De wedstrijd ASV Geel – R. Knokke FC is geëindigd in een  1-0 overwinning. Het enige doelpunt viel in minuut 40. Onze spelers hielden goed stand en drie punten blijven in het Leunenstadion.

Het waren best harde woorden die coach Bart Janssens liet optekenen na de wedstrijd in Aalst: “Ik overweeg nu al in te grijpen”. Het was dan ook uitkijken of er iets veranderde aan de opstelling. Dat bleek niet het geval want hij startte met dezelfde elf op de grasmat. Het opzet was bij aanvang al duidelijk: Geel zette een dubbele afweergordel en liet Knokke de bal achteraan rondspelen. Aan de studieronde kwam snel een einde wanneer Verbeek Gobitaka door de buitenspelval loodste. Die bood Martin – Suarez de openingstreffer op een presenteerblaadje aan, maar Martin – Suarez miste deze dot van een kans. Even later kermde El Ansri het uit na een zware botsing. De Geelse fans hielden hun adem in, maar even later kon hij gehavend toch verder spelen. Knokke stelde in de aanvangsperiode weinig voor. Het enige gevaar kwam bij hen over de rechterkant via de vlugge Tiendo De Cuyper, maar dat werd meestal in de kiem gesmoord door Simon Van Geet. Onze zotten probeerden wat kansen te creëren, maar verder dan enkele opwarmertjes door Panos Nakhid kwam men niet. In minuut 25 toch een uitstekende kans wanneer Fadel Gobitaka de achterlijn haalt, maar Martin – Suarez zijn teen net te kort is. Even later laat Bernardinho een knap staaltje van zijn technische bagage zien. Eerst zet hij drie spelers in de wind om nadien hard op doel te schieten. De doelman van Knokke tikt de bal over het doel. In de daaropvolgende fase is er een mooie combinatie over 5 spelers. De bal komt weer bij Bernardinho die na een mooi overstapje de bal precies in de linkerhoek kon leggen: 1-0 na 40 minuten en rusten doen we met een verdiende voorsprong. In de rust wordt de gehavende El Ansri toch gewisseld, al dan niet uit voorzorg. Lokando komt in zijn plaats op het veld.

De tweede helft was nog maar net afgetrapt en daar was Geel alweer. Fadel Gobitaka met een center naar het penaltypunt maar het vizier van Matisse Thuys stond niet scherp genoeg gesteld. De eerste 10 minuten waren er mooie combinaties van Geel maar effectieve doelkansen bleven uit. Vanaf minuut 55′ begon de wedstrijd te kantelen. Op een afstandsschot van Buysse moest Caubergh aan de bak. Geel moest achteruit en Knokke schakelde twee vitesse hoger. Bart Janssens bracht Merabai en Lumanza in de ploeg om het tij te keren, maar Knokke bleef drukken. Knokke dwong de laatste 10 minuten heel wat hoekschoppen af, die altijd weggewerkt werden door een Geelse voet of hoofd. Echter kwam de bal ook weer even snel terug in de gevarenzone. In de drie minuten extra tijd waren er nog enkele gevaarlijke situaties voor het Geelse doel, maar werden de netten toch schoon gehouden. Geel houdt zo de drie punten thuis maar had sneller de wedstrijd dood kunnen maken met een tweede goal. Volgende week weer iedereen paraat thuis tegen Heist!

Doelpunten: 1-0 Bernardinho Osah (40′)

Onze kern: Caubergh – Mataresse – Van Geet – El Ansri (46′ Lokando) – Verbeek – Nakhid (Merabai) – Hoebregs – Gobitaka (Lumanza) – Thuys – Osah – Martin Suarez