Matisse Thuys legt aan voor de knappe 2-1

Op de 18e speeldag trekt ASV Geel zondagnamiddag naar het Gemeentelijk Parkstadion voor de uitmatch tegen Rupel Boom. Voor de Boomkes is dit het eerste seizoen in de eerste amateurliga en momenteel bekleden zij een 8e plaats in de rangschikking met 23 punten, dat zijn er 9 meer dan onze Zotten. Zij hebben, net als wij, een heel jonge kern met een gemiddelde leeftijd van 22,6 jaar. Met een doelsaldo van +3 weten de Steenbakkers de goal goed staan (29 voor), maar zij laten ook behoorlijk wat tegenscoren (26 tegen). Met Lennard Hens (6), Jonas Laureys (4), Lucas Damblon (4), Jaric Schaessens (3) en Yannis Augustijnen in hun top 5 van de goalgetters, komt het gevaar zowat van alle kanten.

Tijdens de winterstop trok Rupel Boom 2 nieuwe doelmannen aan. Stefan Deloose (Temse) en Maxim Figys (RUS Rebecq) zetten hun handtekening onder een contract nadat Anwar Houmani (Berchem Sport) en Thibaut Rausin (Lierse Kempenzonen) de deur achter zich dicht trokken.  Verder zocht ook jeugdproduct Dean Doncos met Racing Mechelen  andere oorden op. Deze week viste onze opponent ook nog aanvaller Luca Schenk binnen van reeksgenoot Seraing. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. Vorig weekend haalde Rupel Boom een knappe driepunter binnen door Chatelet in eigen huis te verslaan met 2-3.  De Boomse doelpunten werden gescoord door Lennard Hens (2x) en Yannick Put in de slotfase.

Op 10 november j.l. verloor ASV Geel in de heenronde tegen Rupel Boom met 1-2. Na 3 minuten zette Jaric Schaessens ons op een achterstand. Andy Lokando kon de achterstand vlak voor rust nog ongedaan maken, maar in de tweede helft kopte Yan De Maeyer  de Geelse hoop aan diggelen. Na de stuntzege tegen leider Thes Sport viel er bij ASV Geel deze week heel wat nieuws te rapen. Met de Sloveen Marko Vardic trok het een polyvalente verdediger aan. Hij komt over van NK Krka en speelde in het verleden al in de Belgische competitie bij Patro Eisden. Daarnaast zal Holly Tshimanga de Geelse rangen komen versterken. Hij is een snelle linksbuiten, Belgisch ex-jeugdinternational en komt over van het Oostenrijkse SK Austria Klagenfurt. De jeugdreeksen doorliep hij bij RC Genk.

Naast Jens Verbeek, langdurig out met een enkelblessure, kan de Geelse coach Bart Janssens over een voltallige kern beschikken voor de match van zondag. Hij zal wel rekening moeten houden met het feit dat de nieuwkomers Vardic, Tshimanga en Baik mogelijk niet tijdig speelgerechtigd zullen geraken. De definitieve selectie volgt na de beloftenwedstrijd van vrijdagavond.

De ruime kern voor de wedstrijd van zondag: Bertrams – Caubergh – Dautzenberg – El Ansri – Matarrese – Nuyts – Van Geet – Vanderheiden – Thijskens – Hoebregs – Kasmi – Thuys – Peeters – Lokando – Bernardinho – Gobitaka – Lumanza – Lagouireh- Nakhid – Martin Suarez.

ASV Geel speelt vanaf nu elk weekend, met het mes tussen de tanden, een finale om het behoud in eerste amateurklasse te bewerkstelligen. Hiervoor rekent de club thuis, maar evenzeer ook op verplaatsing, op de luidruchtige en enthousiaste steun van haar supporters.

Daarom een warme oproep om in grote getale zondag af te zakken naar Boom en onze jongens naar de winst te schreeuwen. Inzet, passie, strijd.. komaan Zotten, we gaan Allemaal Samen voor hetzelfde doel!

Foto: Mieke Jacobs