten tegen ASV Geel. Dender zit in een goede flow want zij konden vorige week in Heist winnen met 1-2.

We zullen ginder ook 2 bekende gezichten tegenkomen : Wannes Van Tricht verdedigde een vijftal seizoenen geleden op huurbasis de kleuren van ASV Geel. En Azzedine Zaidi speelde vorig seizoen tot de winterstop bij de blauwwitten. Met Ludovic Buysens (Lierse), Maxim Nys (Waasland Beveren), Kenneth Houdret (Union, via het failliete Avellino) en Dennis Van Vaerenbergh (Club Brugge) haalde Dender in het tussenseizoen een flinke brok ervaring binnen. Hannes Meeus (ook al ex-Geel) sloeg dan weer de deur achter zich dicht en trok naar Tienen.

De spelers van ASV Geel hadden vorige week op puntengewin gehoopt tegen het ervaren team van Virton, maar keken al snel tegen een onmogelijke opdracht aan. Coach Bart Janssens had de voorbije week dus mentaal oplapwerk. Na twee verliesmatchen op rij, moeten er dringend punten gesprokkeld worden en dat zal op verplaatsing geen eenvoudige opdracht worden. We konden in de voorbije uitmatchen immers nog geen enkel punt binnenhalen en dat moet snel veranderen, hopelijk nu zaterdag al!

Aan Geelse zijde kunnen we opnieuw rekenen op Jens Verbeek en Panos Nakhid (kleine blessures). Een groot vraagteken staat er achter de naam van Lorenzo Matarrese (adductoren). Najib Lagouireh hervat na zijn vervelende kuitblessure bij de beloften. El Ansri (knie), Peeters (rug), Janssens (bekken) blijven de ziekenboeg bevolken. Daarnaast is het een nieuwe visie van onze club om eigen jeugd zo veel mogelijk te laten doorstromen naar het eerste elftal. Voor deze taak doet men een beroep op de deskundigheid en ervaring van Tibor Balog, de trainer van de beloften. Deze week werden zo Dries Verlinden en Max Valkenborg beloond voor hun voorbeeldige inzet en mochten zij mee trainen met de A-kern. Hopelijk volgt er nog meer van dit jong geweld, want concurrentie kan het niveau van het eerste elftal alleen maar ten goede komen !

De wedstrijd in Dender zal onder deskundige leiding staan van Dhr. Yves Verslycken. Hij wordt bijgestaan door grensrechters Dirk Schoenmaeckers en Erwin Hermans.

We beginnen eraan om 20u. Supporters op post !

Kern ASV Geel : Caubergh – Dautzenberg – Seyen – Matarrese (?) – Nuyts – Van Geet – Vanderheiden – Verbeek – Thijskens – Hoebregs – Thuys – Lokando – Bernardinho – Gobitaka – Merabai – Nakhid – Lumanza – Martin Suarez