Er werd gisterenavond rond 21:45 een lekker feestje gebouwd in het Leunenstadion.
De thuisploeg had zoëven Spouwen – Mopertingen over de knie gelegd met 2-0.
Dries Hulsmans schoot na 26 minuten ASV Geel met een heerlijke krul op voorsprong.
Kort voor de pauze moest de thuisploeg echter met 10 verder na de uitsluiting van Jens Verbeek.
Dank zij de fysieke paraatheid van De Zotten, die viermaal in de week trainen, kwam een driepunter nooit in gevaar.
In tegendeel, Ato Morgan diepte een kwartier voor tijd de winstmarge met een pareltje van een doelpunt nog verder uit.

Vooraf : Geelcoach Peter Van Houdt kan nog geen beroep doen op Johan Ella Ella. Na enkele weken gips, is hij deze week opnieuw beginnen trainen, maar voor een plaats in de kern is het nog te vroeg.
Ook Joël Ito ligt in de lappenmand. Hij moet een week rust inbouwen met een kniepeesontsteking.
Spouwen – Mopertingen heeft er twee zware verliesmatchen op rij opzitten. Het valt te verwachten dat zij de bus voor eigen doel zullen parkeren.

0’ : Een ideale voetbaltemperatuur voor de tijd van het jaar. Kennedy Nwanganga  mag de wedstrijd op gang trappen.

10’ : We hebben er een saaie eerste tien minuten opzitten. Geen kansen en twee teams die hoog verdedigen. Het spel situeert zich hoofdzakelijk rond de middencirkel. Spouwen Mopertingen graaft zich dus niet in.

13’ : Het eerste kansje is voor ASV Geel. Simon Van Geet mag voorzetten vanop links. De kopbal van Dries Hulsmans hobbelt naast.

16’ : De thuisploeg zoekt de flanken op. Alweer een goede voorzet van Van Geet. Nwanganga krijgt een beuk van Proesmans. Dat is een vrije trap op een mooie plaats. Zinho Chergui, Nicolas Robin en Yannick Vandersmissen zetten zich achter de bal. Het is uiteindelijk de laatste die de bal ruim over doel trapt.

19’ : Spouwen Mopertingen steekt een eerste keer de neus aan het venster. Diallo snijdt naar binnen en Van Geet moet lossen. Het gevaarlijk botsende schot verdwijnt via Jef Snyders in hoekschop.

20’ : Verbeek breekt uit op rechts, Nwanganga kaatst maar wordt aangetrapt door Bouhriss. De vrije trap wordt deze keer slordig in de tweemansmuur getrapt door Chergui.

26’ : Goal ASV Geel (1-0 Dries Hulsmans) : ASV Geel wint meer en meer duels op het middenveld. Nwanganga troeft Michiels af en legt breed naar Hulsmans. Die knijpt naar binnen en met een schitterend schot draait hij de bal haarfijn in de linkerbenedenhoek. Krommer kan een banaan niet zijn !

29’ : De defensie van de thuisploeg speelt een beresterke partij en houdt Diallo, Cokgezen en Boiten in de tang. Verbeek veert hoog op en kopt de bal tot bij Hulsmans. Die gaat er vandoor op rechts en levert een prima voorzet af tot bij Vandersmissen. Met en geweldige voetreflex voorkomt Grootaers erger voor de bezoekers. De afvallende bal is voor Robin maar ook diens schot wordt geweerd door de goalie van Spouwen Mopertingen.

37’ : Weer een dot van een kans voor Vandersmissen. Nwanganga legt de bal mooi dood en via Hoebregs komt het leer bij Verbeek op de rechterkant. Die zet een dubbele één-twee op met Vandersmissen. Yannick met een grond-scherend schot, maar alweer gaat Grootaers in spagaat. Blauw-wit heeft de touwtjes stevig in handen.

39’ :  Nwanganga zet een combinatie op aan de linkerkant met Van Geet. Die legt mooi achteruit , waar Hulsmans net niet kan afdrukken. Nwanganga is echter goed gevolgd maar alweer ligt Grootaers in de weg.

42’ : Rode kaart ASV Geel  (Jens Verbeek) : Even lijkt ASV Geel zichzelf in de voet te schieten. Proesmans laat bij een slechte controle de bal te ver voor zich uitschieten. Verbeek zet een stevige tackle in en catapulteert zijn tegenstander tegen de vlakte. Scheidsrechter Schepers aarzelt niet en duwt hem een rode kaart onder de neus. Donkergeel / lichtoranje had een betere kleur geweest. De thuisploeg moet nog 45 minuten met 10 man verder roeien.

Rust : We gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong voor ASV Geel. Enige smet op het blazoen is de uitsluiting voor Verbeek. Het is de vraag hoe coach Van Houdt dit defensief gaat oplossen in de tweede 45 minuten …

46’ : Bij Spouwen Mopertingen heeft coach Jan Schoefs gewisseld tijdens de rust. Hij brengt de boomlange Amadou Dioum in de plaats van Reza Cokgezen.
Peter Van Houdt heeft zand in de ogen van de tegenstrever gegooid door de laatste minuten van de eerste helft met Ato Morgan op de rechtsback te spelen. Voor de volgende 45 minuten moet Yannick Vandersmissen op die positie depanneren – tegen zijn voet.

51’ : Gele kaart ASV Geel (Simon Van Geet) : Hoekschop voor ASV Geel. De bal wordt onvoldoende weggewerkt door de bezoekers en Van Geet probeert de bal uit de lucht te halen. De scheidsrechter fluit een fout en geeft Simon onbegrijpelijk een gele kaart. Dit is een lachertje …

56’ : Wissel ASV Geel (in : Sonny Baik, uit : Kennedy Nwanganga) : Peter Van Houdt ruilt kracht en sterkte in voor snelheid.  Spouwen Mopertingen speelt al even op de helft van de thuisploeg waardoor er ruimte achter de bezoekende verdedigers komt. Sonny kan hiervan gebruik maken.

62’ : Eerste gele kaart voor de Limburgers. Ato Morgan gaat over het been van Glenn Ernens. De nummer 6 van Spouwen Mopertingen gaat de bon op bij scheidsrechter Schepers.

64’ : Blauw-wit blaast nog eens op de aanvalstrompet. Robin recupereert de bal op de eigen speelhelft en lanceert de snelle Sonny Baik. Die steekt over tot aan de bezoekende zestien, kapt met een mooie beweging Michiels uit, maar doelman Grootaers speelt een vette partij en houdt zijn team alweer in de match. De bal verdwijnt in hoekschop.

68’ : De kansen van de Limburgers zijn tot op heden echt op één hand te tellen. La Mantia verstuurt nu eens een voorzet richting penaltypunt. De voet van Boiten is net iets te kort waardoor Snyders met de schrik vrij komt.

69’ : Spo-Mo coach Schoefs ziet dat het zo niet gaat lukken en brengt met Yavuz een frisse kracht in voor Bahtiri.

70’ : De bezoekers komen weer eens dreigend uit de hoek. De goeie voorzet van Dioum bereikt Boiten met het hoofd. Die mikt naar de verste paal waar ook Proesmans positie heeft gevat. De bal gaat aan alles en iedereen voorbij.

71’ : Dioum mag op de achterlijn op wandel,  biedt Boiten de gelijkmaker op een schoteltje aan, maar de ex-ASV’er mist onbegrijpelijk.

73’ : Goal ASV Geel  (2-0 Ato Morgan) : “Wie morst met kansen, krijgt het deksel op de neus”, zegt het spreekwoord. Van Geet gaat mee naar voor en wordt aangespeeld door Hoebregs. De voorzet van Simon waait voorbij de kooi van Grootaers. “Kans verkeken” , denkt de bezoekende defensie maar dat is buiten die kleine Ato Morgan gerekend. Onze nr. 28 is volledig vrij gelaten aan de rechterkant. Hij legt het balletje klaar en met een geniale lob verschalkt hij de verbouwereerde bezoekende goalie !

74’ : Wissel ASV Geel (in : Jeroen Vanderheiden, uit : Ato Morgan) : Van Houdt vindt dit een applausvervanging waard. Morgan mag gaan rusten en Jeroen Vanderheiden mag mee aan het defensieve controlepaneel gaan zitten.

75’ : Gele kaart ASV Geel (Sonny Baik). Ook onze Zuid-Koreaan wordt bestraft met geel wegens een tackle langs achter.

83’ : Wissel ASV Geel (in : Erivelton Paulo Da Silva, uit : Dries Hulsmans) : De maker van het eerste doelpunt heeft alles gegeven en mag gaan rusten. Paulo Da Silva maakt de negentig minuten rond.

85’ : Paulo Da Silva valt goed in en kan een hoekschop uit de brand slepen. Die wordt goed aangesneden door Vandersmissen. Baik mist – op een Aziatische haar na – met het hoofd.

86’ : Vandersmissen test vanop een afstand de vuisten van Grootaers. Spouwen Mopertingen heeft zich al bij de nederlaag neergelegd.

90’ : De scheidsrechter laat niet overspelen en maakt een einde aan de match.
ASV Geel maakt met  twee overwinningen op een rij een sprong in het klassement naar de subtop en mag volgende week op bezoek bij hekkesluiter Diegem Sport., dat vandaag voor de eerste keer punten kon pakken.

ASV GEEL : 1. Jef Snyders – 3. Zinho Chergui – 5. Simon Van Geet – 7. Jens Verbeek – 11. Dries Hulsmans (83’ 27. Erivelton Paulo Da Silva) – 16. Jean Michel Hoebregs – 20. Nicolas Robin – 23. Yannick Vandersmissen – 28. Ato Morgan (74’ 17. Jeroen Vanderheiden) – 34. Alan Wanya – 45. Kennedy Nwanganga (56’ 10. Sonny Baik).

SPOUWEN-MOPERTINGEN : 1. Tom Grootaers – 2. Moustafa Habwir – 4. Jeroen Michiels – 5. Samir Bouhriss – 6. Glenn Ernens – 7. Dean Boiten – 8. Benjamin Bahtiri (69’ 23. Ogun Yavuz) – 9. Reda Cokgezen (46’ 19. Amadou Dioum) – 10. Giovanni La Mantia – 14. Moussa Diallo 15. Piet Proesmans.

Doelpunten : 26’ 1-0 Dries Hulsmans, 73. 2-0 Ato Morgan.

Gele kaarten : 51’ Simon Van Geet, 62’ Glenn Ernens, 75’ Sonny Baik.

Rode kaart : 42’ Jens Verbeek.