Zaterdag maken we ons op voor de kortste verplaatsing van het seizoen. We brengen dan een bezoek aan de buren van Dessel Sport. De tocht van De Leunen naar het Armand Melisstadion is slechts 14,5 km lang. De club met de groen witte kleuren werd opgericht in 1925 en speelt met het stamnummer 606. Van 1997 tot 2007 speelde Dessel in de toenmalige tweede klasse en kruiste meermaals de degens met Verbroedering Geel. Dat laatste seizoen verloor het trouwens in de barrages voor het behoud tegen Geel en tuimelde het terug naar derde afdeling.

Na vijf seizoenen kon het opnieuw promoveren naar tweede. Sinds de competitiehervorming komt het uit in de eerste amateurliga en kon het al puike resultaten laten zien met een tweede en een derde plaats in de rangschikking. Dit seizoen heeft de club voorlopig de wind niet in de zeilen met een 13e plaats en 10 punten. Dat is één puntje meer dan onze blauwwitten, het belooft dus een derby op het scherp van de snee te worden. De laatste 2 wedstrijden van Dessel thuis tegen Aalst, en in Oudenaarde gingen verloren. Onze tegenstrever scoorde tot op heden 9 doelpunten, en het kreeg 15 goals tegen. Hun beste schutter is de Nederlander Ratko Vansimpsen, hij kon de bal 3 keer in het mandje leggen. Dessel Sport wordt al enkele jaren gecoacht door de 38 jarige Limburger Patrick Witters.

Ex-ASV’ers bij de tegenstrever zijn Kristiaan Haagen  (die na de winterstop de overstap naar Dessel maakte), Nicolas Robin en Tim Achterberg (tekenden tijdens het tussenseizoen bij de groen-witten) en Thomas Jutten (speelde in het seizoen 15/16 enkele maanden voor ASV Geel). Ook Kurt Remen is een rasechte Gelenaar maar hij speelde nooit in de blauwwitte kleuren. Waarschijnlijk doet ook Jordy Soladio u een belletje rinkelen. Hij is de broer van David die in de voorbereiding bij ASV Geel meetrainde, maar uiteindelijk moest terugkeren naar Cyprus omdat zijn club zijn optie had gelicht.

Na 4 nederlagen op rij zijn onze Zotten op zoek naar een deugddoende en nodige uitzege. Hopelijk zijn de hoofden leeggemaakt en staan de neuzen in dezelfde richting na het zure en onverdiende verlies tegen Rupel Boom. Andy Lokando zal er zaterdag niet bijlopen, hij heeft een blessure opgelopen aan de adductoren. Said Thijskens is onzeker. Hij is al de ganse week afwezig wegens ziekte. Beter nieuws is er voor Ibrahim El Ansri en Robin Peeters. Zij trainen vanaf vrijdag  gedeeltelijk mee met de kern. Tom Janssens revalideert nog bij de kine.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Sam Silvrants. Hij wordt bijgestaan door grensrechters Tom Lamberigts en Martijn Tiesters.

Kern ASV Geel : Dautzenberg – Caubergh – Seyen – Mataresse – Nuyts – Van Geet – Vanderheiden – Verbeek – Thijskens (?) – Hoebregs – Thuys – Bernardinho – Gobitaka – Merabai – Nakhid – Lumanza – Lagouireh – Martin Suarez

Op één kaart van schorsing : Martin Suarez, Thuys, Verbeek.

Supporters, laat ons massaal afzakken naar Dessel en onze Zotten allemaal samen luidkeels aanmoedigen! Opgelet, de match vangt aan om 19:30!