De competitie vordert met rasse schreden.

Volgend weekend staat de 24e speeldag voor de deur.

ASV Geel trekt zaterdag op verplaatsing naar het achtste gerangschikte KFC Eendracht Zoersel.

Het afgelegde parcours van onze tegenstander is er één met hoogtes en laagtes.

Zoersel startte de competitie naar behoren met twee overwinningen (Vosselaar-thuis en Leest-uit) en een draw (Retie-thuis).

Wat daarna volgde was een gitzwarte reeks van 1/21 met als laagtepunt de 0-8 bolwassing tegen Wezel Sport.

In deze periode kwam Eendracht op 30 oktober 2021 op bezoek in het Leunenstadion.

Ook daar kon het geen punten rapen want ASV Geel trok aan het langste eind met 3-1.

Na 13′ schoof topschutter Gabriel Carvalho een gemeten voorzet van Sven Joosten in doel.

Vlak na rust deed hij dit staaltje nog eens over en profiteerde hij van mistasten in de Zoerselse defensie.

Tien minuten voor tijd deed Pieter-Jan Van Oudenhove de boeken toe met een knappe individuele actie.

Enige smet op het blazoen was de vermijdbare tegentreffer van Van Staeyen in de allerlaatste minuut.

Half november konden de mannen van coach Raf De Houwer het tij pas keren met een nipte 3-4 overwinning tegen het laatst geklasseerde Kalmthout.

De motor sloeg opnieuw aan en met een 12/18 werd de remonte in stand ingezet.

Eind januari werd de reeks abrupt afgebroken met een nieuwe optater thuis tegen Kontich (0-7).

Ook Ternesse en Berg en Dal waren een maatje te groot voor de rood-groenen, maar in de laatste drie matchen werden er opnieuw punten gesprokkeld.

Vorige zondag werd het 2-2 in Bevel.

De thuisploeg kwam in de 12′ op voorsprong met een strafschop maar na 31′ hing Aron Geerts de bordjes in evenwicht.

Diep in de tweede helft liep Zoersel in de val en slikte het een tweede tegentreffer, maar in het slot was het opnieuw Aron Geerts die de 2-2 wist te scoren.

Met 27 punten bevindt Zoersel zich in de veilige middenmoot van het klassement.

De doelpuntenteller staat op dit ogenblik op 38 treffers.