Veel volk in het Armand Melisstadion waar ongeveer 1500 supporters de geladen Kempische derby tussen KFC Dessel Sport en ASV Geel bijwoonden. Bij de bezoekers enkele verrassingen in de basis : Bart Janssens dropte met Jeroen Vanderheiden en Amar Merabai zowel achterin als voorin meer gestalte in de ploeg. Hij hoopte hiermee meer kopbalsterkte te bekomen in de eigen zestien en een bijkomend afspeelpunt in de aanvalslinie.

Geel eiste in de beginfase onmiddellijk de bal op, combineerde bijwijlen niet onaardig en stoorde stevig op de man in balbezit. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Na 10 minuten verstuurde Soladio een gevaarlijke voorzet, die goed gepareerd werd door Justin Dautzenberg. Twee minuten later was het de beurt aan ASV Geel om voor dreiging te zorgen. Martin Suarez zette zich centraal door na een steel, kwam oog in oog met Kustermans, maar hij besloot te slap op de thuisgoalie. We zagen aanvankelijk 2 voorzichtige ploegen met aftastend spel, zonder risico om niet in de val te trappen. Na 20’ was Martin Suarez daar opnieuw. Hij kon een scherpe voorzet verzenden vanop rechts, maar geen enkele Gelenaar kon er zijn voet tegen plaatsen. Geel bleef nu aandringen. Een vrije trap van Vanderheiden werd goed in de grote backlijn gedropt, Kustermans tastte in het duister maar de kopbal van Nuyts strandde aan de verkeerde kant van de paal. Na 27 minuten greep Thuys onnodig aan de noodrem want hem een gele kaart opleverde. Zijn derde van het seizoen waardoor hij de volgende wedstrijd op de strafbank moet brommen. Dessel probeerde het vooral vruchteloos van achteruit via Remen met lange ballen richting Vansimpsen. De Geelse verdediging stond voorlopig pal. Toch even opschudding wanneer Vosters een hoge bal op Jutten verstuurde,  deze laatste een knappe controle en een dito schot uit zijn sloffen toverde, maar de Geelse doelman met een geweldige parade de bal uit het doelvlak kon ranselen. Na 35’ was het dan raak voor Dessel, Jutten die voorzette vanop rechts en Vansimpsen die de bal kon binnentikken. Gelukkig voor blauwwit werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Even later was Jutten daar opnieuw met een dribbel. De bal werd afgeblokt door Nuyts. Dessel dreigde meer en meer, mede door Robin die het spel beter begon te dirigeren. 5 minuten voor de rust was het toch prijs. Soladio kon zich centraal vrijmaken en vanop twintig meter op doel schieten, de afgeweken bal plofte achter de verbouwereerde Dautzenberg in doel: 1-0 en Dessel kon met een voorsprong de rust in.

Dezelfde 22 begonnen aan de tweede helft. In minuut 50 noteerden we een botsing tussen Remen en Merabai. Die eerste kwam er het meest gehavend uit en moest de strijd staken. Het spel ging goed op en neer en een degelijk spelende Merabai stuurde Martin Suarez op pad. Spijtig genoeg was Kustermans net iets eerder op de bal. Dan was het weer aan Dessel wanneer Robin met een listige doorsteekpass Breugelmans kon isoleren. Dautzenberg ging goed plat alvorens Vansimpsen de bal kon beroeren. Diezelfde Breugelmans werkte zich even later voorbij Verbeek maar alweer stond Dautzenberg pal. Martin Suarez viseerde intussen in een duel voor de bal de enkel van Tilburgs en kreeg van de scheidsrechter ook een gele kaart onder de neus. In de 60ste minuut een hele dikke kans voor ASV Geel. Nakhid reet met een splijtende pass de Desselse verdediging open. Verbeek had enkel nog Kustermans op zijn weg maar de afwerking van de verdediger was niet goed. Na 64 minuten werd Bernardinho, die niet goed in de wedstrijd zat, vervangen door Gobitaka. Even later greep Hoebregs naar de hamstrings na een onschuldige tackle. Terwijl Lagouireh zich klaarmaakte om in te vallen, kreeg Geel het deksel op de neus. Na een knappe Desselse combinatie op links, werd Jutten te veel vrijheid gegund door de geblesseerde Hoebregs. De middenvelder kende geen genade en schoot de thuisploeg op rozen: 2-0 na 72 minuten. Met nog een kwartier te gaan kregen De Zotten de kans om zich terug in de wedstrijd te spelen. Na een duwfout op Martin Suarez gaf de scheidsrechter een vrije schop op de rand van de grote rechthoek. Even was er discussie tussen Thuys en Merabai, maar uiteindelijk kon Amar de bal precies in de bovenhoek schilderen. Helaas hing Kustermans er met een save tussen. Direct daarna zette Lagouireh voor vanop links, Nakhid plantte er zijn hoofd tegen maar de bal ging net over de kruising. Geel leek loon naar werken te krijgen toen Vanderheiden met een kopballob de Desselse doelman verschalkte, maar alweer keurde de scheidsrechter het doelpunt af wegens buitenspel. Geel zette alles op alles maar kreeg in het slot nog de rekening gepresenteerd toen Vansimpsen aannam en via de deklat kon binnenschieten. 3-0 en match gespeeld. Ook Verbeek kreeg nog een derde geel en mag volgende week naast Thuys en Martin Suarez geschorst toekijken.

ASV Geel kreeg een overdreven 3-0 aangesmeerd door de buren van Dessel en ziet nu ook Heist naast zich in de rangschikking komen, dat gelijkspeelde in Seraing. Toch zijn er zeker ook positieve punten op te merken: Merabai en Vanderheiden werkten erg hard en lieten zien dat de coach met hen rekening moet houden. Ook Lagouireh kon terugblikken op een geslaagde invalbeurt en is meer dan klaar om zich mee in de strijd te gooien. Bovendien is er voor El Ansri en Peeters licht aan het eind van de tunnel, wat de keuzemogelijkheden weer wat ruimer maakt.

ASV Geel speelde met : Dautzenberg – Verbeek – Nuyts – Matarrese – Vanderheiden – Hoebregs (73’ Lagouireh) – Thuys – Bernardinho (63’ Gobitaka) – Nakhid – Martin Suarez – Merabai.

Gele kaarten : 27’ Thuys, 57’ Martin Suarez,  89’ Verbeek.

Doelpunten : 40’ Soladio 1-0,  72’ Jutten 2-0, 83’ Vansimpsen 3-0.