Als er één ploeg aanspraak kon maken op de overwinning, was het ASV Geel wel. Maar voetbal is een raar spelletje, en de bezoekende coach Greg Vanderidt kon er zeker mee leven dat de 1-2 zege van Rupel Boom gevleid kon genoemd worden. “Frustrerend”, dat was voor coach Bart Janssens op de persconferentie in één woord de samenvatting van de wedstrijd.

Bij de bezoekers waren er heel wat afwezigen. Zo was Damblon de voorbije week uitgevallen met een enkelbreuk, en Put geel geschorst. Bij de thuisploeg kwamen Dautzenberg en Mataresse terug in de ploeg en werd er tactisch één en ander bijgespijkerd. Mandekking in plaats van verdediging in zone en drie centrale verdedigers (Nuyts, Mataresse en Hoebregs) en twee opkomende vleugelbacks (Van Geet en Verbeek).

De wedstrijd kon niet slechter starten voor ASV Geel. Na 2 minuten waren we al op achtervolgen aangewezen toen Dautzenberg een vrije trap kon weg boksen, maar Schaessens door een bos van spelers kon binnen knallen: 0-1. De thuisploeg moest vol aan de bak en liet zich in de beginfase vooral opmerken door enkele stevige interventies. Na 10 minuten moest Augustijnen met een bebloed hoofd naar de kant toen hij in een luchtduel werd geraakt door een Geels lichaamsdeel. De Zotten dwongen Rupel Boom terug op de eigen helft en forceerden enkele kansen. Een schot van Mataresse werd net voor de lijn gekeerd door een verdediger en vlak daarna werd Lokando in de kleine rechthoek terug gefloten wegens buitenspel. Enige opschudding na een half uur toen een gevaarlijke voorzet van Verbeek door Bernardinho niet voorbij doelman Rausin kon worden gedevieerd. Aan de overkant stond Dautzenberg vooral kou te lijden. Het was voor hem dan ook schrikken toen Augustijnen na een hoekschop de bal net buiten het kader trapte.  Daar was het toch even heel warm. Op de counter knalde Jens Verbeek iets later de bal in de tribune. Kort daarna ontstaat er een mooie combinatie via Bernardinho en Thuys die Martin-Suarez met een listig balletje kon bedienen. Christophe plaatse de bal netjes in de linkerhoek, maar de grensrechter had al zijn vlag omhoog steken voor nipt buitenspel. Slecht uitstel van executie leek het, want op slag van rust viel dan toch de oververdiende 1-1. Nakhid zette zich goed door op rechts, de voorzet werd matig verdedigd waardoor Lokando eenvoudig laag kon binnenschuiven. De nieuwe goaltune ‘Tales of Tomorrow’ kon voor de eerste maal door de boxen knallen.

Rupel Boom kwam het felst uit de kleedkamer met Schaessens die zich tegen 3 verdedigers te gemakkelijk kon doorzetten. De voorzet kwam tot bij Hens, die te hoog mikte. Het spel viel een kwartier stil met weinig kansen aan beide kanten. Coach Bart Janssens ging graag voor de driepunter en wisselde Hoebregs voor Gobitaka. Kort daarna stond ASV echter op achtervolgen aangewezen. Een discutabele fout van Van Geet op Schaessens leidde het tweede doelpunt van Rupel Boom in. Tot twee keer toe verwerkte de Geelse verdediging in hoekschop, bij de tweede klom De Maeyer hoger dan Nakhid en kopte de bal voorbij Dautzenberg: 1-2. Geel drukte weer het gaspedaal in: Bernardinho zijn schot ging aan de verkeerde kant van de paal buiten en Gobitaka, op aangeven van Van Geet, kwam oog in oog met de bezoekende doelman maar schoot naast. 15 minuten voor tijd mocht Najib Lagouireh zijn rentree vieren, na een lange afwezigheid. Hij kwam Simon Van Geet aflossen. De ervaren routinier stuurde al direct een gemeten voorzet richting tweede paal, maar de Boomse doelman stak er gevat een hand tussen. Geel probeerde nog wel aan te dringen, maar het bleef bij een 1-2. Met Rudy Turbo Lumanza kwam er nog een nieuwe strijdkracht in het veld voor Lokando, maar aan de stand wijzigde niks meer.

Al bij al een te zwaar verdict voor dit jonge team, dat echter nooit de kop liet hangen en bleef vechten voor wat het waard was. Langs de andere kant blijft ASV weer hard werken aan hun werkpuntjes en laden we de batterijen op voor de onvervalste derby van volgende week in en tegen Dessel Sport. Allemaal samen op post als twaalfde man achter onze ploeg!

ASV Geel speelde met: Dautzenberg – Nuyts – Mataresse – Hoebregs (62’ Gobitaka) – Van Geet (77’ Lagouireh) – Verbeek – Lokando (85’ Lumanza) – Thuys – Nakhid – Bernardinho – Martin Suarez

Geelse gele kaarten : 65’ Van Geet, 81’ Nuyts

Doelpunten : 2’ Schaessens 0-1, 43’ Lokando 1-1, 67’ De Maeyer 1-2.