Eindelijk! Na een veel te lang zomerreces trapt ASV Geel morgen de gloednieuwe campagne 2019-2020 op gang. Dit seizoen komen we in de tweede amateurliga terecht op onontgonnen terrein : een andere manier van spelen – meer fysiek – tegen hoofdzakelijk onbekende tegenstanders met de nodige ervaring. Onze Zotten stellen hier technisch vernuft, aanvallende impulsen en jong enthousiasme tegenover. We zijn razend benieuwd hoe ze het er vanaf gaan brengen, maar de lat mag in ieder geval hoger gelegd worden dan voorbije jaargang.

Morgen gaan we de bus op naar de Brusselse rand waar we op bezoek gaan bij Pepingen Halle. De fusieclub is terug van een jaartje weg geweest want zij wisten via de eindronde een plaatsje te bemachtigen in de tweede amateurklasse. In die eindronde konden zij een dubbele confrontatie tegen RFC Wetteren winnend afsluiten om daarna KVC Houtvenne in het zand te doen bijten. In de Crocky cup gaven zij eerst VK Berg Op met 11-0 een pak voor de broek. Het liedje was daarna uitgezongen door een thuisnederlaag tegen RCS Verlaine. Wees er maar zeker van dat Pepingen Halle thuis een statement wil plaatsen tegen een team dat – vrij ongelukkig – uit de eerste amateurliga tuimelde.

In het tussenseizoen ging Pepingen Halle vooral shoppen in de lagere reeksen maar met Mikal kwam er ook aanvallende versterking over van RWDM. Barras – weggeplukt van KSV Bornem – liet in de voorbereiding meermaals de netten trillen. Gekende namen in de selectie zijn Julien Pé (ex-Dender) en de 30-jarige ervaren rot Raoul Ngadrira (ex-KV Mechelen en Boom). De trainer van onze opponent is Jean Louis Meynaert, in het verleden ook nog coach bij Racing Mechelen.

Bij ASV Geel was het een komen en gaan tijdens de zomermercato. Voor wie het overzicht even kwijt is, zie hieronder een update:

Aangetrokken spelers :

Zinho Chergui (35 – Hoek – centrale verdediger)
Yannick Vandersmissen (21 – St. Truiden – linkerflank)
Oussayd Belkouch (23 – Hassania Agadir – keeper)
Joel Ito (21 – KV Mechelen – aanvallende middenvelder)
Jef Snyders (28 – KFC Kontich – keeper)
Erivelton Paulo Da Silva (23 –Heur Tongeren – centrumspits)
Alan Wanya (21 – Luceafarul – centrale verdediger)
Johan Ella Ella (22 – Bocholt VV – rechtsbuiten)
Dries Hulsmans (20 – KSK Hasselt – aanval)
Nicolas Robin (22 – Dessel Sport – centrale middenvelder)
Kennedy Nwanganga (28 – zonder club – aanvallende middenvelder)
Ato Morgan (21 – AS Avellino – linksbuiten)

Vertrokken spelers :

Robin Peeters (LUX – Titus Petingen)
Matisse Thuys (URSL Visé)
Faysel Kasmi (URSL Visé)
Christophe Martin-Suarez (Thes Sport)
Panos Nakhid (URSL Visé)
Fadel Gobitaka (NL – Roda JC)
Nathan Nuyts (KVC Winkel Sport)
Holly Tshimanga (Patro Eisden)
Jesse Bertrams (Lommel SK)
Ibrahim El Ansri (Thes Sport)
Justin Dautzenberg (D – SV Straelen)
Rudy Lumanza (zonder club)
Marko Vardic (zonder club)
Lorenzo Matarrese (zonder club)
Bernardinho Osah Tetteh (KVC Westerlo – einde huur)
Pieter Caubergh (KVC Westerlo – einde huur)

De match tegen Pepingen Halle komt helaas nog te vroeg voor Kennedy Nwanganga (hamstrings) en Ato Morgan (knie). Joppe Vannuffelen, Saïd Thijskens en Maxim Van der Auwera deden matchritme op bij de beloften.

De selectie :

Jef Snyders – Oussayd Belkouch – Alan Wanya – Zinho Chergui – Yannick Vandersmissen – Simon Van Geet – Jeroen Vanderheiden – Jens Verbeek – Jean Michel Hoebregs – Nicolas Robin – Joel Ito – Johan Ella Ella – Dries Hulsmans – Sonny Baik – Erivelton Paulo Da Silva.

When: Zondag, 1 september 2019 15:00 : Pepingen Halle – ASV Geel

Where: Stadion  P. Claes , Vroembos 17, 1670 Pepingen.

Komaan ASV Geel, vanaf het begin Allemaal Samen de beuk erin!