Zaterdag stapt de A kern van ASV Geel de bus op voor de lange trip naar Virton (www.revirton.be). Het Stade Yvan Georges (Faubourg d’Arival 63, 6760 Virton) ligt in het uiterste zuiden van het land op maar liefst 238 km afstand van De Leunen. Met een actuele marktwaarde van 1,28 miljoen euro heeft Virton de duurste spelerskern van de hele eerste amateurliga (bron : transfermarkt.be). Met ronkende namen als Anthony Moris, Guillaume François, Raphael Lecomte, Allesandro Cordaro en Aurelien Joachim hoopt men dit seizoen een gooi te doen naar de oppergaai en de promotie af te dwingen naar de Proximus League. Tijdens de winterstop bleek de koopwoede duidelijk nog niet gestild want bij Lokeren strikte men met Bob Straetman extra aanvallend geweld en in Moeskroen haalden ze de portefeuille nog eens uit de achterzak voor Luca Napoleone.

In de rangschikking vinden we Virton momenteel terug op de derde plaats met 32 punten, op 9 punten van leider Thes Sport. Opvallende vaststelling is dat het team uit de Gaume een echte uit-ploeg is want op verplaatsing haalde men 20 punten. Thuis lukte het tot op heden heel wat minder met 12 punten. Virton kon al 28 keer de weg naar de netten vinden. In de top vijf van hun schutterstand vinden we volgende namen terug : Koré (5), Lecomte (4), Grain (4), Joachim (3) en François (3). De verdediging moest tot op heden 14 goals toestaan. Vorig weekend speelde Virton een echte topmatch in en tegen de nummer 2 in de stand : SK Deinze. De wedstrijd eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel. Op de negende speeldag kwamen we Virton al tegen op De Leunen. ASV Geel kon toen geen punten sprokkelen tegen een sterk team, dat toen voor de eerste keer onder leiding stond van David Geeraert, die pas het roer had overgenomen van Marc Grosjean . Het werd 1-3. Na 6 minuten stonden we al 0-2 in het krijt via doelpunten van Joachim en een schicht van François. Bernardinho kon met een knappe goal nog wel milderen tot 1-2, maar nog voor de rust nam Lazaar alle twijfels weg voor de bezoekers. Na de rust werd er niet meer gescoord.

Door het winterse weer zijn de jongens van coach Bart Janssens deze dagen uitgeweken naar Tongerlo, waar overdekt en op kunstgras getraind wordt. Zij pakten vorige week in Rupel Boom hun eerste driepunter buitenshuis en zijn het nieuwe jaar goed gestart met een 6 op 6. Jens Verbeek werd deze week succesvol geopereerd aan zijn enkel en kan aan zijn revalidatie beginnen. Deze krijger heeft al laten weten dat hij eens zo sterk zal terugkeren! Nayib Lagouireh heeft in onderling overleg zijn contract met onze club ontbonden. Wegens aanslepende kleine blessures werd hij dit seizoen al vaak afgeremd. Toch nam hij met zijn ervaring en gedrevenheid onze jonge ploeg op sleeptouw. Thijskens (adductoren), Tshimanga (quadriceps) en Dautzenberg (adductoren) zijn out. Vardic is speelgerechtigd en zit in de kern.

De definitieve selectie voor de wedstrijd tegen Virton: Bertrams – Caubergh – Nuyts – Vardic – Mataresse – Van Geet – El Ansri – Peeters – Baik – Nakhid – Hoebregs – Vanderheiden – Gobitaka – Thuys – Bernardinho – Kasmi – Martin Suarez

De definitieve selectie wordt samengesteld na de laatste training van vrijdag. Het weerbericht laat ons weten dat in de Gaumestreek minder sneeuw is gevallen dan hier in de Kempen. De thuisclub heeft ons verzekerd dat ze alles in het werk zullen stellen om het terrein volledig sneeuwvrij en speelklaar te maken. Tot op heden zijn er geen aanwijzingen dat de wedstrijd zou worden afgelast. Inzet, passie en strijd, op en naast de grasmat: We zetten Allemaal Samen onze remontada verder!

Foto: Mieke Jacobs