Nauwelijks een half uur duurde gisterennamiddag de match tussen KFC Duffel en ASV Geel.
Nadat de bezoekers in de eerste 25 minuten al twee tegengoals om de oren hadden gekregen, eindigde het treffen heel abrupt met een ernstige blessure van thuisspeler Nick Van Asch.
Na ruim een half uur werd de onfortuinlijke pechvogel door de hulpdiensten geëvacueerd.
Hierdoor zag scheidsrechter Sbaghi zich – volgens de reglementen – genoodzaakt om de wedstrijd te staken.
Het Geelse elftal mocht zo vroeger dan gepland de bus weer op naar De Leunen, waar de Geelse staf prompt een extra training inlaste.
Het beloofde nochtans een mooie voetbalnamiddag te worden daar in het Gemeentelijk Sportcentrum van Duffel. De weergoden hadden een nazomertje uit de hoge hoed getoverd en de Duffelse jeugd mocht zich trots voorstellen aan het publiek.
Bij de blauw-witte supporters was het bovendien uitkijken naar het debuut van nieuwbakken coach Peter Van Houdt, die deze week Bart Janssens opgevolgde als T1 bij De Zotten.
Van Houdt had weinig verrassingen in petto want voor de derde maal op rij verschenen diezelfde elf spelers aan de aftrap.
De wedstrijd begon spectaculair met een haarscherpe voorzet van Dries Hulsmans, waarbij niemand gevolgd was om de bal tegen de netten te prikken.
Aan de overzijde was het direct daarna wel bingo wanneer de Geelse verdediging pijnlijk in de fout ging en de Duffelse nummer 9 Nawel uit de kluts kon binnentikken.
1-0 na nauwelijks 2 minuten, dat was niet het script dat Peter Van Houdt voor ogen had.
Even later ging Jens Verbeek aan de noodrem hangen na foutief inspelen van een ploegmaat. De scheidsrechter zwierde hem onverbiddelijk de bon op.
De blauw-witte bezoekers bleven het heel lastig hebben om hun eigen spel te ontwikkelen en een vrije speler te vinden.
Jef Snyders kon eerst nog een afstandsschot van Vertonghen onschadelijk maken maar na 25 minuten moest hij zich een tweede maal gewonnen geven. Bostanci verstuurde een mooie crosspass naar de rechterkant waar De Kegel sneller was dan Vandersmissen en hij knalde de bal netjes overhoeks binnen : 2-0.
Twee minuten later werd het stadion dan plots opgeschrikt door die zware blessure van Duffelspeler Nick Van Asch. Na een onschuldig duel met Johan Ella Ella blokkeerde de nummer 22 zijn voet en viel kermend van de pijn neer. Het was voor iedereen onmiddellijk duidelijk dat dit ernstig was. De komst van de hulpdiensten leek oneindig lang te duren en de scheidsrechter Sbaghi stuurde uiteindelijk beide ploegen de kleedkamer in. De stadionomroeper kondigde nadien het einde van de wedstrijd aan.
Het arbitrale trio maakte van de feiten verslag op, en het zal aan de bevoegde instanties van de bond zijn om een uitspraak te doen over het vervolg.
Namens de spelers, staf, bestuur en supporters van ASV Geel wensen wij Nick Van Asch bij deze een heel voorspoedig herstel toe !
KFC Duffel – ASV Geel : gestaakt na 27′ (2-0)
Doelpunten : 2′ Nawel (1-0) ; 25′ De Kegel (2-0)
Geelse gele kaarten : Jens Verbeek.
Line up ASV Geel : 1. Jef Snyders – 3. Zinou Chergui – 7. Jens Verbeek – 10. Seongheon Baik – 11. Dries Hulsmans – 16. Jean Michel Hoebregs – 19. Joel Ito Singa – 20. Nicolas Robin – 23. Yannick Vandersmissen – 34. Alan Simon Tanya – 96. Johan Ella Ella.
Wisselspelers ASV Geel : 70. Oussayd Belkouch – 9. Erivelton Paulo Da Silva – 17. Jeroen Vanderheiden – 28. Ato Ampiah Morgan.