Vanavond is het moneytime in het Gemeentelijk Sportstadion van Heist op den Berg (Lostraat 50, 2220 Heist op den Berg). Om 20:00 nemen de nummer laatst (SK Heist) en de nummer voorlaatst (ASV Geel) het tegen elkaar op. Winst betekent voor ASV Geel: 4 punten voorsprong op SK Heist, een gelijkspel: een pas op de plaats, verlies daarentegen.. brengt ons in een moeilijker parket.

Onze tegenstander totaliseert momenteel 17 punten, één puntje minder dan onze Zotten. Ze konden dit seizoen 4 maal een match met een driepunter afsluiten. Dat gebeurde tegen Eendracht Aalst (thuis en uit), Lierse Kempenzonen (thuis) en Oudenaarde (thuis). De Zwanen hebben nochtans geen al te sterke thuisreputatie, want in de home-ranking bengelt het helemaal achteraan met 9 punten. We moeten langs de andere ook eerlijk zijn, want in de uit-ranking is het ASV Geel dat de laatste plaats bezet met 4 punten. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen! Deze cijfers alleen al maken dit treffen tot een meer dan interessante confrontatie.

SK Heist wist tot op heden slechts 16 keer de netten te doen trillen, en met 38 tegendoelpunten moest de defensie zich al meermaals gewonnen geven. Topscorer met 6 doelpunten is rechter winger Mathieu Troonbeeckx. Dries Ventose volgt op respectabele afstand met 2 treffers. Het team met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar staat tot op het einde van dit seizoen nog onder leiding van de 53-jarige Karel Keleman. Na 3 jaargangen zal de Heistcoach volgend seizoen zijn tenten elders opslaan. Tijdens de winterstop trok SK Heist met flankspeler en linksepoot Leo Njengo één versterking aan. Hij wordt gehuurd van OH Leuven en speelde in een nabij verleden nog bij Dessel Sport.

Iedereen herinnert zich de demonstratiematch op 13 oktober 2018 nog. ASV Geel kon op de 7e speeldag SK Heist overtuigend kloppen met 5-0. Christophe Martin Suarez scoorde een hattrick, en ook Panos Nakhid deed zijn duit in het zakje met 2 goals. Vorig weekend kreeg SK Heist een pak slaag van Dender EH. De Oostvlamingen stuurden hen met een 5-1 pandoering terug naar huis. Troonbeeckx wist de Heistenaren in de 20’ op voorsprong te brengen, maar in de tweede helft ging het licht uit. Stefan Verbist incasseerde tijdens de wedstrijd zijn 3e gele kaart en is volgende zaterdag geschorst. Onze blauw-witten kwamen de afgelopen speeldag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Châtelet Farciennes. In een eerste helft, waarin heel wat doelrijpe kansen werden gecreëerd, had ASV Geel het eigenlijk moeten afmaken, maar de Henegouwers werden rechtgehouden door een ijzersterke doelman. Na rust zakte het spelpeil bij de thuisploeg, kon het team van Alex Czerniatynski zich terug in de wedstrijd knokken en de gelijkmaker scoren. Hierdoor bleef men op De Leunen nadien met een wrang gevoel achter.

De Geelse coach Bart Janssens heeft ongetwijfeld deze week het belang van de komende zespuntenmatch bij zijn spelers ingepeperd. Bij een eventuele winst kunnen er gouden zaken in het klassement gedaan worden. “Elke wedstrijd moet echter gespeeld worden”, zegt een wijs spreekwoord, dus laat ons het vel van de beer niet verkopen voor de aap uit de mouw komt.

De wedstrijd tegen Heist komt voor Holly Tshimanga te vroeg, hij is nog niet wedstrijdklaar. Verder blijven Justin Dautzenberg, Tom Janssens, Said Thijskens en Jens Verbeek out. Jens is al wel verlost van zijn gips en krukken. Gobitaka heeft zijn schorsing erop zitten en komt terug bij de kern.

De brede kern voor de uitwedstrijd tegen SK Heist: 32. Bertrams – 25. Caubergh –21. Seyen – 3. Vardic – 4. Matarrese – 6. El Ansri – 2. Nuyts – 5. Van Geet – 17. Vanderheiden – 16. Hoebregs – 8. Peeters – 19. Thuys – 23. Kasmi – 20. Bernardinho –18. Gobitaka – 15. Lumanza – 10. Baik – 14. Nakhid – 90. Martin Suarez.

De wedstrijd zal onder leiding staan van de heren Vanboven, Vandevenne en Claes.

Aan alle fans met een blauw-wit hart: laat de spelers horen dat jullie er massaal staan voor hen in Heist … en laten we, als laatste eerbetoon voor onze overleden TVJO Kenneth Vandermeulen, strijden tot aan het gaatje voor de overwinning. Allemaal Samen!