6 op 6, de eerste uitoverwinning, alweer 3 doelpunten gemaakt: dit ASV Geel heeft tijdens de winterstop een ware metamorfose ondergaan! Een glunderende coach Bart Janssens stond zijn spelers op te wachten in de catacomben van het Boomse stadion en één voor één kregen ze een welgemeende knuffel. De 1-3 zege die ASV Geel in de wacht sleepte was over en oververdiend.

Het team dat vorige week leider Thes Sport over de knie legde, werd niet gewijzigd bij aanvang van deze lastige wedstrijd. Rupel Boom had in de heenronde immers bewezen dat zij zich vlekkeloos hadden aangepast aan het niveau van de eerste amateurklasse. Op de Geelse bank zagen we ook heel wat kwaliteit zitten met Caubergh, El Ansri, Peeters, nieuwkomer Baik, Nakhid en Seyen. Vardic en Tshimanga waren nog niet speelgerechtigd waardoor onze coach zich binnenkort heel wat keuzeweelde zal kunnen veroorloven!

De grasmat van het Gemeentelijk Parkstadion lag er allesbehalve als een biljartlaken bij door de vrieskou, maar vreemd genoeg was het de thuisploeg die hier het meeste onder te lijden had. We zagen bij aanvang dus heel wat foute passes langs Boomse kant, en hierdoor waren er opportuniteiten langs de zijde van ASV Geel, voor de gelegenheid in hun oranje – blauwe uittenue. Een laaghangende zon maakte het er voor thuisgoalie Deloose niet gemakkelijker op.

Na 5 minuten was er zo een interceptie op het Geelse middenveld die bij Martin Suarez terecht kwam. Christophe had een schot in gedachten maar de bal week af op een Boomse verdediger. Uiteindelijk werd dit een ideale voorzet voor de volledig vrijstaande Gobitaka die met een lage schuiver de doelman te grazen nam. 0-1 al heel vroeg in de wedstrijd. Rupel Boom probeerde vooral over rechts combinerend aan de Geelse zestien te komen via de vinnige Delooze. Deze kleine woelwater zorgde ervoor dat de thuisploeg zeven minuten later al langszij kwam. Centraal zag hij Laureys ongedekt staan, en met een kromme banaan legde die het leer in het linkerhoekje, ongrijpbaar voor de aan de grond genagelde Bertrams. 1-1, gevleid voor de Boomkes. De thuisploeg gelanceerd zou je denken, maar De Steenbakkers bleven slordig en houterig voetballen. Bovendien had de verdediging het knap lastig met Martin Suarez, die weer heel wat oorlog voerde en zijn truitje nat maakte. ASV Geel maakte het veld goed breed en Kasmi maakte een statement naar de kritikasters door zich overal aan te bieden en het spel te verleggen. Het Boomse middenveld kon zo geen vat op hem krijgen.

In de 34’ verstuurde Thuys een gemeten pass over de verdediging van de thuisploeg. Daar stond Gobitaka alweer moederziel alleen en het was een makkie om vanop een paar meter Deloose te verslaan. 1-2 en Gobitaka had duidelijk de smaak te pakken met 3 doelpunten in 2 matchen. De Boomse coach Vanderidt zag dat het niet goed was en haalde na 38’ de van Seraing overgekomen buteur Schenk al van de bank voor een bleke Kerstenne. Vlak voor rust torpedeerde Gobitaka de enkels van Delooze en hiervoor kreeg hij van scheidsrechter De Clercq een terechte gele kaart. ASV Geel haalde op een zeer mature wijze de rust en dat moest onze coach uiterst tevreden gestemd hebben. De Geelsupporters zochten intussen de warmte van de kantine op en smeerden hun stemmen voor de tweede helft.

In de Boomse kleedkamer waren duidelijk harde woorden gevallen want de thuisploeg kwam met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer. Onmiddellijk werd de Geelse verdediging onder druk gezet. Na 47’ mocht vrije trapspecialist Hens zich klaarmaken op een interessante plaats. Hij krulde de bal over de Geelse muur, die viel binnen het kader, maar Bertrams bewees nogmaals zijn plaats onder de lat en plukte klemvast. Het moet gezegd worden dat de verdediging van De Zotten veel secuurder stond te acteren met deze brok ervaring achter hen. Rupel Boom bleef het gaspedaal indrukken en Laureys mocht nog eens alleen oprukken richting de Geelse doelman. Met een sliding kon Vanderheiden het schot van de aanvaller in hoekschop afblokken.

Doordat de Steenbakkers veel hoger gingen spelen ontstond er natuurlijk ruimte voor het Geelse middenveld. Na 56’ ontsnapte de vrijgelaten Thuys, hij legde de bal in het mandje, maar de scheidsrechter had voorafgaandelijk gefloten voor een fout en gaf Matisse nog een gele kaart er boven op. De Geelse verdedigers begonnen nu potiger te spelen (ook op dit vlak werden de nodige stappen gezet). Vanop de tribunes werd er door de thuissupporters meermaals gereclameerd, maar hierdoor ging de Boomse ‘storm’ wel liggen en kregen de Gelenaars terug vat op het spel. Na 58’ minuten werd Bernardinho vervangen door Nakhid en deze laatste drukte onmiddellijk zijn stempel op het wedstrijdverloop. Drie minuten stond de Griek op het veld toen hij de bal ontfutselde van een Boomse verdediger. Panos kon alleen op doel af maar zijn schot was niet goed gericht en ging over. Rupel Boom bleef last ondervinden van de slechte staat van het veld. In de 70’ gleed Farin weg op een ongelukkige plaats. Kasmi kon aanleggen maar zijn schot werd gekraakt. Tot ieders verwondering gaf de scheids hiervoor geen hoekschop.

ASV Geel domineerde terug en enkele seconden later was het weer rood alarm langs de kant van de thuisploeg. Kasmi zonderde Gobitaka af, maar de zwarte parel verzuimde om deze wenkende kans te verzilveren en zijn hattrick vol te maken. Gobitaka wilde deze misser spoedig rechtzetten en in minuut 74’ haalde Fadel de achterlijn op links, legde de bal knap achteruit naar Kasmi die niet tot een schot kwam. Bij Nakhid, die de bal kon bemachtigen, lukte dat wel en de geruststellende 1-3 was een feit. Rupel Boom slaagde er niet meer in om een vuist te maken en zo konden onze oranjeblauwen hun tweede finale succesvol afsluiten. Voor de tweede week op rij barstte er een feestje los in de Geelse kleedkamer en men kan stilaan zeggen dat er geen tafel meer veilig is voor dit Zotte geweld.

Volgende week maakt ASV Geel zich op voor de verste verplaatsing van het seizoen naar Virton, waar met deze profploeg een uitdaging van formaat wacht. Onze jongens hebben met twee overwinningen op rij het nodige vertrouwen getankt om hun remontada verder te zetten. Wij zullen hun hierbij Allemaal Samen blijven steunen.

ASV Geel speelde met: Bertrams, Nuyts, Mataresse, Van Geet, Hoebregs, Vanderheiden, Gobitaka (76’ El Ansri), Thuys, Bernardinho (58’ Nakhid), Kasmi (87’ Peeters), Martin Suarez.

Doelpunten : 5’ Gobitaka 0-1, 12’ Laureys 1-1, 34’ Gobitaka 1-2, 74’ Nakhid 1-3.

Geelse gele kaarten : 41’ Gobitaka, 56’ Thuys.