Wat – een – goal!!! Faysel Kasmi deed zaterdagavond in minuut 87 het Leunenstadion ontploffen met een genadeloze raket van buiten de grote rechthoek. De bezoekende goalie Wim Kustermans zag de bal via de onderkant van de lat achter zich in doel spatten. Even voordien had Breugelmans de Geelse hoop de grond ingeboord, maar de Geelse nummer 23 deed gerechtigheid geschieden.

Terwijl de match lange tijd op slot zat, sloeg na de onterechte uitsluiting van Fadel Gobitaka de vlam in de pan en kregen de supporters een fraai laatste half uur te zien. Het tempo ging met een aantal versnellingen de hoogte in en vreemd genoeg wist KFC Dessel Sport met dit overtal geen raad. Na negentig minuten flikkerde een 2-1 eindstand op het scorebord. Deze driepunter houdt voor ASV Geel de deur op een kier voor een verlengd verblijf in de eerste amateurliga. De buren uit Dessel krijgen een flinke uppercut te verwerken en zien De Zotten naderen tot op twee punten. Het wordt ongetwijfeld nog een razend spannend seizoensslot daar in de kelder van het klassement.

Na een mislukte missie bij de nummer twee uit het klassement – SK Deinze – was het voor de supporters uitkijken of de Geelse kern de handdoek al in de ring zou gooien en zich zou neerleggen bij een degradatie, of dat de blauwwitten zich mentaal nog konden opladen voor een aantal uitdagende weken, te beginnen met een derby tegen KFC Dessel Sport.

Bart Janssens moest in de verdediging Simon Van Geet missen met een enkelletsel. Doelman Jesse Bertams was nog altijd niet hersteld van een schouderblessure. Marko Vardic en Faysel Kasmi waren weer volledig fit en werden onmiddellijk in de startopstelling gedropt. De Geelse coach stapte af van de vijfmansdefensie en koos met en 4-4-2 voor veel beweging en lopende pionnen. Christophe Martin Suarez startte verrassend op de bank. In vergelijking met de vorige match tegen Dender moest Desselcoach Mertens Baeten missen met een blessure. Verboven verdween naar de bank. In hun plaats verschenen Haagen (ex-ASV Geel) en Tilburgs in de basiself.

De aftrap werd gegeven door Patrick Timmers die op Special Olympics World Games in Abu Dhabi goud behaalde in het wielrennen.

Na drie minuten spel was de eerste kans voor Fadel Gobitaka. Zijn lage schuiver werd opgeraapt door Wim Kustermans. KFC Dessel Sport liet zich van bij aanvang al opmerken door pogingen om de arbitrage  te beïnvloeden. Regelmatig mochten we mooie fopduikjes bewonderen in de Geelse rechthoek, die terecht werden weggewuifd door scheidsrechter Brent Staessens. ASV Geel liet de bal goed en snel rondgaan en had het middenveld – onder impuls van Ibrahim El Ansri en Kasmi – stevig onder controle.

Na 22 minuten mocht El Ansri een mooi nummertje opvoeren aan de linkerkant. Hij zette Lenaerts een paar keer voor aap maar zijn voorzet was te scherp en Kustermans lag in de baan. Een minuut later stak Dessel – eindelijk – de neus aan het venster. Tilburgs maakte met een slim doorsteekpasje Vansimpsen vrij. Die kon scoren maar was echter buitenspel gezet door de Geelse verdediging. Doelpunt afgekeurd.

Na 26 minuten ging Smet op wandel in de Geelse verdediging, hij mocht heel ver komen maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal buiten. Daarna was het wachten tot minuut 38 voor weer wat opwinding: Kasmi werd foutief gestuit door Lenaerts voor het zestienmetergebied. Scheidsrechter Staessens kende een vrije trap toe, die door Kasmi zelf over het doel werd gekruld. Twee minuten later moest Pieter Caubergh een kopballetje van Vosters plukken na een vrije trap van Janssens, maar de grootste kans voor Dessel was voor Vansimpsen. Die pegelde de bal keihard naast na een misverstand tussen Vardic en Lorenzo Matarrese. Ook Kasmi vond de ruimte voor een afstandsschot vlak voor rust maar de bal zoefde naast de kooi van Kustermans.

Beide ploegen kwamen in deze kansarme eerste helft niet meer tot scoren. De trainers waren er tevreden mee, want een achterstand na 45 minuten was voor de twee opponenten zeker geen optie. De tweede helft begon met dezelfde 22 acteurs, geen wijzigingen dus.

Kasmi, die goed in de match zat, testte na 1 minuut de alertheid van de Desselse doelman met een afstandschotje. Geen problemen voor Kustermans. Na 51 minuten spel zette Gobitaka in een duel zijn knie in het achterste van Vansimpsen. Die ging theatraal tegen de grond en Fadel incasseerde een overdreven gele kaart. De vrije trap van Kevin Janssens, die daarop volgde, werd ei zo na door Lenaerts in doel geknikt. Even later ging ook Tilburgs bij Dessel het boekje van de scheids in, na een uitgedeelde elleboog aan Matisse Thuys.

Na 58 minuten vond coach Bart Janssens de tijd rijp om zijn kaarten op tafel te gooien. Hij haalde met Martin Suarez zijn centrumspits van de bank voor Thuys. Hij offerde hiermee een middenvelder op en schakelde over naar een 4-3-3 opstelling in de hoop op die manier de Desselse achterhoede te slopen. De nummer 90 stond nog maar enkele seconden op het veld toen hij met een assist Panos Nakhid bijna de 1-0 voorschotelde. Diens schot krulde echter naast de verste paal buiten.

Na 63 minuten werd Gobitaka vakkundig genaaid door Smet. Tilburgs stuurde de Desselse verdediger op pad, Fadel ging erachter aan maar Smet had een schwalbe van formaat in huis om de arbitrage met een kluitje in het riet te sturen. Op aangeven van de grensrechter floot de scheids de fout voor Dessel en stuurde onze aanvaller met een tweede gele kaart naar binnen. ASV Geel moest nog een half uur met 10 verder en kon bovendien niet tevreden zijn met een punt. Een uitdaging om u tegen te zeggen!

Even leek de partij te ontaarden en bitsiger te worden toen ook El Ansri tegen een geel kartonnetje aanliep na een overtreding op Janssens. Gerits kwam er dan weer goed vanaf toen hij met de voeten vooruit een sliding inzette en Vardic zijn benen bijna brak. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de Desselspeler want even later mocht hij inrukken voor Gaethofs.

Na 72 minuten maakte Osah Bernardinho zich klaar om in te vallen. Bart Janssens maande Jeroen Vanderheiden aan om naar de kant te komen waardoor ASV Geel met slechts drie verdedigers ging spelen. Hierdoor zou onvermijdelijk nog meer ruimte komen voor de omschakeling van de tegenstander, maar blauwwit moest en zou de drie punten thuis houden, daar was geen weg meer naast! Want kijk wat er nu gebeurde: De Geelse zwarte parel drukte stante pede zijn stempel op de match door een schitterende combinatie op te zetten met Nakhid. Zijn strakke voorzet werd magistraal gecontroleerd door Martin Suarez. Die draaide om zijn as en peuterde de bal tegen de netten, naast een grabbelende Kustermans. 1-0 en ASV Geel in een schitterende uitgangspositie!

De match brak nu helemaal open en het spel golfde heerlijk heen en weer. Kevin Janssens haalde de doorgebroken Nakhid onderuit en mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg. Dessel coach Mertens moest nu op zijn beurt uit zijn pijp komen en haalde met Breugelmans een extra aanvaller van de bank. Kevin Janssens bleef zich mateloos irritant gedragen en legde Bernardinho, buiten het oog van het arbitrale trio, tegen de zoden. Ook Remen deed zijn duit in het zakje door Martin Suarez de dug out van Geel in te werken. En terwijl er daar een stukje coup de theatre werd afgespeeld zag KFC Dessel Sport zijn kans schoon om gelijk te maken.

Terwijl Christophe langs de lijn zijn schade aan het opmeten was, stond ASV Geel even met 9 spelers tussen de lijnen. Smet verstuurde een lange bal naar voor, die werd opgepikt door Lenaerts, die doorkopte tot bij de pas ingevallen Breugelmans. Die omspeelde gemakkelijk Caubergh en de 1-1 stond op het scorebord na 84 minuten. Ontnuchtering alom in het Geelse kamp. Eén minuut later stond het alweer bijna 2-1 wanneer Martin Suarez de bal bij een inworp kon doorkoppen tot bij Kasmi. Die kon net niet genoeg kracht zetten op de botsende bal en Kustermans lag goed in de hoek.

Drie minuten voor tijd ging het dak van De Leunen eraf. Kasmi stuurde op rechts Martin Suarez diep. Die haalde bijna de achterlijn en legde het balletje knap terug achteruit tot bij Faysel. De nummer 23 legde het leer panklaar voor zijn linker en knalde ASV Geel opnieuw op voorsprong. 2-1 en de Kasmi – fanclub vierde feest op de tribune! Bart Janssens bracht iedereen onmiddellijk terug bij de les want er moesten nog minstens 3 minuten gespeeld worden. Dit mocht niet meer mis gaan! Kasmi kreeg zijn applausvervanging en met Dennis Seyen gooide de Geelcoach er opnieuw een verdediger bij op. Nog één keer moest Caubergh alles uit de kast halen bij een geplaatst schot van Tilburgs, maar met een sierlijke duik bokste hij de bal uit zijn kooi.

De 2-1 score veranderde niet meer en met deze overwinning sluipt ASV Geel dichterbij de tegenstrever van vandaag. Ongetwijfeld zal ASV Geel met een veel beter gevoel de volgende werkweek in gaan dan KFC Dessel Sport, dat met deze uitslag een harde tik te verwerken kreeg. Volgend weekend spelen onze Zotten op het veld van het sterke Lierse Kempenzonen, met in het achterhoofd dat niets onmogelijk is.

Line up ASV Geel :

25. Pieter Caubergh – 2. Nathan Nuyts – 3. Marko Vardic – 4. Lorenzo Matarrese – 6. Ibrahim El Ansri – 14. Panagiotis Nakhid – 16. Jean Michel Hoebregs – 17. Jeroen Vanderheiden (72’ Osah Bernardinho) – 18. Fadel Gobitaka – 19. Matisse Thuys (58’ Christophe Martin Suarez) – 23. Faysel Kasmi (88’ Dennis Seyen).

Gele kaarten : 51’ Fadel Gobitaka, 65’ Ibrahim El Ansri

Rode kaart : 63’ Fadel Gobitaka (2x geel)

Doelpunten : 74’ 1-0 Christophe Martin Suarez, 82’ 1-1 Jari Breugelmans, 87’ 2-1 Faysel Kasmi.

Foto: Luc Slagmolen