ASV Geel heeft KSK Heist zaterdagavond met forfaitcijfers terug de bus op gestuurd. Waar Bart Janssens bij zijn team de eerste weken nog het gebrek aan efficiëntie hekelde in beide zestien meters, lijken de punten na deze galamatch weggesmolten als sneeuw voor de zon. Dit met fris combinatievoetbal, 5 gescoorde doelpunten en geen binnen te krijgen.

Martin-Suarez trapt de wedstrijd op gang. De wedstrijd kan niet beter beginnen wanneer doelman Stroobants al aan de noodrem moet trekken. Gobitaka wordt in de rechterhoek gestuurd maar werd gehaakt door de bezoekende doelman, strafschop! Martin-Suarez gaf de doelman geen kans en trapte de bal knap in doel: 1-0. Karel Keleman, die met een hecht blok achteraan op de counter wilde speculeren, kan zijn plan al omgooien. 5 minuten later lag echter de bal al in het Geelse doel, maar floot eerder voor een fout van Van Geet. De vrijeschop die volgt wordt gepakt door Caubergh. Na 20 minuten versierde Geel een hoekschop na een mooie actie van Gobitaka. De hoekschop komt bij de vrijstaande Nakhid die de doelman geen kans laat. 2-0 voor Geel. Met nog 6 minuten te spelen begaat Verbist een fout langs achter op Van Geet. Scheidsrechter Claes trok meteen de rode kaart en Verbist kon gaan douchen. Heist kan nog een hele helft met 10 verder en een dubbele achterstand. Even later krijgt Nakhid nog een knappe kans om een tweede te maken, maar Stroobants redde knap. De eerste 45 minuten zijn een feit en we gaan rusten met een knappe 2-0 voorsprong.

Met de inbreng van Adesanya, in een niet zo ver verleden aanvaller bij ASV, probeerde hij een aanspeelpunt te bekomen in de spits, want de Geelse verdediging speelde werkelijk in een zetel. Adesanya kreeg meteen een goede kans, maar Caubergh hield zijn netten schoon. We zijn 5 minuten ver als Van Geet zijn derde gele kaart pakt dit seizoen, hierdoor mist hij de match tegen Châtelet. Met nog 20 minuten op de klok besloot Martin-Suarez om het laatste restje twijfel weg te nemen. Thuys brengt de bal mooi voor doel, Martin-Suarez krijgt te veel ruimte en laat de doelman geen schijn van kans. In de draai trapt hij de 3-0 binnen. Enkele minuten later speelde Verwerft de bal verkeerd in, Nakhid nam in dankbaarheid aan en ook hij scoorde zijn tweede doelpunt van de avond. Een minuut later krijgt Nakhid een mooie applausvervanging. Geen vier zonder vijf dacht Martin-Suarez. De klok tikt de extra tijd aan wanneer hij zijn hattrick tegen de netten werkt: 5-0. Na deze overtuigende zege ontstond er een heus feestje in de kleedkamers, en daarna in de jeugdkantine wat de supporters ten zeerste werd gesmaakt. Volgende week kunnen we met een goed gevoel naar Châtelet, op naar de 9/9!

Doelpunten: 1-0 Martin-Suarez (2’), 2-0 Nakhid (20’), 3-0 Martin-Suarez (72’),  4-0 Nakhid (76’), 5-0 Martin-Suarez (90’)

Onze kern: Caubergh – Matarrese – Van Geet – Verbeek – Nakhid (78’ Merabai) – Hoebregs – Gobitaka (70’ Lumanza) – Thuys – Osah Bernardinho – Lokando (82’ Thijskens) – Martin Suarez