Er kondigde zich een lastige avond aan in het Leunenstadion. Aan de ene kant een gehavende thuisploeg met een resem blessures, aan de andere kant een profploeg boordevol ervaring met ex-spelers uit o.a. de Jupiler Pro League en de Proximus League. Daarenboven had Virton eind vorige week een trainerswissel doorgevoerd en David Geeraert was er op gebrand om onmiddellijk een schitterend rapport voor te leggen. David versus Geeliath dus… weliswaar in omgekeerde krachtverhoudingen.

De Luxemburgers starten in een verschroeiend tempo. De toeschouwers hadden nog maar twee keer met hun ogen geknipperd en de Geelse goalie had zich al twee keer moeten omdraaien. Na 2 minuten floot scheidsrechter Bram De Clercq een lichte overtreding van Lokando op Serwy aan de hoekschopvlag. De vrije trap mondde uit in een (ook al twijfelachtige) hoekschop voor Virton. Alle hens aan dek bij Geel dus, maar helaas kon Joachim vanuit het pak al te gemakkelijk binnenkoppen:  0-1. 5 minuten later: Een voorzet van Lauriente werd door Hoebregs ver buiten de zestien ontzet in de voeten van François. Die twijfelde geen seconde en legde aan vanop dik 20 meter. De welgemikte pegel suisde via de rechterpaal in doel, onhoudbaar voor doelman Caubergh: 0-2. Twee uppercuts in nog geen 10 minuten, daar moesten de Zotten even van bekomen. Virton leunde achterover en speelde de bal naar hartelust rond. Geel stond veel te laag en Martin Suarez, alleen voorin, kon veel te weinig druk zetten. Het noopte coach Bart Janssens al vroeg tot tactische aanpassingen. Die leken ook te renderen want Geel kreeg stilaan grip op het middenveld, terwijl de bezoekende verdediging Bernardinho veel ruimte liet. Dat hadden ze beter niet gedaan want na 28 minuten lanceerde Nuyts de Ghanese zwarte parel. Die zette 2 verdedigers voor schut en krulde de bal prinsheerlijk voorbij de grabbelende Moris: 1-2. Dit leek het sein om Virton bij het nekvel te pakken! Echter, ongelofelijk maar waar, ettelijke tellen later was het weer over voor de blauwwitten. Een voorzet van Serwy waaide voorbij het doel, waar Joachim acrobatisch achteruit legde. De Geelse verdedigers stonden stil, de bal was immers over de achterlijn geweest! De scheidsrechter keek het door de vingers, liet voortspelen en Lazaar kon gemakkelijk overhoeks binnenschieten: 1-3. Het keiharde verschil tussen het niveau van de profs en de amateurs. Vlak voor rust kreeg Bernardinho een kans om zijn tweede te maken, hij probeerde van ver een stifter, maar Moris kon de bal vrij eenvoudig plukken.

Over de tweede helft kunnen we heel kort zijn: ASV Geel probeerde de bakens te verzetten en de tegenstrever achteruit te drukken, maar daardoor viel er aan de overzijde ook veel ruimte. Caubergh moest een paar keer de meubelen redden om zwaardere cijfers te voorkomen. Via Gobitaka (hoog over), Thuys (afgeweken voorzet) en Verlinden (over de open goal) kon ASV Geel nog enkele kansen afdwingen, maar aan de stand veranderde er niets meer. Op de persbabbel achteraf was coach Bart Janssens vanzelfsprekend niet tevreden over de eerste tien minuten. Daar verloor ASV Geel de wedstrijd. Ook al waren er verzachtende omstandigheden in te roepen door de vele afwezigen. Wat dat betreft zouden zowel Verbeek als Nakhid volgende week terug kunnen aansluiten. Ook Lagouireh is eindelijk terug aan het meetrainen. Tot slot had hij ook lovende woorden voor Nathan Nuyts, die duelkracht uitstraalde en vechtlust.

Volgende week speelt ASV Geel in Dender, die door hun uitoverwinning in Heist zich naast onze ploeg heeft geschaard in de rangschikking. Hopelijk knopen we daar weer aan met een overwinning. Allemaal samen!

ASV Geel speelde met: Caubergh – Nuyts – Matarrese – Van Geet – Lumanza (64’ Merabai) – Hoebregs (75’ Verlinden) – Gobitaka – Thuys – Bernardinho – Lokando – Martin Suarez

Doelpunten: 2′ Joachim 0-1, 7’ François 0-2, 28’  Bernardinho 1-2, 31’ Lazaar 1-3

Gele kaart: Martin Suarez

 

Foto: Luc Slagmolen