ASV Geel is er gisterenavond alweer niet in geslaagd om die vervelende traditie te doorbreken tegen Eendracht Aalst.
Het verloor de match vooral in de tweede helft, toen de bezoekers een paar versnellingen hoger schakelden en in een mum van tijd een vroege achterstand wisten goed te maken.
De laatste overwinning tegen de Ajuinen dateert al van vier en een half jaar geleden.

Vooraf :Geelcoach Peter Van Houdt had wat moeten sleutelen aan zijn basisopstelling. Naast Johan Ella Ella – nog even in de lappenmand met een enkelfractuur – waren ook Nicolas Robin en Sonny Baik niet speelklaargeraakt.

Hierdoor kwam Simon Van Geet in het team op de linksbackpositie, waardoor Yannick Vandersmissen een rij vooruit schoof.

Centraal voorin posteerde hij de lange en sterke Kennedy Nwanganga, die voor de nodige druk op de Aalsterse verdediging moest zorgen.

8’ : GOAL ASV GEEL: Eendracht Aalst heeft duidelijk nog lood in de benen na de midweek-bekerwedstrijd tegen eersteklasser AA Gent. Een foutieve inspeelpass van Burssens wordt opgepikt door Yannick Vandersmissen. Die stuurt de bal perfect in de loop van Joël Ito. Joël twijfelt niet en legt het leer ijzig kalm achter doelman Devriendt. 1-0

10’ : Yannick Vandersmissen krijgt onvrijwillig een trap in zijn gezicht en moet even voor verzorging naar de kant. Gelukkig zonder veel erg.

15’ : De ingooi op rechts van Jens Verbeek komt tot bij de mooi vrijgelopen Vandersmissen. Met een knappe zoolbeweging schakelt Yannick zijn tegenstrever uit en kan de bal voorbrengen. Daar ligt Kennedy Nwanganga op de loer maar diens schot wordt geblokkeerd door een Aalsterse verdediger.

20’ : Doelman Devriendt van Eendracht Aalst staat bijzonder onzeker te acteren. Nadat hij al een voorzet van Jens Verbeek uit zijn handen heeft laten vallen, moet hij nu in paniek de bal de tribunes inkegelen na stoorwerk van Dries Hulsmans.

30’ : Blauw-wit gaat niet door op zijn elan. Het leunt meer en meer achteruit en zet een dubbele afweergordel op voor Jef Snyders. Hierdoor kan Eendracht Aalst enkele keren de neus aan het venster steken met een stilstaande fase.

31’ : Een kort genomen hoekschop door Ladrière zorgt voor het eerste reële gevaar van de bezoekers. Via De Neve krijgt hij de bal weer in het bezit. Zijn scherpe voorzet wordt half gemist door Zinho Chergui. De compleet verraste zwart-witte aanvallers zijn het leer aan hun neus voorbij schieten. Hier komt ASV Geel goed weg.

45’ (rust) : Nadat het spel al een kwartier zienderogen verwatert, maakt de scheidsrechter een einde aan de eerste helft. De thuisploeg mag gaan rusten met een krappe 1-0 voorsprong. In de Aalsterse kleedkamer dondert en bliksemt het tijdens de pauze. Coach Bart Van Renterghem leest zijn manschappen duchtig de levieten en eist veel meer scherpte.

46’ : GOAL EENDRACHT AALST: Bij Aalst is Ladrière in de kleedkamer gebleven voor Van den Eynde. De woorden van de bezoekende coach vallen duidelijk niet in dovemansoren. Een schijnbaar onschuldige voorzet vanop links lijkt voorbij het doel van Jef Snyders te waaien. Ryckaert troeft in de lucht Vandersmissen af en kopt opnieuw voor doel. Daar mag Dekuyper ongestoord zijn ding doen en Snyders ziet de bal achter zich tegen de netten verdwijnen. ASV Geel laat zich hier te gemakkeljk ringeloren. 1-1.

47’ : Hulsmans maakt zichzelf met een schijnmanoeuvre vrij op het middenveld en rukt op naar het vijandige doel. Hij dribbelt in het strafschopgebied 3 verdedigers maar de hoek is te scherp om doelman Devriendt te bedreigen.

48’ : Ook Vandersmissen doet een loffelijke poging vanop een afstand waar Devriendt de nodige moeite mee heeft.

53’ : GOAL EENDRACHT AALST: Het goed gevulde bezoekersvak gaat nu voluit achter haar team staan en dat loont. ASV Geel krijgt een nieuwe opdoffer te verwerken. Mitu stuurt op links Alan Wanya wandelen, zijn voorzet wordt aan de eerste paal alweer door Dekuyper – voor de neus van Chergui – binnengekopt. 1-2.

 60’ : De thuisploeg komt opnieuw met de schrik vrij. Van Den Eynde lanceert de snelle Mitu, die schudt 2 verdedigers van zich af, Snyders moet uitkomen en heeft meer man dan bal, gelukkig wuift de scheidsrechter de vermeende overtreding weg.

61’ Ato Morgan moet zich bezondigen aan een professionele overtreding en krijgt van scheidsrechter Theuwissen een terechte gele kaart.

63’ : Na een overtreding op Ito roept Peter Van Houdt captain Jean Michel Hoebregs naar de kant. Die krijgt een briefje met aanwijzingen mee. ASV Geel gaat het over een andere boeg moeten gooien want Eendracht Aalst heeft nu het commando overgenomen.

65’ : Dubbele wissel bij ASV Geel : Van Houdt roept Dries Hulsmans en Ato Morgan naar de kant. Tom Houwaer maakt voor het eerst kennis met het Leunense gras en Erivelton Paulo Da Silva moet voor meer duelkracht in de zestien zorgen.

69’ : Alweer mag Mitu alleen op wandel richting Geelse doelman, alweer gaat hij over het been van Snyders – deze keer al te opzichtig – en claimt een strafschop. De scheidsrechter ziet het door de vingers.

77’ :  Ook Van Geet krijgt een geel kartonnetje na een iets te enthousiaste tackle.

78’ : GOAL EENDRACHT AALST :ASV Geel probeert vruchteloos met de lange bal de bakens te verzetten maar krijgt keihard het deksel op de neus. Na een vrije trap voor Aalst aan de linkerkant wordt de voorzet eerst nog tegen de paal gedevieerd, maar Mitu trapt de afvallende bal in het dak van het doel. Kan blauw-wit dit nog rechtzetten ? 1-3

81’ : Simon Van Geet mag naar de kant voor Jeroen Vanderheiden.

82’ : Derde gele kaart voor ASV Geel, deze keer voor Verbeek.

84’ : GOAL ASV GEEL :  Wordt het toch nog spannend? Verbeek stoomt door op rechts en levert een perfecte voorzet af. Paulo Da Silva staat op de juiste plaats en met een knappe volley maakt hij de aansluitingstreffer. 2-3.

86’ : DE kans op 3-3. Vandersmissen zet zich achter de bal na een overtreding op Verbeek net buiten de rechthoek. Hij probeert de bal heel mooi in de korte winkelhaak te schilderen maar Devriendt kan wegboksen. Jammer !

89’ : Coup de theatre aan de zijlijn. Vanderheiden wil ingooien maar krijgt een duw van Aalstcoach Van Renterghem. Op aangeven van de lijnrechter krijgt die prompt een rode kaart onder de neus geduwd en moet inrukken.

93’ : Het lukt ASV Geel niet meer om op gelijke hoogte te klimmen. De scheidsrechter maakt een einde aan de wedstrijd. Eendracht Aalst gaat alweer met de drie punten lopen uit het Leunenstadion en blijft de grote boeman voor ASV Geel.

Line-up :1. Jef Snyders – 3. Zinho Chergui – 5. Simon Van Geet (81’ 17. Jeroen Vanderheiden) – 7. Jens Verbeek – 11. Dries Hulsmans (65’ Erivelton Paulo Da Silva) – 16. Jean Michel Hoebregs – 19. Joël Ito – 23. Yannick Vandersmissen – 28. Ato Morgan (65’ Tom Houwaer) – 34. Alan Wanya – 45. Kennedy Nwanganga.

Uitslagen :

ASV Geel – Eendracht Aalst 2-3 (8′ Joël Ito 1-0 ; 46′ Mitch Dekuyper 1-1 ; 53′ Mitch Dekuyper 1-2 ; 78′ Cedric Mitu 1-3 ; 84′ Erivelton Paulo Da Silva 2-3)
Sporting Hasselt – Tienen 0-2
Duffel – Hoogstraten 0-0
SK Londerzeel – Berchem Sport 3-4
Olympia Wijgmaal – Hades 1-4
Bocholter VV – Vosselaar 3-0
SK Pepingen Halle – Diegem Sport 2-1
Cappellen – Spouwen Mopertingen 3-0

Stand :

 1. Bocholter VV 5 – 12
 2. Tienen 5 – 12
 3. Sporting Hasselt 5 – 10
 4. Spouwen Mopertingen 5 – 9
 5. Eendracht Aalst 5 – 9
 6. Cappellen 5 – 8
 7. Hades 5 – 8
 8. Olympia Wijgmaal 5 – 7
 9. Pepingen Halle 5 – 7
 10. Vosselaar 5 – 6
 11. ASV Geel 4 – 5
 12. Hoogstraten 5 – 4
 13. SK Londerzeel 5 – 4
 14. Berchem Sport 5 – 4
 15. Duffel 4 – 3
 16. Diegem Sport 5 – 0