Op de 27e speeldag trekt ASV Geel zaterdag naar het Herman Vanderpoortenstadion in Lier, waar het KSK Lierse Kempenzonen partij geeft. De fusieclub staat momenteel op een knappe 3e plaats, die recht geeft op de eindronde voor promotie naar de Proximus-League. De geelzwarten willen immers asap hun verloren positie in 1B terug veroveren en zijn hiervoor dus op goede weg. Hun concurrenten voor dit duurbevochten plaatsje zijn Deinze en Virton. Lierse KZ telt momenteel 46 punten, 9 punten minder dan leider Thes Sport. Onze tegenstander heeft een doelsaldo van +10. Met 38 doelpunten voor is het één van de productiefste teams uit de reeks. In 2019 kan Lierse KZ voorlopig zelfs de beste statistieken van allemaal voorleggen : het won 7 van zijn 9 gespeelde wedstrijden, speelde 1 keer gelijk en verloor slechts 1 keer uit tegen Deinze SK. Een ploeg in vorm dus …

Tijdens de winterstop haalde het nog tal van versterkingen binnen : Rausin (doelman – Rupel Boom), Smolders (centrale verdediger – KV Mechelen), Delorge (rechtsback – zonder club), Bernier (linkerflank – Antwerp) en Ogunjimi (spits – zonder club). Met Vermeiren (10 doelpunten) hebben ze bovendien een spits in huis die de goal weet staan. Ook Buyens (7), Boulaouali (6), Bernier (4 sinds winterstop) en Ogunjimi (2 sinds winterstop) pikken regelmatig hun doelpuntje mee. In de kern van onze opponent valt verder de naam van Mattiece Nelissen op. Deze linksback werd twee seizoenen gelanceerd in de eerste amateurliga door Nicky Hayen bij ASV Geel. Hij ontpopte zich al snel tot een vaste waarde tot een zware knieblessure roet in het eten kwam gooien. Omwille van de financiële problemen bij onze club vorig seizoen, koos hij eieren voor zijn geld en verkaste hij naar het toenmalige Oosterzonen. Nadat deze club werd opgeslorpt door Lierse KZ, maakt hij nu furore bij mannen van het Lisp.

Aan het roer van het team staat de 38 jarige Dave De Herdt. Met heel veel heisa werd hij eind oktober 2018 samen met zijn spitsbroeder Urbain Spaenhoven weggeplukt bij reeksgenoot Rupel-Boom. Die laatste kreeg vorige week de bons nadat bleek dat hij niet over het geschikte diploma bleek te beschikken in geval van promotie naar 1B. De club kreeg trouwens deze week groen licht van de licentie-commissie voor toegang tot de Proximus League. Vorig weekend trok Lierse KZ naar leider Thes Sport voor een onvervalste topmatch. Het kon er de drie punten meegrabbelen door een strafschop van Buyens na 59 minuten. Dat werd ook de eindstand, en hiermee blijft Lierse KZ de ander topploegen het vuur aan de schenen leggen. Buyens en Nelissen incasseerden in deze match een gele kaart, Ogunjimi zelfs een geel/rode en is geschorst voor het duel tegen ASV Geel.

Op de tweede speeldag (8 september 2018) ontmoetten beide clubs elkaar al eens in het Leunenstadion. Lierse KZ trok toen aan het langste eind met 1-3. Panos Nakhid wist onze Zotten nog op voorsprong te brengen na 39 minuten. In de tweede helft zetten Molenberghs (60’) en Vermeiren (75’ en 82’) orde op zaken. De jongens van coach Bart Janssens kregen een mentale boost na de felbevochten overwinning tegen buur Dessel Sport en kunnen met vertrouwen toeleven naar de wedstrijd van volgende zaterdag. De opdracht is immers even simpel als uitdagend : punten gaan halen bij een team dat ongetwijfeld in een goed flow zit. Enkel op deze manier kan men de hoop levendig houden op een verlengd verblijf in de eerste amateurliga.

Voor Jesse Bertrams (schouder) schijnt er licht aan het einde van de tunnel. Hij legt vrijdag een ultieme test af, net als Simon Van Geet (enkel). Rudy Lumanza zit zijn laatste schorsingsdag uit en ook Fadel Gobitaka moet brommen voor zijn onterechte uitsluiting van vorige week. Justin Dautzenberg is hervallen in zijn buikspierletsel en is opnieuw out. Mocht Bertrams niet fit geraken, dan maakt doelman bij de beloften Enver Ulvan zijn opwachting als tweede keeper. Jens Verbeek (enkel) werkt verder aan zijn revalidatie en is op goede weg. Said Thyskens en Tom Janssens bevolken ook nog steeds de boeg der gekwetsten. Robin Peeters, Holly Tshimanga, Sonny Baik en Dennis Seyen spelen vrijdag met de beloften.

De brede selectie van ASV Geel voor de wedstrijd van zaterdag :

Doel : 25. Caubergh – 32. Bertrams (?).

Verdediging : 2. Nuyts – 3. Vardic – 4. Matarrese – 5. Van Geet (?) – 17. Vanderheiden – 21. Seyen.

Middenveld : 6. El Ansri – 8. Peeters – 16. Hoebregs – 19. Thuys – 23. Kasmi.

Aanval : 9. Tshimanga – 10. Baik – 14. Nakhid – 20. Bernardinho – 90. Martin Suarez.

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van de heer Matthias De Prins. Hij wordt bijgestaan door grensrechters Glenn Janssens en Jonas Willems.

The place to be :

Zaterdag, 30 maart 2019 20:00: Herman Vanderpoortenstadion, Lispersteenweg 237, 2500 Lier

Supporters: auto, trein, bus, fiets of te voet : alle vervoersmiddelen kunnen aangewend worden om de ploeg van ons hart te gaan aanmoedigen. Als het team dezelfde vechtersmentaliteit aan de dag legt als de vorige week, dan zit er zeker puntengewin in.

Allemaal samen naar Lier, want enkel door passie, inzet en strijd komt de overwinning ! Forza Geel!

Foto: Luc Slagmolen