Op zaterdag 15 december spelen we om 19:30 onze eerste wedstrijd van de terugronde, en tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop, in en tegen KSV Oudenaarde (www.ksvoudenaarde.be). De club uit de Vlaamse Ardennen met stamnummer 81 speelt in geel-zwarte clubkleuren. Hun thuishaven is het Burgemeester Thienpontstadion (Prins Leopoldstraat, 9700 Oudenaarde). Via Antwerpen en Gent is het vanaf het Leunenstadion 126 km rijden naar de eindbestemming. In het seizoen 2015/16 promoveerde de club als 3e gerangschikte naar de pas opgerichte eerste amateurliga. De voorbije twee seizoenen sloot Oudenaarde af in de middenmoot van de rangschikking : seizoen 2016/17 9e met 40 punten en seizoen 2017/18 7e met 45 punten. Momenteel vinden we onze tegenstander terug op een 10e plaats met 20 punten. Opvallend is dat Oudenaarde momenteel de minste verdediging van de klas heeft. Keeper Sören Dutoit heeft zich al 34 keer mogen omdraaien dit seizoen. In aanvallend opzicht konden ze dan weer 21 keer de weg naar de netten vinden.

Op de 4e speeldag kregen we de Oost-Vlamingen al op bezoek in het Leunenstadion. ASV Geel zegevierde toen met 2-0 na doelpunten van Fadel Gobitaka en Ibrahim El Ansri. Voor Gobitaka was het zijn eerste wedstrijd in het blauwwitte shirt van ASV Geel. Oudenaarde moest na 13 minuten al verder met 10 na een rode kaart van Marvin Turcan wegens een akkefietje met Simon Van Geet. Afgelopen zaterdag verloor onze tegenstrever met 1-3 tegen Lierse Kempenzonen. Ze kregen 2 strafschoppen tegen die beiden werden omgezet. Topschutter bij de geelzwarten is Dempsey Vervaecke met 6 goals. Naaste achtervolger is Robbe Van Ruyskensvelde met 4 treffers. In de kern van onze opponent vinden we één bekende naam terug: Daan Van Gijseghem heeft een eerste klasse-verleden bij Moeskroen en Club Brugge. Al 10 jaar (!) staat het team onder leiding van de 48 jarige Gentenaar Stefan Leleu. De coach ligt zelfs nog onder contract tot juni 2021. Van een clubman gesproken! Leleu begon zijn carrière bij Zottegem, vanwaar hij via Sint Niklaas, Kortrijk, Antwerp en Zulte Waregem bij Oudenaarde belandde. Hier sloot hij zijn actieve carrière af, en startte hij zijn trainersloopbaan.

ASV Geel moest vorige zaterdag zijn wonden likken nadat het, met de eindmeet in zicht, toch nog in het zand beet tegen Deinze. De sportieve leiding had deze week vooral mentaal oplapwerk, maar er werd ook hard gewerkt op training en alle hoofden zijn nu gefocust op de volgende wedstrijd. Tegen Deinze liep Lorenzo Matarrese tegen zijn 3e gele kaart aan. Hij is dus geelgeschorst. Tom Janssens, Najib Lagouireh en Andy Lokando zijn out wegens blessure.

De volgende kern doet zaterdag de trip naar Oudenaarde :

Dautzenberg – Caubergh – Seyen – El Ansri – Nuyts – Van Geet – Vanderheiden – Verbeek – Thijskens – Hoebregs – Thuys – Peeters – Bernardinho – Gobitaka – Nakhid – Lumanza – Martin Suarez

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Robin Lefever.

Supporters, deze wedstrijd wordt absoluut geen walk in the park en we hebben de punten broodnodig. Wij rekenen op jullie steun om de periode voor de winterstop positief af te kunnen sluiten. Allemaal samen!

Ook nog even aandacht voor de volgende mededeling : Nu zaterdag, 15 december organiseert de club een Supportersbabbel. Deze gaat door in de A-kantine van 13:00 – 14:30. Er is dan de gelegenheid om vragen te stellen aan de bestuursleden omtrent het welbehoren, verloop en stand van zaken in allerlei aspecten aangaande onze club. Andersom luistert het bestuur dan ook graag naar de ideeën die supporter s en sympathisanten hen toereiken. Iedereen welkom!