ASV Geel stond zaterdagavond voor een zeer lastige opgave om bij K Bocholter VV punten te gaan rapen.
De zwart-witten konden bogen op een onberispelijke thuisreputatie met een 18/18 en een doelsaldo van maar liefst 14/0.
Toch was het op voorhand zeker niet kansloos, getuige de driepunter die het veertien dagen geleden bij leider Tienen had mee gegraaid.
Vorige week thuis tegen Londerzeel liep het dan weer voor geen meter en gingen de Zotten terecht de boot in.
Het was dan ook afwachten of de Geelse elf scherp uit de kleedkamer zou komen en het perfecte rapport van de thuisploeg kon verbrodden …

Match facts

Vooraf : Simon Van Geet heeft zijn schorsingsdag erop zitten en komt weer in het team ten nadele van Yannick Vandersmissen. Jef Snyders, Dries Hulsmans, Erivelton Paulo Da Silva en Alan Wanya hebben een zitje op de bank gereserveerd.

0’ : Samen met de twee elftallen loopt de goedheilig man en zijn horde roetveegpieten het veld mee op. Hopelijk hebben die voor de bezoekers een driepunter in hun zak zitten !

13’ : Na een klein kwartier een eerste dreiging van de thuisploeg. Een vlotte combinatie aan de rechterkant rijt de hele verdediging van ASV Geel open. Belkouch is gelukkig sneller op de bal dan sluipschutter Bertjens.

23’ : Goede loopactie van Van den Putte in de rug van de Geelse verdediging. Palmans bedient hem op maat en de nr. 3 van Bocholt doet de netten trillen maar de lijnrechter heeft buitenspel gesignaleerd.

26’ : Gele kaart K Bocholter VV (12. R. Kessels). De lichte overtreding van de spits van de thuisploeg wordt bestraft met een eerste gele kaart.

29’ : Diemé gaat stevig door op de enkels van Johan Ella Ella. De centrale verdediger komt er vanaf met een berisping. Blauw-wit krijgt een vrije trap op een interessante plaats. Nicolas Robin en Zinho Chergui claimen de bal. De laatste krult het leer over de muur maar nipt naast de kooi van Wertelaers.

43’ : Vlak voor rusten eindelijk nog eens wat animo in de wedstrijd. ASV Geel krijgt de bal achteraan niet weggewerkt. Via Maes en Bertjens komt de bal bij Kessels die vanuit een schuine hoek kan afdrukken. De bal gaat via de goed uitgekomen Belkouch in hoekschop. Deze keer geen Wouter Scheelen achter de bal maar Maes met een outswinger. Van den Putte klimt het hoogst en aait de bal met het hoofd : voorlangs !

45’ : Rusten geblazen in het Damburgstadion. De bezoekers houden in een vrij saaie eerste helft Bocholt simpel weg van het eigen doel, enkele speldenprikken niet te na gesproken. Zelf kan het aan de overzijde Wertelaers niet bedreigen. Benieuwd of we dit spelbeeld ook in de tweede helft te zien zullen krijgen.

46’ : Twee ongewijzigde teams staan klaar voor de tweede helft.

57’ : ASV Geel is met meer aanvallende intenties de kleedkamer uitgekomen. Het domineert nu het spel en de mannen van Patrick Witters moeten even reorganiseren. Jens Verbeek stuurt met een gemeten dieptepass Ato Morgan richting doel. Diens gekruist schot is echter te zwak om Wertelaers in de problemen te brengen.

61’ : Wissel K Bocholter VV (uit : 10. A. Peeters ; in : 7. K. Bloemen).

61’ : Wissel K Bocholter VV (uit : 18. W. Scheelen ; in : 11. I. Van Eijma). Bocholtcoach Witters ziet het spelbeeld kantelen en moet actie ondernemen. Met de snelle beentjes van Bloemen en de lengte Van Eijma brengt hij een frisse aanvallende krachten in voor Peeters en Wouter Scheelen.

63’ : De wissels lijken te lonen voor de thuisploeg want Bocholt neemt opnieuw het heft in handen. Bloemen heeft de openingstreffer aan de voet : zijn volley zoeft nipt voorbij het doel van Belkouch.

67’ : Johan Ella Ella dolt in de zestien met Vanhaen. Vanuit een scherpe hoek kan hij nog afdrukken maar Wertelaers heeft klemvast.

68’ : Goal K Bocholter VV (1:0 16. Hoebregs o.g.). De doelman van Bocholt zet onmiddellijk de tegenaanval op via Bloemen. Die mag heel ver naar binnen knijpen en aan de overkant Kessels bedienen. De nr. 12 van Bocholt kan de bal ternauwernood binnenhouden en centeren richting Bertjens. Hoebregs dekt af en geeft de bal een klein tikje. Hierdoor staat Belkouch op het verkeerde been en ziet het leer tergend langzaam in doel rollen. Wat een domper !

72’ : Wissel ASV Geel (uit : 96. J. Ella Ella ; in : 11. D. Hulsmans). Nu is het Peter Van Houdt die een tegenzet moet verzinnen. Kan Dries Hulsmans nog iets forceren in het laatste kwartier ?

74’ : Het gevaar bij de thuisploeg komt alweer via een counter. Na een hoekschop van ASV Geel wordt de bal weggewerkt. Bertjens loodst Van Eijma door de buitenspelval, gelukkig doet Simon Van Geet de deur dicht waardoor de aanvaller van Bocholt hoog over knalt.

77’ : Vrije trap Bocholt centraal voor doel. Palmans trapt de bal perfect naar de kruising, maar Belkouch zweeft met een magistrale redding de bal uit de kram.

79’ : Wissel ASV Geel (uit : 28. A. Morgan ; in : 27. E. Paulo Da Silva). Van Houdt speelt zijn laatste aanvallende troefkaart uit. Kan het nog ?

83’ : Gele kaart ASV Geel (3. Z. Chergui). Chergui – vandaag met trendy oorverwarmers – maait Maes onderuit en krijgt van scheidsrechter Olaerts een terechte gele kaart.

86’ : Tot twee maal toe wint Bloemen het duel om de bal. Bertjens staat goed gepositioneerd maar zijn krul is niet niet goed gericht.

87’ : Wissel K Bocholter VV (uit : 12. R. Kessels ; in. 2. K. Geebelen). Laatste wissel voor de thuisploeg. Tijd winnen is de boodschap !

89’ : Er zit nog wat venijn in de staart van de match. Maes haalt van ver uit, Belkouch heeft er de nodige moeite mee.

90’ : Einde wedstrijd. ASV Geel verliest onverdiend na een verdienstelijke partij. Een flutgoal besliste uiteindelijk na welke kant het dubbeltje ging rollen …

Eindstanden 14e speeldag 2e amateurklasse B :

Sporting Hasselt – RC Hades Kiewit Hasselt 1:3
K Bocholter VV – ASV Geel 1:0
K Londerzeel SK – SC Eendracht Aalst 1:2
SK Pepingen Halle – R Cappellen FC 0:1
K Olympia Wijgmaal – KFC Duffel 1:2
KVV Vosselaar – K Diegem Sport 1:0
K Berchem Sport – Spouwen Mopertingen 2:0
KVK Tienen – Hoogstraten VV 1:5

Klassement na 14 speeldagen :

 1. K Bocholter VV 14/28
 2. KVK Tienen 14/27
 3. RC Hades Kiewit Hasselt 14/25
 4. Sporting Hasselt 14/24
 5. KVV Vosselaar 14/24
 6. R Cappellen FC 14/23
 7. K Diegem Sport 14/24
 8. SC Eendracht Aalst 14/21
 9. K Berchem Sport 14/18
 10. SK Pepingen Halle 14/16
 11. Hoogstraten VV 14/16
 12. ASV Geel 13/15
 13. KFC Duffel 13/15
 14. K Londerzeel SK 14/15
 15. K Olympia SC Wijgmaal 14/14
 16. Spouwen Mopertingen 14/12