Op speeldag 23 neemt ASV Geel het zaterdag op in en tegen RFC Seraing (www.rfc-seraing.be). De Metallo’s spelen hun thuiswedstrijden in het Stade du Paray, Rue de la Boverie, 4100 Seraing. Onze tegenstrever van volgend weekend is de runner – up in de klassering. Bij het afsluiten van de heenronde vonden we RFC Seraing terug op een tegenvallende 13e plaats. In de terugronde haalden ze enkele knappe resultaten tegen o.a. RWDM (1-1), SK Deinze (0-2 winst), Dender (2-2) en KSV Oudenaarde (1-2 winst). Intussen heeft de club zich opgewerkt tot de 9e positie met 27 punten. Met ronkende namen als Werner (doelman ; ex-Moeskroen), Ba (defensieve middenvelder ; ex-Tubeke), Swers (rechterflank ; ex-St. Truiden) ; Lahssaini (defensieve middenvelder ; gehuurd van moederclub Metz) en Stevance (centrumspits ; Tours) roerde het zich danig in de debatten van de wintermercato. Hun kern heeft een totale marktwaarde van 1,05 miljoen euro en daar kan je al eens mee uitpakken (bron: www. transfermarkt.be).

Voor het derde seizoen staat de A-kern onder leiding van de 38 jarige Luikenaar Christophe Gregoire. Hem kennen we nog als ex speler van o.a. Moeskroen, Anderlecht, AA Gent, Willem II en Charleroi. In de top 5 van de schuttersstand vinden we volgende namen terug: Gueye (8), Ibou Faye (4), Cascio (3), Stevance (3) en Al Badaoui (2). De heenmatch in het Leunenstadion op 24 november 2018 eindigde op een 0-0 brilscore.

RFC Seraing won vorige speeldag zijn uitwedstrijd in KSV Oudenaarde met 1-2. Alle goals vielen in de eerste helft. Nadat Verstraete de thuisploeg al in de 4e minuut op voorsprong had gezet, kon Al Badaoui in de 20’ de gelijkmaker scoren. Dertien minuten later legde Pierrot de eindstand vast. De wedstrijd werd gekruid door 7 gele kaarten. Hiervan waren er 5 voor RFC Seraing (Stevance, Kilota, Pierrot en Al Badaoui (2x)).

ASV Geel snoerde afgelopen zaterdag de kritikasters de mond door RFC Luik puntenloos terug naar af te sturen. Met deze overwinning doet blauw-wit een sprongetje in de rangschikking en maakt het een statement dat de strijd absoluut nog niet is gestreden. Vanaf plaats 8 ligt alles nog binnen handbereik, op voorwaarde dat het er nu elke match ‘boenk oep’ moet zijn!

Voor de match tegen Seraing kan Bart Janssens geen beroep doen op Jesse Bertrams. Na de crash met Bangoura van vorig weekend was zijn schouder ontwricht en moet hij rekening houden met een onbeschikbaarheid van een drietal weken. Pieter Caubergh zal hem ongetwijfeld waardig vervangen onder de lat. Doordat ook Justin Dautzenberg nog niet klaar is voor de strijd, wordt de plaats van tweede keeper ingenomen door Enver Ulvan, een opkomend talent bij de beloften. Verder blijven Jens Verbeek, Said Thyskens en Tom Janssens in de gekwetstenboeg. Holly Tshimanga is niet fit door een ontsteking aan de hamstrings. Christophe Martin-Suarez en Ibrahim El Ansri sukkelen met een contractuur en zijn twijfelachtig. Nathan Nuyts heeft zijn schorsing uitgezeten en komt terug bij de groep. Dennis Seyen neemt zijn plaats in op het strafbankje.

De brede kern voor zaterdag: 25. Caubergh – . Ulvan – 3. Vardic – 4. Mataresse – 6. El Ansri (?) – 2. Nuyts – 5. Van Geet – 17. Vanderheiden – 16. Hoebregs – 8. Peeters – 19. Thuys – 23. Kasmi – 20. Bernardinho – 18. Gobitaka – 15. Lumanza – 10. Baik – 14. Nakhid – 90. Martin-Suarez (?)

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Laurent Willems. Hij wordt bijgestaan door de heren Kevin Lobet en Ludovic Pector.

Dit weekend tooien de stadions van het Belgische voetbal in de kleuren van de regenboog. Voetbal Vlaanderen en haar clubs willen hiermee een signaal geven dat homofobie, racisme en andere vormen van ongelijkheid geen plaats hebben in het voetbal. Want voetbal is er voor iedereen. Respect en ethiek, altijd en overal, daar gaan wij Allemaal Samen voor, ook bij ASV Geel!