ASV Geel heeft zaterdagavond geen punten kunnen meebrengen uit het verre Henegouwen. Châtelet – Farciennes toonde zich een maatje te sterk voor onze Zotten en won verdiend met 2-0.

Er werd op voorhand gewaarschuwd dat er met Châtelet een stugge en moeilijk bespeelbare Waalse tegenstander zou wachten. Het eerste kwartier werd Geel achteruit gedrukt, want Alex Czerniatinski had zijn manschappen duidelijk de opdracht gegeven om zo vroeg mogelijk een doelpunt te maken. Hierdoor zou Châtelet zijn geliefkoosde verdedigende spelletje kunnen spelen, gecombineerd met razendsnelle counters. Dankzij het defensief blok van onze jongens, dat de laatste twee wedstrijden telkens de nul konden houden, bleef het gevaar veelal beperkt tot een handvol hoekschoppen. In onze verdediging trouwens nog steeds geen Nuyts, die wel hersteld was van zijn knie, maar tijdens de laatste training een neusbreuk opliep. Hierdoor zou hij weer een tijd buiten strijd zijn. Jeroen Vanderheiden mocht nog eens in de basis starten omdat Van Geet geel geschorst was. Na de eerste stormloop van Châtelet kon Geel het neus aan het venster steken en enkele kansjes versieren, toch bleef het oppassen voor de razendsnelle Manzinga en Amine, die regelmatig konden tegenstoten. Na een half uur enige consternatie bij de Geelse aanhang toen invaller Merabai zich al klaarmaakte om in te vallen voor Nakhid. Mogelijk ging het hier om een tactische wissel, want Panos leek geen blessure te hebben opgelopen. Na 40’ gebeurde het dan toch, een afgeweerde bal kwam in de voeten van Vanderbecq, die werd onvoldoende afgedekt en zo kon hij zijn vijfde doelpunt van het seizoen scoren. Geel was niet aangeslagen en Gobitaka legde aan voor een schot, maar het strandde aan de verkeerde kant van de paal.

Na de rust werd duidelijk waarom Les Loups zo weinig tegendoelpunten incasseren. De 1-0 was op een ideaal moment gevallen, zo vlak voor de rust en de coach van de thuisploeg had opgedragen om het ritme uit de match te halen. Elk mogelijk gevaar, werd door professionele foutjes en tijdrekken, uit een mogelijke Geelse aanval genomen.  Tot frustratie van ieder liet de scheidsrechter dit oogluikend toe. Châtelet aasde op de snelheid van Manzinga waardoor Matarrese en co steeds alert moesten blijven voor dit gevaar. Caubergh ontpopte zich bovendien tot uitblinker langs onze zijde met enkele cruciale reddingen. Bart Janssens probeerde met Lumanza (voor Vanderheiden) en Thijskens (voor Lokando) nog  vruchteloos een powerplay te forceren, maar jammer genoeg werd het in plaats van 1-1 in de toegevoegde tijd nog 2-0 toen de blauwwitten in het mes van Manzinga liepen.

Na knappe overwinningen thuis tegen Knokke en Heist, blijven we op verplaatsing op onze honger zitten en staat ASV Geel weer met  beide voeten op de grond. Volgende week ontvangen we in het Leunenstadion het ambitieuze Virton en is het weer volop proberen aan te knopen met een overwinning. Komaan Zotten!

Onze kern: Caubergh – Mataresse – Vanderheiden (78′ Lumanza) – Verbeek – Hoebergs – Thuys – Lokando (78′ Thijskens) – Bernardinho – Gobitaka – Nakhid (29′ Merabai) – Martin Suarez

Doelpunten: 40′ Vanderbecq 1-0, 90’+5 Manzinga 2-0

Gele kaarten: 55′ Verbeek, 57′ Mataresse, 90′ Martin Suarez