ASV Geel haalde in het piepkleine stadionnetje van SK Pepingen Halle een verdiend – maar felbevochten – punt binnen.

Het was bij momenten stevig bikkelen, tegen de stugge promovendus, op die verdomde kunstgrasmat, waar het toch altijd anders op voetballen is.

Het was er bij momenten aan te zien dat dit niet de natuurlijke habitat van onze Zotten was. Nochtans had het Geelse team de week voordien in Tongerlo getraind om gewend te geraken aan de capriolen van de bal op deze ondergrond.

Bart Janssens hakte een moeilijke knoop door en koos voor de eerste competitiewedstrijd voor Jef Snyders in doel.

Simon Van Geet had een bevredigende test afgelegd bij de beloften na zijn knieblessure, maar werd uit voorzorg op de bank gehouden. Hierdoor schoof Yannick Vandersmissen een rij achteruit naar de linksback.

In het middenveld dropte hij de kwieke aanwinst Joël Ito onmiddellijk in de basis.

En centrumspits Erivelton Paulo Da Silva begon verrassend op de bank ten voordele van onze Aziatische tank Sonny Baik.

De eerste helft startte snedig, met een fors tempo langs beide kanten.

De Geelse aanvalsdreiging kwam – zoals zo vaak – vanop de rechterkant via de oprukkende Jens Verbeek en de snelle Johan Ella Ella.

SK Pepingen Halle speculeerde op de counter met spurtbom Mickal en de technisch vaardige Ngadrira.

Na 25 minuten werd de coach van de thuisploeg al gedwongen om te wisselen. Sarkic was in een eerder duel slecht neergekomen en hinkte geblesseerd naar de kant.

De bezoekers – in hun oranjeblauwe uittenue – versierden heel wat hoekschoppen en vrije trappen, maar gingen hier bitter weinig efficiënt mee om. Doelman Deweerdt was heer en meester in zijn luchtruim en plukte de ene bal na de andere.

De grootste kans voor de bezoekers was voor Baik, wiens schot in de korte hoek met veel moeite door de thuisgoalie werd gepareerd.

Aan de andere kant slaakte Snyders een zucht van opluchting wanneer de ingevallen Vandenbrande zijn kopbal tegen de kruising zag belanden.

Scheidsrechter De Clercq had ook twee strafschoppen kunnen fluiten : de ene keer toen Ito over het been ging van een verdediger, de andere keer toen Vandersmissen de bal op de arm aangeschoten kreeg.

Beide situaties werden door de denkbeeldige VAR door de vingers gezien.

Gescoord werd er niet meer in die eerste 45 minuten en dus trokken de toeschouwers – het leeuwendeel Gelenaars – de charmante kantine in voor een pilsje.

De tweede helft probeerden beide ploegen het met de lange bal, maar Baik had het niet onder de markt tegen de lange Pé en Ella Ella worstelde meermaals met de staat van het terrein.

Het niveau van het spel lag een pak lager dan in de eerste helft met veel duels in het middenveld en verloren passes.

Achteraan had defensieleider Zinho Chergui de zaakjes goed op orde.

Met de inbreng van een bedrijvige Paulo Da Silva voor Hulsmans, die in de eerste helft een tand verloor bij een ongelukkige botsing, kwam er terug wat schwung in de Geelse aanvallen.

De beste kans was echter nog voor de thuisploeg in het slot van de match toen de krul van Baras nipt naast de paal belandde.

Vijf minuten voor tijd mocht Jeroen Vanderheiden de moegestreden Ito vervangen en kreeg Van Geet nog enkele minuten ter vervanging van Baik.

De wedstrijd eindigde zonder goals met een brilscore.

Geelcoach Bart Janssens kon leven met deze draw aangezien er weinig verschil was tussen beide teams. Zijn ploeg kon wel enkele reële kansen creëren maar vooral de laatste pass werd niet goed uitgespeeld.

Langs de andere kant zag hij veel karakter,  goede wil en werkkracht van zijn manschappen en dat mag tot tevredenheid stemmen voor de volgende wedstrijd thuis tegen R Cappellen FC …

 

SK Pepingen Halle – ASV Geel 0-0

 

ASV Geel: 1. Jef Snyders – 3. Zinho Chergui – 7. Jens Verbeek – 10. Seongheon Baik (89’ Simon Van Geet) – 11. Dries Hulsmans (82’ Erivelton Paulo Da Silva) – 16. Jean Michel Hoebregs – 19. Joël Ito (85’ Jeroen Vanderheiden) – 20. Nicolas Robin – 23. Yannick Vandersmissen – 34. Alan Wanya – 96. Johan Ella Ella

 

Geelse kaarten : geen.