Beteuterde gezichten dropen zondag af richting kleedkamer na een – toch wel onverwachte – 4:0 pandoering.Diegem Sport had zich gedurende negentig minuten complexloos naar de overwinning gevoetbald. Onze jongens daarentegen worstelden een hele wedstrijd lang met zichzelf, vonden geen oplossingen voor de dodelijke counters van de thuisploeg en mochten met een fikse kater weer de bus op.
Peter Van Houdt had hen tijdens de week nochthans voldoende op scherp gezet. Diegem was immers een goed voetballende ploeg, die onterecht aan de staart van het klassement bengelde. Zij hadden vorig weekend KFC Duffel in eigen huis met 1-3 geklopt, door een hattrick van het 18 jarige jeugdtalent Ali Barkellil. Onthoud deze naam goed …

Vooraf : Positieve selectieproblemen voor Peter Van Houdt. Geen Joel Ito en Johan Ella Ella op het wedstrijdblad bij ASV Geel. Beide spelers zijn verlost van hun blessureleed maar de Geelcoach vindt het te vroeg om hen op te nemen in de kern.
Bij K. Diegem Sport is Benamar onverwacht toch speelklaar geraakt en start op de bank.

0’ : Het is opgehouden met regenen en er is zelfs geen vliegtuig in de lucht te bespeuren hier in de buurt van Zaventem. De Diegemse tribune is aardig volgelopen met supporters van de thuisploeg en de bezoekers. Iedereen is klaar voor een partij zondagnamiddagvoetbal. Groen-wit mag de aftrap nemen.

8’ : Het eerste doelgevaar is voor de thuisploeg. Een voorzetschot van Honshoven belandt ei zo na in doel. Jef Snyders is verrast maar kan met de vingertoppen de bal tegen de lat duwen.

12’ : Simon Van Geet wordt hard toegetakeld door Labiad. Simon is eerder op de bal dan de Diegemspeler, maar die plant zijn noppen met een sliding vol in de enkel van onze linksback. De scheidsrechter ziet er zelfs geen fout in.

16’ Goal K. Diegem Sport : 1:0 A. Barkellil. Een fout op Yannick Vandersmissen op de helft van Diegem wordt niet gefloten. Benlouafi lanceert een hoge bal die over het hoofd van Alan Wanya diepe spits Barkellil bereikt. Die kapt zich vrij en met een lage schuiver prikt hij zijn vierde treffer in twee wedstrijden tegen de touwen.

27’ : Goal K. Diegem Sport : 2:0 A. Barkellil. Na balverlies bij ASV Geel zet de thuisploeg een splijtende counter op. Barkellil is weg op kousevoeten en bezorgt onze Zotten een koude douche. Zijn teller staat alweer op twee deze match.

34’ : Goal K. Diegem Sport : 3:0 A. Barkellil. Voor de derde maal in een half uur worden de bezoekers gepakt in de omschakeling. Een voorzet van Van Geet wordt weggekopt en acht (!) Geelspelers blijven hangen. Labiad kantelt het spel naar links waar Benlouafi een autostrade voor zich heeft. Verbeek keert nog terug maar is eraan voor de moeite. Met het betere zoolwerk maakt Barkellil de voorzet koelbloedig af.  Weerom een hattrick voor deze 18 – jarige. Blauw-wit is compleet de pedalen kwijt …

37’ : Labiad loopt achter de rug van Van Geet vrij. Benlouafi geeft de bal perfect in de loop. Snyders moet zich reppen om te vermijden dat  hij moet nummer vier uit de netten moet rapen.

41’ : ASV Geel mag van geluk spreken. De scherpe voorzet van Cojocaru gaat via een carambole van Van Geet en Chergui tegen de lat. De kopbal van die dekselse Barkellil wordt met meer geluk dan kunde door Snyders in hoekschop gewerkt.

45’ : Op slag van rust noteren we het enige schot tussen de palen van de bezoekers. Nicolas Robin knalt van ver, doelman Michiels tipt over en mag zijn knieën ook eens vuil maken.

Rust : We duiken de rust in na een dramatische eerste helft. Er is geen gretigheid, geen creativiteit, geen beweging. Peter Van Houdt moet snel op zoek naar een konijn om uit zijn hoge hoed te toveren.

46’ : Wissel AS Verbroedering Geel : out : A. Morgan ; in : E. Paulo Da Silva.  De Geelcoach wil wel meer dan een handvol spelers vervangen, maar moet keuzes maken. Ato Morgan – zeker niet de minste vandaag – wordt geslachtofferd ten voordele van Erivelton Paulo Da Silva. Kan Eri hier het mirakel van Diegem verrichten ?

47’ :  De bezoekers komen geprikkeld uit de kleedkamer. Via Robin komt de bal bij Paulo Da Silva in de zestien. Diens schot wordt afgeblokt, ook Nwanganga mag proberen, maar Kennedy zit niet in de match en zijn poging hobbelt net naast de paal buiten.

49’ : Diegem blijft razend gevaarlijk counteren. Een Geelse vrije trap wordt weggewerkt. Barkellil – wie anders ? – is Verbeek te slim af. Zijn center wordt door Honshoven panklaar gelegd maar Snyders voorkomt alweer erger.

54’ : Dubbele wissel AS Verbroedering Geel : out : S. Van Geet ; in : J. Vanderheiden ; out : K. Nwanganga ; in : S. Baik. Van Geet kan niet meer verder na de aanslag eerder in de match en gaat zitten. Jeroen Vanderheiden heeft zich genoeg warm gelopen en mag de onfortuinlijke Simon komen aflossen. Ook Nwanganga wordt uit zijn lijden verlost. Aan Sonny Baik de eer om de sloophamer boven te halen.

62’ : Gele kaart K. Diegem Sport : A. Barkellil. De smaakmaker van de wedstrijd krijgt een gele kaart onder de neus geschoven wegens spelbederf. Hij tikt de bal weg nadat de scheidsrechter al had gefloten.

63’ : Paulo Da Silva kan zich op kracht doorzetten in de zestien meter. De hoek is scherp en zijn schot gaat ruim over doel.

64’ : Wissel K. Diegem Sport : out : L. Van Lautem ; in : J. Bautmans. De eerste applausvervanging voor de thuisploeg is een feit.

66’ : Vanderelst deelt een slag uit aan Vanderheiden. De scheidsrechter fluit een fout maar houdt de kaarten op zak.

67’: Gele kaart AS Verbroedering Geel : D. Hulsmans. Cojocaru draait zich mooi los bij Dries Hulsmans. Dries bezondigt zich aan truitje trek en gaat de bon op. De daaropvolgende vrije trap komt in het pak bij de lange Vanderelst. Die kopt mooi in de rechterbenedenhoek maar Snyders ligt goed plat.

75’ : Wissel K. Diegem Sport : out : A. Barkellil ; in : I. Benamar. Iedereen recht op de banken en een diepe buiging voor de man van de match.

76’ : Ook Vandersmissen raakt het doelhout. Zijn vrije trap vanop rechts spat uit elkaar op de dwarsligger. Deze poging had beter verdiend. Even later mag diezelfde Vandersmissen aanleggen maar Diegemdoelman Michiels bokst weg.

77’ : Wissel K. Diegem Sport : out : L. Honshoven ; in : J. De Bouw.

83’ : Gele kaart K. Diegem Sport : C. Mertens.  Baik wordt door de Diegemse verdediger getorpedeerd. Een terechte gele kaart is zijn deel !

85’ : Zowel Baik als Hulsmans testen de paraatheid van doelman Michiels. Die geeft vandaag geen krimp.

88’ : Gele kaart K. Diegem Sport : M. Benlouafi. Jean Michel Hoebregs krijgt een zoveelste tik van Benlouafi. De leiding bestraft dit vuile spel eindelijk met een geel kartonnetje.

90’ Goal K. Diegem Sport : 4:0 I. Benamar. De kelk moet uiteindelijk toch helemaal leeg voor ASV Geel. Invaller Benamar mag – over het randje buitenspel ? – op Snyders af en die is machteloos tegen het schot van de nummer 9.
Scheidsrechter De Couvreur laat nog aftrappen maar maakt dan toch een einde aan de lijdensweg van de bezoekers.
Hier zullen onze Zotten toch een weekje over moeten bezinnen …

Line Up :

Diegem Sport

1.D. Michiels – 2. L. Van Lautem (64’ J. Bautmans) – 3. D. Vanderelst – 10. M Benlouafi – 11. S. Denayer – 14. L. Honshoven (77’ J. De Bouw) – 19. A. Barkellil (75’ I. Benamar) – 22. C. Mertens © – 23. D. Cojocaru – 42. A. Matuta – 63. L. Labiad

A.S. Verbroedering Geel

1.J. Snyders – 3. Z. Chergui – 5. S. Van Geet (54’ J. Vanderheiden) – 7. J. Verbeek – 11. D. Hulsmans – 16. Jean Michel Hoebregs © – 20. N. Robin – 23. Y. Vandersmissen – 28. A. Morgan (46’ E. Paulo Da Silva) – 34. A. Wanya – 45. Kennedy Nwanganga (54’ S. Baik)

Scheidsrechter : Hannes De Couvreur ; Eerste assistent : Christophe Verheyden ; Tweede assistent : Robby Celis.

Doelpunten : 16’ A. Barkellil 1:0, 27’ A. Barkellil 2:0, 34’ A. Barkellil 3:0, 90’ I. Benamar 4:0

Gele kaarten : 62’ A. Barkellil, 67’ D. Hulsmans, 83’ C. Mertens, 88’ M. Benlouafi.

Uitslagen 8e speeldag :

K. Diegem Sport – AS Verbroedering Geel 4:0

RC Hades Hasselt – KFC Duffel 1:1

Hoogstraten VV – Sporting Hasselt 0:1

K. Berchem Sport – SK Pepingen Halle 1:0

KVK Tienen – K. Olymia SC Wijgmaal 4:1

Spouwen Mopertingen – SC Eendracht Aalst 1:0

K. Londerzeel SK – K. Bocholter VV 1:1

KVV Vosselaar – R. Cappellen FC 1:3

Ranking na 8 speeldagen :

 1. KVK Tienen (8/18)
 2. Bocholter VV (8/17)
 3. Sporting Hasselt (8/16)
 4. SC Eendracht Aalst (8/15)
 5. Cappellen FC (8/14)
 6. RC Hades Hasselt (8/13)
 7. KVV Vosselaar (8/12)
 8. Spouwen Mopertingen (8/12)
 9. AS Verbroedering Geel (7/11)
 10. Olympia SC Wijgmaal (8/10)
 11. Berchem Sport (8/8)
 12. SK Pepingen Halle (8/8)
 13. KFC Duffel (7/7)
 14. Diegem Sport (8/6)
 15. Londerzeel SK (8/5)
 16. Hoogstraten VV (8/4)