🏟 Sportpark De Wouwer
📍Wouwerstraat 45, 2480 Dessel

✍️ MATCHVERSLAG :

Na een beklijvende derby in een volgestouwd Sportpark De Wouwer deed ASV Geel ook Witgoor in het zand bijten.
Zoals het een ware cupmatch betaamt, zat er heel wat punch in deze wedstrijd, met verbeten duels en een spelbeeld dat heen en weer golfde.
Net zoals in de laatste twee wedstrijden openden de bezoekers al snel de score, maar moesten zij toch met een wrang gevoel de rust in duiken na een vermijdbare tegentreffer.
In de tweede helft leek de thuisploeg het commando over te nemen, maar dankzij de inbreng van de vinnige Haid El Assiri kantelde de match definitief in het voordeel van blauw-wit.
Oilil lepelde de bal sluw over Arrazola, kort daarna werd een doelpunt van Witgoor afgekeurd voor buitenspel, waarop Kreydt enkele tellen later de kopjes van de thuisploeg naar beneden deed hangen met een nekschot.
De talrijk meegereisde Geelfans bouwden na afloop een feestje met de spelers en zien hun team met 9 op 9 aan kop van het tweede periodekampioenschap pronken.

Geel coach Bart Janssens startte met dezelfde formatie als vorige week en zag met Haid El Assiri een sleutelpion terug keren in de selectie ; Zaki startte wel nog op de bank.
Het team kreeg de opdracht mee om zich 90 minuten te tonen voor haar trouwe publiek, met veel grinta, passie en strijd.
De Zotten hadden de boodschap goed in de oren geknoopt en na tien minuten was het al bingo.
Bielen mocht op de rechterkant ver oprukken, de defensie van Witgoor zag er niet goed uit in deze fase en El Ansri kon in een geharrewar binnen tikken (0-1).
Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten : Van Roy leverde een goede voorzet af, Van Genechten kopte overhoeks, maar de bal ging voorlangs.
Even later moest Oilil aan de noodrem gaan hangen na alweer een snedige rush van de thuisploeg ; dat leverde hem een terechte gele kaart op.
ASV Geel domineerde het spel, maar het was Witgoor dat op de counter het snedigst uit de verf kwam.
Het leek erop dat de bezoekers met een 0-1 voorsprong konden gaan rusten, maar in de 43e minuut kreeg Van Genechten te veel ruimte om voor te zetten ; Blockx liet er geen gras over groeien en stond op de juiste plaats om de bal in doel te deviëren (1-1).
Hoebregs en co moesten zo met een wrang gevoel de kleedkamer in duiken.

In de tweede helft nam Witgoor de koe het snelst bij de horens en even zag het er naar uit dat de bezoekers alweer een slappe koffie hadden gedronken.
Na de inbreng van Haid El Assiri kwam het combinatievoetbal van de eerste 45 minuten opnieuw aan de oppervlakte, en de lange bal werd weer in de koffer gestoken.
De lange Blockx dreigde nog wel gevaarlijk met een kopbal, maar een sterke Belkouch dook het leer uit de hoek.
Aan de overkant vond een sterk spelende El Ansri een gaatje om Oilil diep te sturen ; die aarzelde niet en zette met een fraaie stift de 1-2 op het bord.
Witgoor had een onmiddellijke reactie in huis en verdediger Engelen deed enkele tellen later de thuisaanhang juichen.
Die vreugde was echter van korte duur want de lijnrechter had buitenspel gesignaleerd.
Doelpunt afgekeurd dus en in deze dolle 5 minuten deed Kreydt met zijn killersinstinct de boeken dicht voor geel-groen (1-3).
In een vingerknip ging de thuisploeg van de hemel naar de hel en deze mentale tik zorgde ervoor dat de veer brak bij de mannen van coach Van Hout.
In de slotfase onderscheidde de ingevallen Haid El Assiri zich nog met een spectaculaire retro en een afgeweken bal op de paal die ternauwernood nood door Arrazola werd gekeerd.

Met deze 1-3 behaalt ASV Geel zijn achtste overwinning van het seizoen en blijft het samen met Wezel in het spoor van leider Houtvenne, dat ook geen steken liet vallen.

🗒 OPSTELLINGEN :

🟡🟢 K Witgoor Sport Dessel : 20 Arrazola De Onate – 2 Geerts©️- 4 Engelen – 6 Calor – 7 Hulsmans (⏱84′ 15 Swerten) – 11 Van Genechten – 12 Vanhoof (⏱76′ 9 Dewit) – 14 Naessens – 16 Blockx – 17 Van Roy – 19 Boonen (⏱71′ 18 Vangeel).

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 3 Joosten – 5 Aissa – 7 Bielen (⏱65′ 17 Haid El Assiri) – 9 El Ansri – 10 Kreydt – 11 Oilil (⏱84′ 18 Kamagate) – 16 Hoebregs©️- 23 Cvijetic – 99 Carvalho (⏱80′ 4 Vrijens).