ASV Geel schoot zich zaterdagavond, niet voor het eerst na de winterstop, in eigen voet door te verliezen op het veld van rode lantaarn R. Knokke FC. Na een teleurstellende match ging het met 4-2 de boot in.

Het veroordeelde Knokke liet deze keer wel – jammer maar helaas voor ons – zien waarom het vorig seizoen tot de terechte kampioen van de eerste amateurliga werd gekroond.
Coach Van Borm had zijn manschappen voor de laatste “thuis”match in het ijskoude De Taeyestadion van Knokke Heist op scherp gezet en de kustploeg speelde veel gretiger dan blauwwit, dat op geen enkel moment aanspraak kon maken op de drie punten.
ASV Geel moet voor de laatste match nu rekenen op misstappen van de concurrenten om het behoud te verzekeren, terwijl het bij winst daarentegen alweer een gouden zaak had kunnen doen.

Voor de wedstrijd tegen de laatste in de stand kon Bart Janssens geen beroep doen op sleutelpion Ibrahim El Ansri en linksback Simon Van Geet, die beiden geel-geschorst waren. Hierdoor kwamen Jeroen Vanderheiden en Osah Bernardinho, die schitterend was ingevallen tegen RWDM, in de ploeg. Captain Jeanke Hoebregs nam zijn plaats als controlerende middenvelder terug in na een schorsingsdag. Fadel Gobitaka verdween uit de basis, en moest zich tevreden stellen met een plaatsje op de bank.

De coach van Knokke moest, al dan niet noodgedwongen, vier nieuwe spelers inpassen in vergelijking met de verloren uit-wedstrijd tegen Virton : Verlinden, Buysse, De Waele en Van de Velde verdwenen uit het elftal, Verdruye, Savaete, Oliveira en Van Eyk mochten hun opwachting maken. Het was al snel duidelijk dat Knokke zich niet als makke lammetjes naar de slachtbank zou laten leiden. ASV Geel had het enorm moeilijk om het eigen spel te ontwikkelen en keek na 18 minuten al tegen een 1-0 achterstand aan na een kopbaldoelpunt van Van Eyk.

Na 34 minuten leken de bezoekers uit de omknelling te geraken wanneer Christophe Martin-Suarez een assist van Vanderheiden wist te verzilveren. 1-1 en de 10e van onze centrumspits. Met deze gevleide ruststand mocht ASV Geel niet mopperen.
Bart Janssens vroeg, zoals de vorige wedstrijd tegen RWDM, om na de rust door te drukken en op zoek te gaan naar de tweede treffer. Dat deed het ook maar het liep in de val tijdens de omschakeling. De opgerukte Vanraefelghem maakte er na 65 minuten 2-1 van. Een achterstand met nog 25 minuten op de klok, dat stond niet in het basisscenario van de Geelse coach, en onmiddellijk offerde hij met Vanderheiden een verdediger op voor de aanvallende impulsen van Gobitaka.

Vijf minuten later duwde Oliveira, die tijdens de winterstop was overgekomen van Mandel United, onze Zotten nog verder kopje onder met een derde treffer : 3-1. In de 74e minuut was het helemaal over toen Van Eyk neerging in de zestien en Oliveira via strafschop met zijn tweede van de avond ASV Geel compleet uittelde. 4-1. In deze fase pakte doelman Jesse Bertrams nog geel wegens protest.

Met Robin Peeters voor Hoebregs en Sonny Baik voor Matisse Thuys probeerde Janssens nog het onmogelijke maar verder dan de 4-2 drie minuten voor tijd, via alweer Martin-Suarez, kwam ASV Geel niet meer. Door deze nederlaag, en de overwinning van KFC Dessel Sport tegen Rupel Boom vallen we terug naar de voorlaatste positie in de stand met 1 punt achterstand op Eendracht Aalst en KSV Oudenaarde en 2 op KFC Dessel Sport.

Op de laatste speeldag ontmoeten we op De Leunen FCV Dender EH, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft. Deze match moet (m-o-e-t !!!) gewonnen worden om nog enigszins aanspraak te kunnen maken op een verlengd verblijf in eerste amateurklasse. Sowieso wordt het rekenen want enkel indien Aalst-Dessel op een gelijkspel eindigt, en Oudenaarde thuis niet wint van RWDM blijven we erin. In sommige andere gevallen kunnen we nog rekenen op het vangnet van de barrages, maar bij gelijkspel (tenzij Aalst en Oudenaarde verliezen) of verlies valt onherroepelijk het doek …

In de rand van deze wedstrijd raakte nog bekend dat Simon Van Geet zijn contract verlengd heeft voor 1 jaar + 1 jaar optie.
Daarnaast heeft ASV Geel met Jef Snyders ook al een nieuwe doelman aangeworven. Jef komt over van eerste provincialer Kontich en maakte voorheen met Beerschot Wilrijk het mooie weer in de amateurreeksen. Hij speelde ook twee seizoenen voor Rupel Boom.
Met Jesse Bertrams vertrekt immers onze titularis onder de lat. Hij zal zijn tenten bij de buren van Lommel opslaan.

ASV Geel speelde met : Bertrams – Matarrese – Nuyts – Vardic – Vanderheiden (66’ Gobitaka) – Hoebregs (82’ Peeters) – Kasmi – Thuys (89’ Baik) – Bernardinho – Martin Suarez – Nakhid.

Doelpunten : 18’ Van Eyk 1-0, 34’ Martin Suarez (10e van het seizoen) 1-1, 65’ Vanraefelghem 2-1, 70’ Oliveira 3-1, 74’ Oliveira 4-1, 87’ Martin Suarez 4-2 (11e van het seizoen).

Geelse gele kaart : 73’ Bertrams (2e van het seizoen)