Zij die zaterdagavond naar Het Leunenstadion waren afgezakt om een fris en sprankelend ASV Geel te zien, kwamen van een kale reis terug thuis.
De verwachtingen waren immers hoog gespannen na de knappe uit-overwinning tegen leider KVK Tienen vorige week, maar wat de toeschouwers te zien kregen was slappe koffie.
De thuisploeg liet zich van bij het eerste fluitsignaal uitzakken in een laag blok en liet de bal aan Londerzeel.
De tegenstrever maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en loste al snel een waarschuwingsschot via een gerichte kopbal van Pieyns. Doelman Belkouch pakte gelukkig uit met één van zijn fameuze reflexen.
Na bijna een half uur spelen kwam ASV Geel toch op achterstand toen Nwadikwa goed vrij liep bij een vrije trap en hard kon inkoppen.
De jongens van Peter Van Houdt hadden het moeilijk om in het spel te komen tegen de uit de kluiten gewassen Vlaams-Brabanders.
Johan Ella Ella kon zich toch eens vrij dribbelen in de zestien maar zijn stevig schot had de foute curve en zwiepte voorbij de kruising.
De grootste kans voor de thuisploeg in de eerste helft was voor Sonny Baik, die op een hoekschop staalhard inkopte, maar het was verdediger Caignau die op de lijn redding bracht.
Een minuut voor de rust verdubbelde Londerzeel haar voorsprong wanneer Caignau vanop links volledig vrij mocht voorzetten en Sterckx Y Calle moederziel alleen binnen knikkerde.
Belkouch deed nog bijna het onmogelijke, maar de dubbele achterstand was een feit.
Peter Van Houdt wisselde tijdens de rust Johan Ella Ella voor Dries Hulsmans en vroeg om scherp uit de kleedkamer te komen, maar nog voor iedereen terug op zijn stoel zat, deed Laurent de boeken al dicht voor ASV Geel met een derde tegentreffer.
De Zotten probeerden met hoge ballen het tij te keren, maar dat was een kolfje naar de hand van de torens van Londerzeel. Vooral in de lucht moesten onze troepen het onderspit delven.
Op een hoekschop van Vandersmissen milderde Jeroen Vanderheiden tot 1-3, maar het was al lang duidelijk dat ASV Geel hier met lege handen zou achterblijven.
Frustratie alom na afloop, want in plaats van op te stomen in het klassement, ziet blauw wit de laatste achtervolgers weer akelig dichtbij komen …

0’ : Geen Simon Van Geet op het wedstrijdblad vandaag. Hij zit een gele schorsingsdag uit. Hierdoor komt Yannick Vandersmissen in het team op de links-backpositie. Voor de rest geen wijzigingen in de basiself die vorige week stuntte tegen Tienen. Jef Snyders, Alan Wanya, Dries Hulsmans en Erivelton Paulo Da Silva zijn de bankzitters.

8’ : Belkouch mag als eerste de handen uit de mouwen steken. Caignau gooit de bal hoog voor vanop de rechterkant. Verbeek, Chergui en Belkouch gaan het luchtduel aan met Morais De Almeida. Belkouch kan niet klemmen, Pieyns kopt laag richting schijnbaar lege doel, maar Belkouch zweeft met een sierlijke duik de bal uit zijn kooi.

25’ : Balverlies van Caignau op het middenveld leidt eindelijk de eerste kans in van ASV Geel. Ato Morgan recupereert en bedient Ella Ella.  Die dribbelt voorbij De Groodt maar zijn schot zoeft voorbij het doel van Clepkens.

27’ : Goal K. Londerzeel SK (0:1 19. U. Nwadikwa). Overtreding van Vandersmissen op Tarfi aan de zijkant. Nwadikwa loopt zich listig vrij van Chergui en kopt aan de eerste paal de bal tegen de touwen.

32’ : Wissel K. Londerzeel SK (uit 21. D. Morais De Almeida ; in 14. K Laurent). Morais De Almeida heeft een probleem en gaat zitten. Hij doet teken naar de bezoekende coach dat hij niet meer verder kan. Laurent mag zijn trainingsplunje al uittrekken om in te vallen.

33’ : Vanderheiden verslikt zich in de bal op een plaats waar dat niet mag. Tarfi zegt dankjewel en levert een goede voorzet af. Chergui glijdt de bal voor de neus van de pas ingevallen Laurent in hoekschop en geeft zijn ploegmakker een terechte uitbrander.

38’ : De kans op de gelijkmaker voor de gastheren. Vandersmissen schildert zijn hoekschop perfect op het hoofd van Sonny Baik. Die buffelt het leer tussen het kader maar Caignau staat zijn keeper bij op de doellijn en ontzet opnieuw in corner.

44’ : Goal K. Londerzeel SK (0:2 11. R. Sterckx Y Calle). Dellevoet maakt een wandeling door het centrum van de verdediging. Hij legt lateraal af tot bij Pieyns die een goede voorzet in petto heeft. Vandersmissen en Vanderheiden zijn Sterckx Y Calle vergeten en die mag met de vingers in de neus de bal met het hoofd in doel deviëren. Alweer een doelpunt dat veel te gemakkelijk tot stand komt …

45’ : ASV Geel moet met een dubbele achterstand de rust in en dat staat zeker niet in het script dat vooraf was uitgetekend door de coach. Het kan veel te weinig zijn stempel drukken op de match terwijl Londerzeel aan enkele tegenprikken genoeg heeft om zich in een zetel te voetballen.

46’ : Wissel ASV Geel (uit 96. J. Ella Ella ; in : 11. D. Hulsmans). Peter Van Houdt wil meer druk naar voren en wisselt onder de rust Ella Ella voor Dries Hulsmans.

47’ : Goal K. Londerzeel SK (0:3 14. K. Laurent). De tweede helft is nauwelijks twee minuten oud en daar hangt de bal alweer tegen de touwen. Sterckx Y Calle mag een vrije trap nemen na een fout van Hoebregs. Via Tarfi komt de bal op rechts bij Caignau terecht die laag voorzet naar Laurent. Zijn schot wordt door Chergui gedevieerd en Belkouch staat op het verkeerde been. ASV Geel staat nu voor een schier onmogelijke opdracht.

54’ : Gele kaart ASV Geel (23. Y. Vandersmissen). Een charge van Vandersmissen wordt door de scheidsrechter terecht bestraft met een gele kaart. De thuisploeg is helemaal het noorden kwijt. Het vindt geen oplossingen en speelt dan maar achteruit en lateraal.

57’ : Goal ASV Geel (1:3 17. J. Vanderheiden). Is er toch nog een sprankeltje hoop ? De hoekschop van Vandersmissen wordt door Vanderheiden haarfijn binnengekopt. Blauwwit heeft nog ruim een half uur om minstens een draw uit de brand te slepen.

58’ : Een voorzet van Verbeek verrast bijna doelman Clepkens. Baik laat de bal botsen waardoor die over de doelman dreigt te springen. De keeper van Londerzeel komt met de schrik vrij.

70’ : Wissel ASV Geel (uit 23. Y. Vandersmissen ; in 27. E. Paulo Da Silva). Het is tekenend voor de wedstrijd. Een schot van Vandersmissen vliegt ruimschoots over en breekt een stoeltje in de tribune in gruzelmenten, dat van Baik belandt zelfs buiten het stadion kort bij de ring … Erivelton Paulo Da Silva mag invallen en krijgt de opdracht om vooraan voor meer duelkracht te zorgen.

73’ : Wissel K. Londerzeel SK (uit 8. C. Pieyns ; in 44. G. Figys). Ook Pieyns heeft al een paar keer op de pelouse gelegen en moet aangeslagen vervangen worden. Het laatste greintje spankracht is uit de wedstrijd verdwenen.

76’ : Wissel K. Londerzeel SK (uit 2. D. Caignau ; in 3. F. Smars). Caignau, die een beresterke partij heeft gespeeld, mag gaan rusten.

81’ : Gele kaart K. Londerzeel SK (12. F. Goffin)

82’ : Het is met de microscoop zoeken naar kansen in de tweede helft. Voor Londerzeel hoeft het niet meer, ASV Geel heeft een complete off-day waarbij niks lukt. Toch geraakt het nog eens aan een doelpoging. Een verre crossbal van Chergui schampt de kale knikker van Dellevoet en valt in de voeten van Paulo Da Silva. Het gekruiste schot is goed gericht maar wordt met moeite gekeerd door Clepkens.

90’ : Een foutieve inspeelpass van Chergui is het valse slotakkoord van een draak van een wedstrijd. Goffin stuurt Laurent alleen op pad, maar die is te ver uitgeweken naar de rechterkant en Belkouch bokst zijn poging uit de doelmond. ASV Geel is op geen enkel moment in staat geweest om het spel naar zich toe te trekken en ondergaat letterlijk de wet van de sterkste.