ASV Geel en Sporting Hasselt deelden gisterenavond billijk de punten in het Leunenstadion. In een nochtans onderhoudende wedstrijd kon geen van beide ploegen scoren, en daar waren beide coaches wel tevreden mee.

Vooraf : De bezoekers kwamen met een perfecte 9 op 9 naar Geel afgezakt en zij waren er stellig op gebrand om hier een vervolg aan te breien.
Geelcoach Peter Van Houdt wilde van zijn team veel meer scherpte zien na het zwakke half uur in Duffel. In de basisopstelling was hij genoodzaakt om één wijziging aan te brengen : Johan Ella Ella had op training een enkelfractuur opgelopen en is enkele weken buiten strijd. Hij dropte in zijn plaats de snelle Ato Morgan in de ploeg. Voor de rest bleef hij trouw aan het elftal dat de voorbije drie weken mocht starten.
Jeanke Hoebregs en co. hadden de raadgevingen van de staf goed in de oren geknoopt want het verschil in inzet, passie en strijd was enorm ten opzichte van vorige week.

0’ : De bevriende supportersclans van Sporting Hasselt en ASV Geel staan broederlijk zij aan zij op de tribune, wat in deze moderne tijden toch opmerkelijk mag genoemd worden. Een voorbeeld voor het voetbal !

7’ : Het zijn de Hasselaren die het best uit de startblokken schieten met een scherpe voorzet van Deville, die met meer geluk dan kunde door Wanya in hoekschop wordt gedevieerd. Bij die corner klimt Bastiaens hoger dan Vandersmissen maar zijn kopbal gaat nipt naast. De toon is meteen gezet.

22’ : ASV Geel laat zich zeker niet overrompelen en komt gaandeweg meer in de match met vlotte combinaties en verzorgd voetbal. Na een overtreding op Joel Ito, mag Yannick Vandersmissen zich achter de bal zetten. Hij borstelt het leer over de muur van drie naar de rechterhoek, maar doelman Ghijsens ziet zijn schot goed komen en duwt in hoekschop. Vandersmissen legt deze achteruit naar Jens Verbeek en bij diens voorzet–schot gaan de bezoekende alarmbellen af. Voorlangs !

28’ De grootste kans van de thuisploeg voor de rust is ongetwijfeld voor Ato Morgan. Ito stuurt met een listig balletje Dries Hulsmans de backlijn in, die ziet Morgan moederziel alleen staan maar die laatste talmt te lang en zijn schot wordt in extremis afgeblokt door een Hasseltse verdediger.

34’ De Limburgers hebben het regelmatig knap lastig met de korte bewegingen van Ito. Dat resulteert na ruim een half uur spel in een eerste gele kaart van de bezoekers voor Wijnen.

45’ (rust) De eerste helft wordt afgesloten bij een 0-0 tussenstand. Beide teams hebben mogelijkheden gehad tot scoren, maar hun vizier staat voorlopig nog niet goed afgesteld.

46’ Rikkie Broeckx, de coach van de bezoekers, probeert met enkele tactische verschuivingen bij aanvang van de tweede helft, het Geelse blok te ontregelen. Gueroui is ook geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven en ex-Gelenaar Jaspers mag in zijn plaats de tweede 45 minuten aanvatten.

47’ We krijgen aanvankelijk een veel snediger Hasselt te zien en dat blijkt onmiddellijk uit een afstandsschot van de pas ingevallen Jaspers waar doelman Jef Snyders de nodige moeite mee heeft.

48’ Een minuut later alweer een dike kans voor Sporting. N’Koyi met een doorsteekpass naar Verbeeck, die helemaal alleen voor Snyders komt, maar de Geelse goalie heeft de hoek goed verkleind en het leer verdwijnt langs de verste paal buiten. Een zucht van opluchting ontsnapt hier bij de blauw-witte aanhang.

53’ : Na een tiental minuten herstelt ASV Geel zonder kleerscheuren het evenwicht en we krijgen een vinnige thuisploeg te zien, met Ito als exponent die als aanvallende middenvelder de lijnen uitzet. Jeanke Hoebregs neemt de woorden van zijn coach – “inzet, passie en strijd” – dan weer iets te letterlijk en wordt door scheidsrechter Colebunders met geel geboekt na een gretige poging tot balrecuperatie op Bracké.

54’ : Ook de bezoekers moeten zich bijwijlen bezondigen aan truitje trek en spelbederf om de Geelse aanvallen te ontmijnen met enkele gele kaarten tot gevolg. Een vrije trap van Zinho Chergui aan de rechterkant wordt goed gecontroleerd door Sonny Baik. Die draait om zijn as en tegenstander maar onze Zuid-Koreaan schuift  een beetje weg waardoor zijn schot Ghijsens niet meer kan verrassen.

55’ : Ato, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelt, schudt een geweldige dribbel en assist uit zijn witte schoentjes, Ito – één lettertje verschil – tikt de bal iets te ver voor zich uit waardoor de bezoekende doelman eerder op de bal is.

58’ : Na een snelle uitbraak van de jarige Nicolas Robin, die het hele middenveld kan oversteken, wordt Hulsmans op links in stelling gebracht. Die schakelt knap zijn rechtstreekse tegenstander Turan uit, zijn schot sterft echter in het zijnet.

59’ : Het regent nu kansen voor ASV Geel. Baik – met zijn gekende kap-beweging – zoekt het poeier in zijn linkse, maar de afstand is te ver om Ghijsens te verschalken. De bezoekers zijn het noorden kwijt.

60’ : ASV Geel gebruikt optimaal de flanken waardoor Sporting Hasselt achter de bal aan moet lopen. Vandersmissen mag de bal volledig ongedekt aannemen op links, zijn voorzet is perfect op snee, maar Hulsmans zweeft onder de bal door en Etien verwerkt in hoekschop. De corner, door Vandersmissen getrapt, wordt voor doel door iedereen gemist, maar Hasselt is Chergui vergeten aan de tweede paal. Zinho schrikt zo hard van de opportuniteit dat hij de bal van heel kortbij over kopt. Dit was de kans op 1-0 !

62’ : Morgan gaat te gretig in duel met Etien en ook hij krijgt een geel kartonnetje onder de neus geschoven.

70’ : “Tijd voor wat vers bloed”, denkt Peter Van Houdt. Baik – hard gewerkt maar niet altijd zorgvuldig in de balbehandeling – mag gaan rusten en Kennedy Nwanganga maakt zijn rentree na enkele weken blessureleed. Met de lengte van Nwanganga probeert de Geelcoach de bezoekende defensie te overpoweren in de laatste 20 minuten.

72’ : Kennedy komt al direct in scoringspositie. Een mooie cross van Vandersmissen komt via Verbeek met een gelukje bij Hulsmans. Die legt knap af tot bij onze nr. 45. Hij wapent zijn schot maar Bastiaens gooit al zijn hebben en houden voor de bal.

75’ : ASV Geel heeft heel veel energie verbruikt en er komen gaten. Deville met een knappe bal over de verdediging, N’Koyi stuit tweemaal op de sterk keepende Jef Snyders.

82’ : De thuisploeg ontsnapt aan een onterechte tegentreffer. Ito wordt onderuit gebuffeld door N’Koyi, de scheidsrechter laat verder spelen en Wijnen zet Bracké alleen op weg richting Snyders, die met een knappe beenveeg zijn netten ongeschonden houdt.

86’ : Een applauswissel voor Ato Morgan. Die kleine heeft alles gegeven wat in hem zat en worden vervangen door Simon Van Geet. Simon moet minstens een punt mee over de streep helpen trekken.

90’ Gescoord wordt er niet meer op de Leunen. De manschappen van Peter Van Houdt hebben laten zien dat zij over een hele leuke ploeg beschikken, maar aan de efficiëntie moet zeker nog gewerkt worden. Sporting Hasselt is met dit gelijkspel het maximum van de punten kwijt.

 

ASV Geel speelde met : 1. Jef Snyders – 3. Zinho Chergui – 7. Jens Verbeek – 10. Sonny Baik (70’ 45. Kennedy Nwanganga) – 11. Dries Hulsmans – 16. Jean Michel Hoebregs – 20. Nicolas Robin – 23. Yannick Vandersmissen – 28. Ato Morgan (86’ 5. Simon Van Geet) – 34. Alan Wanya – 19. Joel Ito.

 

Uitslagen 4e speeldag :

ASV Geel – Sporting Hasselt  0-0
RC Hades – Bocholter VV  1-2
Diegem Sport – Olympia Wijgmaal 1-3
Hoogstraten – Cappellen 0-1
Berchem Sport – Tienen 0-3
Eendracht Aalst – Duffel 3-3
Spouwen Mopertingen – SK Pepingen Halle 2-1
Vosselaar – SK Londerzeel 1-0

Klassement :

 1. Sporting Hasselt 4 – 10
 2. Bocholter VV 4 – 9
 3. Tienen 4 – 9
 4. Spouwen Mopertingen 4 – 9
 5. Olympia Wijgmaal 4 – 7
 6. Eendracht Aalst 4 – 6
 7. Vosselaar 4 – 6
 8. ASV Geel 3 – 5
 9. RC Hades 4 – 5
 10. Cappellen 4 – 5
 11. SK Pepingen Halle 4 – 4
 12. SK Londerzeel 4 – 4
 13. Hoogstraten 4 – 3
 14. Duffel 3 – 2
 15. Berchem Sport 4 – 1
 16. Diegem Sport 4 – 0