ASV Geel heeft zaterdag tegen Châtelet Farciennes geen overwinning uit de brand kunnen slepen. Iedereen had gehoopt om tegen de nummer 7 uit het klassement een driepunter binnen te halen, maar achteraf was de 1-1 eindstand een terechte uitslag. De thuisploeg had de wedstrijd in de eerste helft stevig in handen, maar miste, dankzij een heel secure doelman Moriconi, de kansen om de voorsprong uit te diepen. In de tweede helft zakte ASV Geel veel te diep in en liet de tegenstander terug in de wedstrijd komen. In het slotoffensief drukte blauwwit nog wel door maar het was te slordig in de combinatie, waardoor de 2-1 er niet echt meer inzat. In laatste instantie moest Geelcoach Janssens schuiven in zijn basiself omdat El Anri niet fit bleek te zijn. Hij had vorige week een verrekking opgelopen aan de hamstrings en uit medisch advies bleek het te risicovol om hem te laten spelen. Hierdoor verscheen Bernardinho terug aan de aftrap. Ook nog geen Tshimanga, die wel speelgerechtigd was, maar geblesseerd aan de quadriceps. Nakhid verving de geschorste Gobitaka.

Châtelet Farciennes had zich tijdens de wintermercato afzijdig gehouden, waardoor Alex Czerniatynski het met dezelfde kern moest doen als in de heenronde. Durieux moest geelgeschorst toekijken. Na een studieronde van ongeveer 10 minuten, waarin de thuisploeg verzorgd naar voren probeerde te voetballen en de Henegouwers de kat uit de boom keken, kregen de Zotten een eerste fameuze kans. Hoebregs, die zich meer en meer profileert als de patron van de ploeg, recupereerde de bal en speelde op rechts Bernardinho aan. Die hield aanvankelijk enkele verdedigers aan de praat om daarna een perfecte voorzet af te leveren. De volledig vrijstaande Martin Suarez schrok zo erg van de aangeboden ruimte dat zijn kopbal voorlangs ging in plaats van binnen het kader. Op het kwartier alweer een doelrijpe kans voor Martin Suarez. Bernardinho, die nu was uitgeweken naar de linkerkant, zette voor . Een groenwitte verdediger kon ontzetten in de voeten van Kasmi die met een leep balletje onze spits kon bereiken. Martin Suarez kapte zich vrij en trapte naar de winkelhaak, maar met een kattensprong en een geweldige reflex haalde Moriconi de bal van onder de lat. Bij de daaropvolgende hoekschop streelde de bal de krullen van Mataresse maar het leer ging voorlangs. ASV Geel had Châtelet  Farciennes stevig in de tang.

In de 22’ schudde Kasmi een  zeer knap nummertje uit zijn toverhoed. Martin Suarez veroverde de bal, Kasmi ging er mee aan de haal, zette een verdediger of twee in de wind en vuurde een raket af naar de kruising. Alweer hing daar Moriconi in het zwerk en pakte de bal zowaar klemvast. Châtelet Farciennes had geluk dat deze tarzan in het doel stond, want anders had het misschien al met enkele goals in het krijt  kunnen staan. Na 28’ had Bernardinho genoeg van al dat stuntwerk van de bezoekende keeper. Vanderheiden speelde van achteruit knap in, onze zwarte parel draaide zich in één beweging enig mooi vrij en twijfelde niet, met een retestrak schot nam hij Moriconi te grazen. De schaarse bezoekende supporters, die zich achter het doel hadden geposteerd, zagen de bom komen en doken verschrikt achter de boarding. “Boem boem” Bernardinho deed er nog een dubbele flikflak en achterwaartse salto bovenop van vreugde. De 1-0 was een dubbel en dik verdiende voorsprong !

ASV Geel bleef de gaspedaal induwen en legde mooie combinaties op de mat. Thuys zag na 33’ zijn schot gekraakt door Afflisio nadat de bal bij maar liefst 10 Geelse stationnetjes gepasseerd was zonder dat een groenwitte voet de bal had getoucheerd. En Bertrams ocharme? Die mocht pas na 40’ zijn eerste interventie verrichten. Na balverlies van Kasmi verstuurde Jiyar een gemeten centrale steekbal. Onderweg werd de bal beroerd door Mataresse waardoor die achter de verdediging viel. Daar stonden zowel Vanderbecq als Mazinga te wachten, maar Jesse was attent uitgekomen. Onze jongens konden met een goed gevoel de rust in: ASV Geel had Châtelet Farciennes stevig vast, er werden voldoende kansen bij elkaar gespeeld en achteraan werd weinig weggegeven. Coach Janssens mocht tevreden zijn en schreef op het tussentijdse rapport : “Doe zo verder !”. Czerniatynski was begrijpelijk heel wat minder in zijn nopjes over het geleverde spel en eiste een reactie.

Het was nochtans ASV Geel dat onmiddellijk de eerste kans van de tweede helft afdwong. Vanuit de omschakeling stak Bernardinho op snelheid het hele terrein over, hij creëerde ruimte voor zichzelf aan de grote rechthoek, stormde op Moriconi af maar die had zijn hoek goed verkleind. Luttele minuten later stak Châtelet Farciennes zijn neus aan het venster. Lamort troefde op rechts Van Geet af, leverde een voorzet-schot af dat werd gelost door Bertrams, in de rebound ging Jiyar over Bertrams neer in de rechthoek, maar scheidsrechter Staessens floot gelukkig voor een fout op de keeper. De volgende kans was alweer voor de bezoekers, voorzet vanop links, Laurent klom hoger dan al de rest maar zijn kopbal was te zwak om Bertrams te verrassen.

In de 54’ was blauwwit nog eens aan zet. Een voorzet van Nuyts werd knap met het hoofd afgelegd door Martin Suarez naar de volledig vrijstaande Kasmi. Faysel twijfelde niet en mikte naar de rechterbenedenhoek. De bal ging naast maar bijna knalde Laurent, die kwam aangegleden, nog in eigen doel. ASV Geel was vanaf nu niet zo scherp meer in het middenveld, verloor meer duels en begon de lange bal te hanteren. Bij Châtelet Farciennes kwamen vooral Lamort en Jiyar meer in het spel voor door een tactische aanpassing van de bezoekende coach. Die zag wet er aan het gebeuren was en gooide met Sbaa nog een aanvallende kracht bij in de weegschaal. Van Geet ging in de 61’ het boekje op nadat hij Lamort onderuithaalde. De thuisploeg zakte vervaarlijk diep terug en speelde met vuur. En wie met vuur speelt, verbrandt vroeg of laat zijn vingers …

In minuut 64 liep Sbaa zich na een ingooi vrij, kon voorzetten en Mazinga was sneller bij de bal dan Van Geet. Al vallend kopte hij overhoeks binnen, Bertrams had geen verhaal. 1-1 en dat smaakte vele Gelenaars enorm zuur. Bart Janssens wilde absoluut de overwinning en haalde met Baik een frisse kracht van de bank. De moegestreden Kasmi mocht gaan rusten. De Zuidkoreaan zorgde voor nieuwe aanvallende impulsen, waardoor ASV Geel terug meer druk naar voor kon zetten. In de 80’ liep hij wel tegen een gele kaart aan door, na een glijpartij, zijn tegenstander foutief af te stoppen. Het vlotte combinatiespel van voor de rust was echter verdwenen en ASV Geel ging te overhaast te werk. Toch kon Nakhid nog eens uithalen met een lage schuiver na een mooie assist van Martin Suarez. Moriconi ging echter goed plat.

4 minuten voor tijd mocht Peeters invallen voor Thuys. Robin zette zich onmiddellijk klaar voor een vrije trap maar dat leverde niet veel dreiging op. En in de 89’ kregen de supporters het debuut van Vardic op De Leunen. Hij kwam Nakhid aflossen, die zoals gewoonlijk veel kilometers in de benen had. Met zijn gestalte hoopte Bart Janssens iets in de lucht te forceren. Veel tijd restte er niet meer en Châtelet Fraciennes hield achteraan alles potdicht. Zo eindigde de wedstrijd op een billijke 1-1. De bezoekers waren met deze puntendeling meer tevreden dan de thuisploeg. ASV Geel had, gelet op de uitslagen van de concurrentie, met een driepunter een goede zaak kunnen doen. Nu komt het enkel op gelijke hoogte met Aalst en Knokke en laat de rode lantaarn over aan Heist.

Volgende week spelen onze Zotten een zespuntenwedstrijd in en tegen Heist, dat dit weekend in Dender een 5-1 pandoering kreeg. Gelet op het grote belang van deze match roepen wij alle supporters met een blauwwit hart op om ASV Geel in deze derby naar de overwinning te schreeuwen.  Laat ons er Allemaal Samen een feitelijke thuismatch van maken en de remontada verder zetten !

 

ASV Geel speelde met:  32. Bertrams – 2. Nuyts – 4. Matarrese – 5. Van Geet – 14. Nakhid (89’ 3. Vardic) – 16. Hoebregs – 17. Vanderheiden – 19. Thuys (86’ 8. Peeters) – 20. Bernardinho – 23. Kasmi (75’ 10. Baik) – 90. Martin Suarez.

Doelpunten: 28’ Bernardinho 1-0 ; 64’ Manzinga 1-1.

Geelse gele kaarten:  61’ Van Geet ; 80’ Baik