ASV Geel kwam zaterdag van een kale reis terug van Seraing. Het kreeg in het Stade du Paray een 5-1 nederlaag om de oren. Een overdreven uitslag weliswaar, tegen een tegenstander die, achteraf bekeken, meer een maatje te groot was. Toch had de blauw-witte aanhang op voorhand stiekem op puntengewin gehoopt. Onze Zotten kwamen al heel vroeg op voorsprong, maar in een mum van tijd hadden de Metallo’s die scheve situatie terug rechtgezet. In de tweede helft trok Seraing alle registers open en bewees het met nog 3 doelpunten dat het nu tot één van de sterkste teams uit eerste amateur mocht worden gerekend.

Bart Janssens had vooraf nochtans een plannetje klaar om zijn tegenstander een pad in de korf te zetten. In vergelijking met vorige week verdwenen Osah Bernardinho en Simon Van Geet naar de bank voor Matisse Thuys en Jeroen Vanderheiden. Christophe Martin Suarez sukkelde de afgelopen week met een contractuur, was uiteindelijk toch fit geraakt , maar werd vanuit tactisch oogpunt uit de basiself gelaten. Ook over Ibrahim El Ansri waren er vooraf vraagtekens wegens een verrekking, maar hij stond wel gewoon in het team. Onder de lat verving Pieter Caubergh de geblesseerde Jesse Bertrams en op de bank zagen we met beloftekeeper Enver Ulvan een nieuw gezicht. Nathan Nuyts mocht na zijn schorsing van vorige week weer zijn opwachting maken als rechtsback. Seraingcoach Gregoire moest in vergelijking met de uitwedstrijd in Oudenaarde 2 geschorsten vervangen : Kilota en El Badaoui Sabri zaten op het strafbankje ; Bonemme en Lahssaini waren hun vervangers.

De wedstrijd kon niet beter starten voor ASV Geel. Na 7 minuten werd Panos Nakhid goed vrijgespeeld door Faysel Kasmi en met een prachtige lob verschalkte hij doelman Werner: 0-1. Seraing zette daar onmiddellijk een gevaarlijke kopbal van Pierrot tegenover; het leer zoefde een metertje naast. Even later kon Bonemme aanleggen vanuit een geharrewar, de bal belandde voor de voeten van Cascio en die liet Caubergh kansloos: 1-1 na 12 minuten. De thuisploeg zette ASV Geel vast voor het eigen strafschopgebied door razendsnelle uitbraken via de flanken en druk op de centrale as. Ibou Faye kon een scherpe voorzet van Bonemme niet verzilveren want Caubergh stond op de juiste plaats. In de 15e minuut beging Jeanke Hoebregs een fout op een gevaarlijke plaats voor de zestien meter. Vrijetrapspecialist Bonemme zette zich achter de bal en met een meesterlijke penseeltrek schilderde hij de bal in de winkelhaak, buiten bereik van Caubergh. 2-1 en de situatie zag er plots heel wat minder rooskleurig uit. Toch kwam ASV Geel heel dicht bij de gelijkmaker wanneer de kopbal van Nakhid met een katachtige reflex uit de hoek werd geranseld door Werner.

Langs de andere kant had Caubergh het nodige geluk aan zijn zijde : Ibou Faye torende na een hoekschop boven iedereen uit, de bal spatte tegen de paal en hobbelde terug het veld in. Een paar minuten nadien werd Stevance door Cascio het straatje ingestuurd. De goalgetter werkte beheerst af, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Een bleke Gobitaka werd vlak voor de rust al gewisseld voor Martin Suarez en de bezoekers mochten van geluk spreken dat ze slechts met een 2-1 achterstand de rust in gingen. Nuyts had de eerste helft een tik op zijn enkel gekregen en bleek tijdens de pauze niet meer verder te kunnen spelen. Dat noopte Geelcoach Janssens tot enig geschuif in zijn verdediging. Simon Van Geet nam zijn vertrouwde plaats op de linkerflank terug in, Vanderheiden schoof door naar het centrum en Marko Vardic moest op rechts depanneren.

De koffie had Cascio gesmaakt want hij mocht in de 57e minuut op wandel in de Geelse verdediging, hij vond een gaatje voor een krachtig schot, maar Caubergh lag in de weg en klemde de bal. Vijf minuten later nam Stevance een voorzet van Swers in één tijd op de slof, Caubergh had een geweldige reflex in huis, maar stond machteloos tegen het schot van Ibou Faye. 3-1 en ASV Geel voor een quasi onmogelijke opdracht om het tij nog te keren. Diezelfde Stevance was in de 73e minuut alweer dichtbij een treffer maar zijn lob viel op het dak van het doel.

RFC Seraing bleef van alle kanten komen en wanneer het twee minuten later een hoekschop mocht nemen, was laagvlieger Ibou Faye opnieuw bij de pinken om de 4-1 tegen de netten te buffelen. Met Sonny Baik voor Kasmi probeerde Bart Janssens de bakens nog te verzetten maar de kelk van ASV Geel moest twee minuten later helemaal leeg toen Vardic, na balverlies op het middenveld, Stevance vergeten was en ditmaal had het nr. 18 geen genade. Met een geplaatste bal maakte hij er 5-1 van. De coach van Seraing had in de laatste 10 minuten enkele terechte applausvervangingen in petto. Langs de andere kant werd het helemaal een baalavond wanneer Hoebregs een pegel van een Seraingspeler tegen zijn hoofd kreeg en groggy met de ambulance moest worden afgevoerd. De wisselspelers waren toen al opgebruikt zodat blauw-wit de match met zijn tienen eindigde. Voor de thuisploeg was het allang goed en ASV Geel kon met een zware nederlaag de bus terug op.

Volgende week heeft de kalendermaker geen wedstrijd voorzien, wat misschien een meevaller is om de opgelopen blessures te laten helen met de volgende zespuntenmatch thuis tegen de Ajuinen van Aalst op het programma. In de stand houdt ASV Geel, ondanks de nederlaag, Heist en Dessel in het vizier. Aalst kruipt een puntje dichterbij en heeft nog een wedstrijd te goed, Knokke blijft de drager van de rode lantaarn.

ASV Geel speelde met : Caubergh – Nuyts (46’ Van Geet) –Vardic – Matarrese – Vanderheiden – Hoebregs – Thuys –El Ansri – Kasmi (76’ Baik) – Gobitaka (45’ Martin Suarez) – Nakhid

Doelpunten : 7’ Nakhid 0-1, 11’ Cascio 1-1, 15’ Bonemme 2-1, 64’ en 75’ Ibou Faye 3-1 en 4-1, 77’ Stevance 5-1.