ASV Geel kaapte zaterdagavond de volle buit weg bij Hoogstraten VV.
Het won met zeer overtuigende 1-4 cijfers na een volwassen partij voetbal.
Onze Zotten nestelen zich zo in het peloton van het klassement, met nog een inhaalwedstrijd te goed.

Geelcoach Peter Van Houdt kon in laatste instantie niet rekenen op spelmaker Joël Ito die hinder ondervond van de knie.
Langs de andere kant recupereerde hij wel Nicolas Robin, die zijn plaats in het middenveld terug opeiste. Sonny Baik – ook terug uit blessure – zat op de bank.
Johan Ella Ella herstelde verder van een enkelletsel.

De eerste tien minuten nam de thuisploeg het initiatief resoluut in handen. Meeus leverde van kortbij – met Jens Verbeek op de huid – en schotje af waar Jef Snyders geen problemen mee had.

De eerste de beste mogelijkheid voor ASV Geel was wel goed voor een doelpunt. Nicolas Robin slalomde als een volleerde skiër tussen Van Dyck en Swaegers en vuurde een pegel af die achter Smet tegen de netten plofte : 0-1 !

Hoogstraten was even van zijn melk want na mistasten van Van Dyck testte Hulsmans kort daarna de reacties van de thuisgoalie. Die kon met een beenveeg de bal uit zijn doelvlak te houden.

Ook Jens Verbeek kreeg een dot van een kans aangeboden na een subtiel hakje van Kennedy Nwanganga, maar alweer lag Smet in de weg.

De bezoekers slaagden er aardig in om Hoogstraten weg van het doel van Snyders te houden door in te zakken en de passlijnen naar Swaegers en Tilburgs af te sluiten.

Toch kon roodwit na een half uur weer even voor dreiging zorgen. Op een scherpe voorzet van Smet was Van Zantvoort niet alert genoeg want die zag de bal voor zijn neus doorschieten op het natte gras.
Diezelfde Van Zantvoort mocht nog eens herkansen op een center van Van Huffel. Ditmaal was zijn kopbal wel goed gericht, maar Snyders tipte spectaculair over.

Vlak voor de rust had Ato Morgan de kans op de 0-2 aan de voet. De snelle pocketspits werd aangespeeld door Hoebregs, nam enkele meters en kapte Hofstede uit. Hij koos de korte hoek uit voor zijn schot, maar doelman Smet was bij de pinken.

Lauryssen, de coach van de thuisploeg, gaf tijdens de koffie aan zijn manschappen de opdracht mee om hoge pressing te zetten en druk uit te oefenen op de defensie van ASV Geel.
Dat leek te renderen want op hoekschop kreeg Van Dooren twee maal de kans om af te drukken. Snyders lag echter in de baan van het schot.

Even later kregen de Rooikens het deksel op de neus na zeer matig verdedigen. Morgan legde de bal terug op Van Geet en diens voorzet werd netjes binnen gekopt door Hulsmans … toch niet van de grootsten van de klas ! 0-2.

Na 67 minuten deed Verbeek helemaal het licht uit bij de thuisploeg na een omschakeling uit het boekje. De linksback brak eigenhandig een roodwitte aanval af, zocht Nwanganga uit voor de combinatie, en kreeg daarna volledig vrije baan om op Smet af te stormen. Die werd te grazen genomen met een bruggetje en voor Jens was het daarna een koud kunstje om het leer in de mand te leggen : 0-3. De Zotten uit Geel counterden de thuisploeg in de tweede helft helemaal kapot.

Een kwartier voor tijd strooide Yannick Vandersmissen nog wat extra zout in de Hoogstratense wonde met nog een vierde treffer. 0-4.

De eerredder van Cox een minuut later was enkel nog voer voor de annalen, want de thuisploeg was niet meer bij machte om een echte vuist te maken.

ASV Geel stoomt met deze overwinning op in de rangschikking en mag zich volgend weekend opmaken voor het bezoek van de Limburgse fusieclub Spouwen – Mopertingen.
Tijdterwijl kunnen de ASV supporters nagenieten van deze zoete zege, en focussen de spelers en staf zich deze week op de volgende opdracht. Forza ASV Geel !

ASV Geel : Jef Snyders – Zinho Chergui – Alan Wanya – Simon Van Geet – Jens Verbeek – Jean Michel Hoebregs – Nicolas Robin – Yannick Vandersmissen – Kennedy Nwanganga – Ato Morgan – Dries Hulsmans.

Doelpunten : 12’ Nicolas Robin 0-1, 51’ Dries Hulsmans 0-2, 67’ Jens Verbeek 0-3, 74’ Yannick Vandersmissen 0-4, 75’ Cox 1-4.

Gele kaart : 55’ Nicolas Robin.

Uitslagen 6e speeldag :

Hoogstraten – ASV Geel 1-4
Hades – Pepingen Halle 4-4
Vosselaar – Olympia Wijgmaal 4-2
Berchem – Bocholt 2-2
KVK Tienen – Londerzeel 1-0
Eendracht Aalst – Sporting Hasselt 4-0
Spouwen Mopertingen – Duffel 2-4
Diegem – Cappellen 0-4

Stand :

1. KVK Tienen 6 – 15
2. Bocholt 6 – 13
3. Eendracht Aalst 6 – 12
4. Cappellen 6 – 11
5. Sporting Hasselt 6 – 10
6. Vosselaar 6 – 9
7. Spouwen Mopertingen 6 – 9
8. Hades 6 – 9
9. ASV Geel 5 – 8
10. Pepingen Halle 6 – 8
11. Olympia Wijgmaal 6 – 7
12. Duffel 5 – 6
13. Berchem 6 – 5
14. Londerzeel 6 – 4
15. Hoogstraten 6 – 4
16. Diegem 6 – 0