Nu zaterdag gaat ASV Geel voor de 28e speeldag op bezoek in het Burgemeester Van de Wielestadion (Stadionlaan 5, 9800 Deinze) voor een confrontatie met de nummer 2 uit de stand: SK Deinze. De blauwwitte supporters moeten rekenen op een rit van 122km om hun team te gaan aanmoedigen.

Onze tegenstander met de oranje-zwarte clubkleuren doet nog volop mee voor de knikkers en stoomt zich klaar voor een 1B licentie. Hiervoor werd onlangs de lichtsterkte in het stadion aangepast aan de gewenste normen. Hoogstwaarschijnlijk zullen zij samen met Virton en Lierse uitvechten wie het fel gegeerde ticket voor de promotie naar de Proximus League kan bemachtigen. Leider Thes heeft immers te kennen gegeven dat zij geen licentie zullen aanvragen en dit seizoen niet wensen te promoveren.

SK Deinze telt momenteel 46 punten, 9 minder dan Thes Sport en maar liefst 25 meer dan onze Zotten. Met een doelsaldo van +13 (40 voor / 27 tegen) staan ze dan ook terecht op een tweede plaats. Goalgetters in het team zijn Challouk en Mertens met 8 treffers, gevolgd door Lallemand en Mezine met 6 doelpunten. Brulmans met 3 goals maakt de top 5 helemaal rond. Tijdens de winterstop hevelden de Oostvlamingen de Limburger Schils over van Cambuur Leeuwarden, de club waar onze Jesse Bertrams ook een verleden heeft. Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar komt er een ervaren team in de wei tegen ASV Geel. De kern is bovendien gestoffeerd met Vinck (ex – Lierse), De Schutter (ex – Waasland Beveren), Le Postellec (ex – OHL) en Lallemand (ex – KV Kortrijk) die heel wat 1A en / of 1B minuten op hun teller hebben. Met de 63 jarige Regi Van Acker staat er een coach aan het roer die al menig watertje doorzwommen heeft en het klappen van de zweep kent. Met o.a. passages bij Dessel, Aalst,  Sint Niklaas, Racing Mechelen, Antwerp, Lierse en Kortrijk kent het voetbalspelletje voor hem nog weinig geheimen. Na dit seizoen heeft hij nog een contract voor 1 extra jaargang bij onze opponent.

Vorig weekend ging SK Deinze met een knappe 0-2 overwinning aan de haal bij nr. 5 in de stand ; RWDM, altijd een lastige verplaatsing. De doelpunten werden gescoord in de tweede helft door Lallemand (61’) en Tarfi (75’). De Smul en doelman Vandenberghe kregen in deze wedstrijd een gele kaart. Het dipje van vlak na de winterstop werd met deze zege volledig weggeveegd.

In de heenronde op de 18e speeldag ontmoette ASV Geel SK Deinze al in het Leunenstadion (8 december 2018). Het werd een memorabele wedstrijd waarin onze Zotten eerst 2-0 voorkwamen. Fadel Gobitaka opende in de 25e minuut de debatten . In de 51e minuut maakte Ibrahim El Ansri er 2-0 van na strafschop. Vijf minuten later scoorde Mertens de aansluitingstreffer en werd het terecht bibberen voor blauwwit. In een catastrofale slotfase maakte diezelfde Mertens de gelijkmaker na 82 minuten en twee minuten later bezegelde Lallemand het lot van de thuisploeg : 2-3.

Vorige zaterdag gaf ASV Geel niet thuis tegen rechtstreekse concurrent Eendracht Aalst. Nadat Jeanke Hoebregs de enige kans van de Zotten in de eerste helft tegen de netten buffelde, deden de invallers van de Ajuinen de wedstrijd in de tweede helft volledig in hun voordeel kantelen. Het team van Bart Janssens kan zich nu nauwelijks nog uitschuivers veroorloven en zullen moeten bewijzen tegen de grote jongens, zoals Deinze, Lierse en RWDM dat het het niveau van eerste amateur wel degelijk aankan … Ook  buitenshuis dus …

De Geelse coach zal het zaterdag nog steeds moeten doen zonder Jesse Bertrams, die verder revalideert van een schouderblessure. Ook Faysel Kasmi is niet van de partij. Hij kwam in de match tegen Aalst ongelukkig ten val op zijn sleutelbeen en heeft hier nog te veel hinder van. Op de langdurig geblesseerde Jens Verbeek kan hij evenmin rekenen in de verdediging. Marko Vardic (hoofd-nek) en Fadel Gobitaka (ziek) trainden deze week niet voluit maar geraken wel fit. Positief nieuws is er ook voor Simon Van Geet die er terug bij is na een lichte enkelblessure. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Kenneth Dhont. Hij wordt bijgestaan door de heren Florian Stove en Stijn De Meulemeester.

De ASV Geel supporters verwachten een klinkende revanche na het tegenvallende resultaat van vorige zaterdag. Daarenboven moet er ook nog iets recht gezet worden nadat in de heenronde een zekere overwinning in de slotfase werd weggegeven tegen SK Deinze. Het zal zeker geen gezondheidswandeling worden, maar moeilijk gaat ook. Enkel door inzet, passie en strijd komt de  overwinning. Allemaal Samen onze schouders eronder. Komaan !!!

De uitgebreide selectie voor de wedstrijd tegen SK Deinze bestaat uit :

Doel : 1. Dautzenberg – 25. Caubergh

Verdediging : 2. Nuyts – 3. Vardic – 4. Matarrese – 5. Van Geet – 17. Vanderheiden – 21. Seyen

Middenveld : 6. El Ansri – 8. Peeters – 11. Thijskens – 16. Hoebregs (capt.) – 19. Thuys

Aanval : 9. Tshimanga – 10. Baik – 14. Nakhid – 15. Lumanza – 18. Gobitaka – 20. Bernardinho – 90. Martin – Suarez.